email ul n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Email- ul PowerPoint Presentation
Download Presentation
Email- ul

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 5

Email- ul - PowerPoint PPT Presentation


  • 97 Views
  • Uploaded on

Dume Adina Mocanu Daniela. Email- ul.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Email- ul' - tansy


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
email ul
Dume Adina

Mocanu Daniela

Email-ul
slide2

Posta electronicaesteunul din celemaiutilizateservicii in reteaua INTERNET. Aceastapermitecomunicareasimplasiusoaraintredoiutilizatoriconectati la INTERNET siaflatioriunde in lume. De asemenea, esteposibilschimbul de mesaje cu altiutilizatoriconectati la reteleindependente, cum arfi:COMPUSERVE, APPLELINK sialtele. Altetipuri de comunicareelectronica, care se bucura de o mare popularitate in ultimultimp, suntdiscutiile de gruppetemeprestabilitesijurnalul electronic.

slide3

Existamaimulteprogramepentrupostaelectronica, toatefunctionanddupaprincipiulserviciului postal. Astfel, o persoanascrie o scrisoare, o introduce intr-un plicpe care scrieadreseleexpeditoruluisidestinataruluisi o depuneintr-o cutie postala. In continuarepostasul o preiasiprinintermediulserviciului postal o transmiteprinmaimulteoficiiintermediare in cutiapostala a destinatarului, de undeacesta o ridicacanddoreste.

slide4

Primelespecificatiiprivindstructuramesajelorpentrupostaelectronica se gasesc in documentulnumit RFC 822 (Request for coment), iarprotocolulutilizat se denumeste SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Campurile din structura RFC 822 (tab.6.1) suntdivizate cu aproximatie in patrugrupuri: plicul,adresa,continutulsiinformatii diverse.

slide5

Candun mesajtraverseazareteaua, pentru a ajunge de la expeditor la destinatar, in fiecareetapa in campurile “Received” se adaugaliniinoi. Acesteliniicontinurmatoareleinformatii: identitateacalculatorului care a receptionatmesajul, suportulfizicutilizat (reteaua INTERNET sau o retealocalaconectata la aceasta), protocolulutilizat, data siorasosiriimesajului. Astfel, candmesajulajunge la destinatie, vacontinetoateinformatiilenecesarereconstituiriidrumuluiparcurs in retea.Utilizatoriisuntidentificatiprinadrese de e-mail unice in lume, care au structura: numeutilizator@nume host.Numeutilizatorestenumeleunuiutilizator UNIX introdus in prealabil de inginerul de sistem; exemplu popescu@stud.mail.ro. identificautilizatorul cu numelePopescu de pe host-ul stud din subdomeniul mail din domeniul ro.