prosenttiarvon laskeminen n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Prosenttiarvon laskeminen PowerPoint Presentation
Download Presentation
Prosenttiarvon laskeminen

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 6

Prosenttiarvon laskeminen - PowerPoint PPT Presentation


  • 114 Views
  • Uploaded on

Prosenttiarvon laskeminen. Laske 20 % luvusta 400. Tapa1. Lasketaan ensin 1% luvusta 400 ja kerrotaan sitten prosenttien määrällä. 1 % luvusta 400 on 400 : 100 = 4 20 % luvusta 400 = 20 . 40 = 80. Tapa 2. Lasketaan prosenttikerroin. 20 % = 20:100 = 0,2 0,2. 400 = 80.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Prosenttiarvon laskeminen' - spencer


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
laske 20 luvusta 400
Laske 20 % luvusta 400

Tapa1.

Lasketaan ensin 1% luvusta 400 ja kerrotaan sitten

prosenttien määrällä

1 % luvusta 400 on 400 : 100 = 4

20 % luvusta 400 = 20 . 40 = 80

Tapa 2.

Lasketaan prosenttikerroin.

20 % = 20:100 = 0,2

0,2. 400 = 80

slide3

Pekka vuokrasi itselleen asunnon. Vuokrasopimusta tehtäessä Pekan oli maksettava 40 % kuukausivuokrasta. Paljonko Pekka joutui maksamaan sopimusta tehtäessä kun kuukausivuokra oli 630€?

Tapa 1.

630€: 100 = 63 €

40.63€ = 252 €

Tapa 2.

40 % = 0,4

0,4 . 630 € = 252 €

alennetun hinnan laskeminen
Alennetun hinnan laskeminen

Pekka osti huonekaluliikkeen loppuunmyynnistä sohvan. Paljonko Pekka joutui sohvasta maksamaan, kun alkuperäinen hinta oli 1365 euroa, ja sohvasta sai 65 %:n alennuksen.

Lasketaan ensin alennuksen suuruus.

1365 : 100 = 136,5

65 . 136,5 = 887,25 €

tai

0,65 .1365 € = 887,25€

Hinta alennuksen jälkeen:

1365€ - 887,25 € = 477,75€

136,5 = 887,25€

V. Pekka maksoi sohvasta 477,25€

alennettu hinta kertoimen avulla
Alennettu hinta kertoimen avulla

Sohvan hinta 1365 €

Alennusprosentti 65.

Hinta alussa 100 %. Hinta laskee 65 %.

Maksettavaksi jää 100% - 65% = 35 %

Maksetaan siis 35 % 1365 eurosta

0,35.1365 = 477,75€

korotettu hinta
Korotettu hinta

Kauppias korotti kahvin hintaa 10 prosentilla. Laske hinta korotuksen jälkeen, kun kahvipaketin hinta ennen korotusta oli 4,8€.

10 % kahvipaketin hinnasta on 0,48 €

Uusi hinta on 4,80 €+ 0,48€ = 5,28€

Kertoimen avulla: alussa 100 % , kasvua 10 % : 100% +10% = 110 % = 1,1

Uusi hinta: 1,1. 4,8€ = 5,28€