quarter 3 test 3 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Quarter 3 Test 3 PowerPoint Presentation
Download Presentation
Quarter 3 Test 3

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 20

Quarter 3 Test 3 - PowerPoint PPT Presentation

98 Views
Download Presentation
Quarter 3 Test 3
An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Quarter 3 Test 3 XLII. Ratios and Rates XLIII. Proportions XLIV. Percents, Fractions & Decimals XLV. Problem Solving with Percents XLVI. Sales Tax, Discounts & Tipping XLVII. Similar Figures XLVIII. Customary Units of Measure

  2. Oscar gets 2 hits out of his every 5 times he comes up to bat. How many hits would you expect him to have in 60 at bats? 2x = 560 2(60)=5(x) 120=5x 5 5 x = 24 hits

  3. Jason averages 4 earned runs for every 9 innings he pitches. How many earned runs would he have if he pitched 45 innings? 4=x 9 45 4(45)=9(x) 180=9x 9 9 x = 20 earned runs

  4. In 1 hour Arthur hikes 3 miles. At the same rate, how long will it take him to hike 12 miles? 1 =x 3 12 1(12)=3(x) 12=3x 3 3 x = 4 hours

  5. The rectangles are similar. What is the length of n? 6cm 4cm 6cm n 6(6)=4(n) 36=4n 4 4 n = 9 4=6 6 n

  6. RST is similar to XYZ. What is the length of XY? S Y x 14m 10m 4m Z X 4m T R 10m 10(x)=14(4) 10x= 56 10 10 x = 5.6m 10=4 14 x

  7. Find the length of h. h 6cm 18cm 72cm h=6 72 18 18(h)=6(72) 18h=432 18 18 h = 24cm

  8. Find the discount and the sale price. List Price: $24 Rate of discount 10% Discount=________ Sale Price=_________ $24 x.10 $2.40 $24 - 2.40 = $21.60 original price discount sale price

  9. In a high school survey, it was found that 240 of 600 students walk to school. What percent of the students walk to school? 240= 2 600 5 2=p 5 100 240 = .40=40% 600 OR 2(100)=5p 200 = 5p 5 5 p = 40%

  10. There are 650 muscles in the human body. It takes 17 muscles to smile. To the nearest percent, what percent of all your muscles are needed to smile? 17= .026 (100) = 2.6% 3% 650 fraction decimal percent rounded to nearest percent

  11. Between 1924 and 1998, the United States won a total of 161 medals in the Winter Olympic Games. If the United States won 59 silver and 42 bronze medals rounded to the nearest percent, what percent of its medals were gold medals? 59+42=101 (silver + bronze) 160-101= 59 (total – silver + bronze = gold) 59=.368 160 decimal fraction .368(100) = 36.8% 37%

  12. In a School election, 48% of the 200 voters voted for Tara. How many people did not vote for Tara? 200(.48) = 96 people voted Tara therefore 200 – 96 = 104 did not vote for Tara

  13. Compare. Write <,> or =. < < = > > < = • 52ft_______18yd • 5gal 2qt_______ 24qt • 72in_______6ft • 256oz______15lb 4oz • 36lb________524oz • 12T 850lb______25,000lb • 100qt______25gal

  14. A Pair of sneakers, regularly priced at $84, is on sale for 20% off. Find the sale price. 84(.20)=16.80 84-16.80=$67.20

  15. Which is the Better Buy?Give the rate and the unit rate. 3 apples for $.75 or 9 apples for $2.10 $.75 =$.25 3 1 $2.10 = $.23 9 1 The 9 apples for $2.10 is a better buy.

  16. If the dinner bill was $82.12 and you wanted to leave a 20% tip for the waiter, what would the cost of the dinner and the tip be? .2(82.12) =16.40 (round to the nearest dollar) = $16 $82.12 + $16 = $98.12 cost of dinner tip dinner including tip

  17. Customary Units of Measure • 3ft=_____ in. • 24yd=_____ft • 10,560ft=______mi • 4lb 15oz=______oz • 7pt=________c • 4.5T=_______lb • 4 3/4lb=_______oz 36in 72ft 2mi 79oz 14c 9000lb 76

  18. If 2 ½ inches on a map represents 750 miles, how many miles are represented by 4 inches? 2.5 = 4 750 x x = 1200 miles

  19. A mother giraffe is 18.7 feet tall. Her baby is 5.25 feet tall. The baby giraffe casts a shadow that is 35.7 feet long. How long is the mother giraffe’s shadow? height 18.7 = 5.25 shadow x 35.7 18.7(35.7) = 5.25 x 667.59 = 5.25 x 5.25 5.25 x = 127.16 ft

  20. Compare Use <, > or =. 1) > 2) < 3) > 4) = 5) = 1) 75%_____ 3/5 2) 324%_____31/4 3) 27%_____ .027 4) .375_______ 6/16 5) .4000______40%