cinahl keres s n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
CINAHL keresés

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 13

CINAHL keresés - PowerPoint PPT Presentation


  • 104 Views
  • Uploaded on

CINAHL keresés. Oktatóprogram. Üdvöz öljük az EBSCO CINAHL keresés oktatóprogramj ában , amely bemutatja a CINAHL adatbázist, a betegápolás és azzal rokon területek irodalmának legátfogóbb forrását. A z oktatóprogramban megtanulhatja az egyszerű és összetett keresőképernyőkön való keresést.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'CINAHL keresés' - ronat


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
cinahl keres s

CINAHL keresés

Oktatóprogram

support.ebsco.com

slide2

Üdvözöljük az EBSCO CINAHL keresés oktatóprogramjában, amely bemutatja a CINAHL adatbázist, a betegápolás és azzal rokon területek irodalmának legátfogóbb forrását. Az oktatóprogramban megtanulhatja az egyszerű és összetett keresőképernyőkön való keresést.

slide3

Kulcsszavas keresés végrehajtásával kezdünk az Egyszerű keresés képernyőn, az elérhető Keresési opciókat kinyitva. Írja be a migraineszót a Keresés mezőbe. A kereséshez további szűkítőket adhat, mint például a Lektorált anyagok és Rendelkezésre álló referenciák.

slide4

Automatikusan OR kapcsolatot hozhat létre a keresőszavak között a Bármely megadott keresőszó keresése keresési mód melletti választógomb kijelölésével. A keresőkifejezések közti AND kapcsolat létrehozásához válassza az Összes megadott keresőszó keresése keresési módot. Jelölje be a Kapcsolódó szavak alkalmazása négyzetet a találatok további kiterjesztéséhez. A szűkítők vagy bővítők alkalmazása után kattintson a Keresés gombra.

slide5

TALÁLATI LISTA:Vegye figyelembe, hogy a Találati lista olyan forrástípusokra mutató hivatkozásokat tartalmazhat, mint a Periodikumok és Előadások, amelyeket a találatok szűkítésére használhat.

slide6

MAPPÁK: Kattintson a Hozzáadás mappához hivatkozásra a találatok kigyűjtéséhez a keresési folyamat (ideiglenes) mappájába. A találatok aktuális keresési folyamaton túli mentéséhez jelentkezzen be a Saját EBSCOhost-fiókjába, és hozzon létre egy ingyenes mappafiókot, vagy jelentkezzen be egy meglévő mappafiókba.

slide8

Az Összetett keresés képernyőn végrehajtott kulcsszavas kereséssel kezdünk. Írja be a diabetic foot szót a Keresés mezőbe. A Folyóiratok részhalmaza szűkítőjeként alkalmazza a Nursingelemet, és válassza ki a Kutatási cikk szűkítőt is, majd kattintson a Keresés gombra a kifejezésekhez kapcsolódó cikkek Találati listájának megjelenítéséhez.

slide9

TÁRGYFOGALMAK: A tárgyfogalmak keresése is hasznos lehet. A CINAHL szerkesztőcsapata a cikkekhez azok tartalma alapján tárgyfogalmakat társított, ami szélesebb találati kört eredményez, ha a keresés végrehajtása előtt a Keresés mező fölötti Tárgyfogalmak felajánlása négyzetre kattint.

slide10

A megfelelő tárgyszavak böngészéséhez a felső eszköztáron lévő CINAHL tárgyszavak hivatkozásra is kattinthat. A tárgyszavak használatával történő kereséssel kapcsolatos további információkért lásd a Using CINAHL and MeSH Headings oktatóanyagot az EBSCO támogatási oldalon.

slide11

TALÁLATI LISTA: Ne feledje, hogy a találatokat szűkítheti a Tárgykör: fő címsor kategória alatt egy tárgyszót kiválasztva, majd az Update (Frissítés) gombra kattintva.

slide13

Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen:http://support.ebsco.com