Test Format - PowerPoint PPT Presentation

saddam
test format n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Test Format PowerPoint Presentation
Download Presentation
Test Format

play fullscreen
1 / 58
Download Presentation
Test Format
91 Views
Download Presentation

Test Format

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Test Format • 28 multiple choice questions (12 of mine about the first two days of materials/homework and 16 of yours) • 4 Matching Sections (51, most are from Memory Check) • One like Memory Check (26) • One about the bones of the skull (14) • One about the fractures (6) • One about the vertebral column (5) • Cranium verses Facial Bones

  2. The Game Board

  3. 1 • What type of bone is the sternum? BACK Answer: flat

  4. 2 • The first seven pairs of ribs are called _____________ ribs. Answer: true BACK

  5. 3 • Location K BACK Answer: ethmoid bone

  6. 4 • What is the best way to describe a plane joint? Answer: flat BACK

  7. 5 • Location M BACK Answer: frontal bone

  8. 6 • What is the name of the joints that are 100% movable and make up 90% of the body’s joints? Answer: synovial BACK

  9. 7 • What is the radial groove? Answer: It marks the course of the radial nerve. BACK

  10. 8 • The ________ flares when it moves and is known as the “wings.” Answer: scapula BACK

  11. 9 • Which bone is the only bone to make up the arm? Answer: humerus BACK

  12. 10 • The female inlet is __________ and more circular than a male inlet. Answer: larger BACK

  13. 11 • What are the sternum's three important body landmarks? Answer: jugular notch, xiphisternal joint, sternal angle BACK

  14. 12 • Location A Answer: Parietal Bone BACK

  15. 13 • Location H Answer: palatine bone BACK

  16. 14 • The center cavity of adult bones are usually filled with this color of marrow. Answer: yellow BACK

  17. 15 • This bone is also known as the collar bone. Answer: clavicle BACK

  18. 16 • This word best describes the body of a typical vertebra? Answer: sponge BACK

  19. 17 • What bones are found in both the hands and feet? Answer: phalanges BACK

  20. 18 • The bony pelvis is divided into ____ regions. Answer: 2 BACK

  21. 19 • Location C. Answer: occipital bone BACK

  22. 20 • Name 4 of the 8 facial bones. Answer: Maxillae, Palatine, Zygomatic, Lacrimal, Nasal, Vomer, Inferior nasal conchae, Mandible BACK

  23. 21 • This is another name for a mature bone cell. BACK Answer: osteocytes

  24. 22 • Blood cells are made in this type of marrow, which during infancy, is found in the center of the shaft of long bones, but later in life, it is found in the spongy bone of flat bones. Answer: red BACK

  25. 23 • Location I. BACK Answer: Vomer

  26. 24 • This is when a bone breaks incompletely. Answer: Greenstick BACK

  27. 25 • The thoracic vertebrae consists of ___ vertebrae? Answer: 12 BACK

  28. 26 • What is the arrow is pointing at? Answer: the ribs BACK

  29. 27 • These are giant bone-destroying cells in bones. BACK Answer: osteoclasts

  30. 28 • Location Z refers to this group of bones BACK Answer: lower limb

  31. 29 • This bony landmark is the concave upper border of the manubrium and is palpated easily. Answer: jugular notch BACK

  32. 30 • What is also known as the thigh bone? Answer: femur BACK

  33. 31 • This allows the head to nod “yes”. Answer: atlas BACK

  34. 32 • This allows you to rotate your head side to side and allows one to signal “no” to another person. BACK Answer: axis

  35. 33 Location M Answer: ulna BACK

  36. 34 • When in the anatomical position, which bone is on the thumb side of the forearm? Answer: radius BACK

  37. 35 • This type of bone cell is in charge of building new bone. Answer: osteoblast BACK

  38. 36 • Name 3 of the 6 cranium bones. Answer: frontal, parietal, temporal, occipital, ethmoid, sphenoid BACK

  39. 37 • Name 2 of the 5 functions of bone. Answer: storage, protection, hematopoiesis (blood cell formation), movement, support BACK

  40. 38 • A projection from a bone is generically known as a __________________. Answer: process BACK

  41. 39 • As bones grow, they expand from this line at the end of the bone. BACK Answer: Epiphyseal

  42. 40 • What is this bone called? BACK Answer: clavicle

  43. 41 • This is the outer membrane coating that covers a bone. Answer: periosteum BACK

  44. 42 • The main shaft of a long bone has this other name. Answer: diaphysis BACK

  45. 43 • This is what forms when cranium bones come together. Answer: sutures BACK

  46. 44 • The tibia is to the ___________________ as the radius is to the ____________________. Answer: fibula, ulna BACK

  47. 45 • This is when the body changes the shape or composition of a bone based on conditional needs. Answer: bone remodeling BACK

  48. 46 • Vertebra are this type of bone. Answer: irregular BACK

  49. 47 • Joints are also called _______________. Answer: articulations BACK

  50. 48 • When a bone breaks, blood vessels are ruptured. As a result, this blood-filled swelling forms. Answer: hematoma BACK