In i out kontinenti
Download
1 / 2

IN i OUT kontinenti - PowerPoint PPT Presentation


  • 245 Views
  • Uploaded on

IN i OUT kontinenti. Način povezivanja između Centralnog i OUT kontinenta se ogleda u tome što se iz centralnog kontinenta lako ulazi do OUT kontineta. Kada se jednom uđe u OUT kontinent više nema linkova(veza) koje mogu da vas vrate u Centralni deo.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'IN i OUT kontinenti' - ronli


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
In i out kontinenti
IN i OUT kontinenti

  • Način povezivanja između Centralnog i OUT kontinenta se ogleda u tome što se iz centralnog kontinenta lako ulazi do OUT kontineta. Kada se jednom uđe u OUT kontinent više nema linkova(veza) koje mogu da vas vrate u Centralni deo.

  • Kada se radi o UOT kontinentu tu se mogu naći preduzeća koja imaju sopstveni internet, unutrašnju mrežu koja pokriva preduzeće, ali sa Internetom ima samo jedan ili nekoliko kanala komuniciranja. U ovaj kontinent spadaju mreže velikih uslužnih servisa kao što su elektrodistibucija, pošte i tome slično.

  • OUT deo obuhvata oko četvrtine svih stranica koje se nalaze u svim mrežama.

  • Kada se radi o IN kontinentu važi obrnuto pravilo od OUT kontinenta. Sa stranice koje se nalazi u IN kontinentu lako se dolazi do Centralnog kontinenta. Ne postoji put povratka. Kada se jednom iz In kontinenta dospe do Centralnog dela povratka više nema.

  • Razne institucije pre svega one koje čuvaju svoje podatke po pravilu imaju mogućnosti da sa svoje stranice lako dođu do Centralnog dela. Ni ovaj kontinent nije mail. On takođe obuhvata oko četvrtinu stranica na svim mrežama.


E mail
E-mail

  • Elektronska pošta, e-mail(imejl), mail(mejl)su različiti nazivi za mrežni servis koji omogućava slanje i primanje poruka raznovrsnog sadržaja.

  • Programi za rad sa elektronskom poštom zasnivaju se na uređivaču teksta za sastavljanje poruka, čijom primenom se poruka priprema za slanje, mehanizma za slanje i primanje poruka i čitača primljenih poruka. Uz poruke se mogu slati i datoteke. Poruka se šalje primaocu na temelju njegove adrese elktronske pošte. Poslate poruke se čuvaju u elektroonskom poštanskom sandučetu primaoca, koje se nalayi na njegovom serveru sve dok ih ne zahteva za prijem na lokalni računar.


ad