nap energia pl sz zs fia 11 a n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Nap energia Plósz Zsófia 11.A PowerPoint Presentation
Download Presentation
Nap energia Plósz Zsófia 11.A

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 10

Nap energia Plósz Zsófia 11.A - PowerPoint PPT Presentation


 • 130 Views
 • Uploaded on

Nap energia Plósz Zsófia 11.A. A Nap a Naprendszer központi, legnagyobb csillaga, egy gáznemű sugárzó gömb. Körülötte kering a Föld, valamint a Naprendszerhez tartozó bolygók, kisbolygók, üstökösök. Előnyei:.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

Nap energia Plósz Zsófia 11.A


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

A Nap a Naprendszer központi, legnagyobb csillaga, egy gáznemű sugárzó gömb. Körülötte kering a Föld, valamint a Naprendszerhez tartozó bolygók, kisbolygók, üstökösök.

el nyei
Előnyei:
 • Ha már egy napenergia hasznosító szerkezet telepítve van, maga az energia "ingyen van".
 • Nem függ beszállítótól, nem vonható embargó alá, csökkenti a más országoktól való energiafüggőséget.
h tr nyai
Hátrányai:
 • A napenergia időbeli eloszlása és intenzitása csak korlátozott mértékben tervezhető előre
 • Megoszlása szezonális (legnagyobb mennyiségben nyáron áll rendelkezésre)
 • A napenergia hasznosítása jelentős beruházásigénnyel jár, ami komoly megtérülési számításokat követel, úgy pénzügyi, mint környezetterhelési szempontból.
naper m vek a vil gban
Naperőművek a világban:
 • Hatalmas naperőművek épülnek/épültek napelemek mezőivel. A spanyolországi PS10 naperőmű, a spanyolországi Tres naperőmű, a spanyolországi Monte Alto naperőmű, a spanyolországi Andasol 1 naperőmű, az ausztráliai King's Canyon naperőmű, az ausztráliai White Cliffs naperőmű, a németországi Waldpolenz naperőmű, az amerikai Nellis naperőmű, az amerikai Nevada naperőmű, az amerikai Mojave-sivatag naperőműje, az algériai HassiR'mel naperőmű, a portugáliai Sepra naperőmű, az amerikai SEGS naperőmű, mind olyan erőfeszítések, hogy az emberiség végleg megszabaduljon a globális felmelegedést előidéző szénerőművektől és más hagyományos energiaforrásoktól.
nap mint energiaforr s

Nap, mint energiaforrás

Szakértők véleménye szerint a környezetbarát életszemlélet lehet a megoldás; ennek fő elemei az energiatakarékosság és megújuló energiaforrások alkalmazása.

napenergia magyarorsz gon

Napenergia Magyarországon

Magyarország területén a napfénytartam éves összege átlagosan 1750-2050 óra között alakul, ami nagy részben elegendő a fűtés és a használati melegvíz igényünk energiaszükségletének a fedezésére. Ez a napfénytartam érték magasabb, mint például az Ausztriában mért érték, ahol pedig a működő napkollektorok száma nagyságrendekkel több a magyarországinál.

napenergia a vil gon

Napenergia a világon:

A napenergia képezi az alapját csaknem valamennyi természeti folyamatnak, beleértve az emberi életet is. Bőséges, tiszta, szabadon hozzáférhető és mindenütt rendelkezésre álló energiát biztosít most, és az elkövetkező évmiliárdok során. A napenergia maximális kiaknázása szükséges lépés ahhoz, hogy biztosíthassuk a fenntartható energiaellátást, megvédjük bolygónkat és az elkövetkező generációk egészségét.

forr sok
Források:
 • http://solartisnapkollektor.hu/napenergia-magyarorszagon.php
 • http://solartisnapkollektor.hu/napenergia-magyarorszagon.php
 • http://www.napenergia.hu/