adolf hitler n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Adolf Hitler

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

Adolf Hitler - PowerPoint PPT Presentation


  • 106 Views
  • Uploaded on

Adolf Hitler . Copilăria. Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889 în Braunau am Inn , în partea de vest a Austriei.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Adolf Hitler' - riona


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
copil ria
Copilăria

Adolf Hitler s-a născut la 20 aprilie 1889 în Braunau am Inn , în partea de vest a Austriei.

Tatăl său, Alois Schicklgruber, era vameș și lucra la frontiera dintre Germania și Austria, aproape de Braunau. Din casătoria tatălui său cu Klara Pölzl , au rezultat 6 copii dintre care au murit patru și au supraviețuit numai Adolf și Paula.

slide3

În școala primară, Adolf Hitler a fost un elev bun .

Însă la gimnaziu, în Linz, nu s-a remarcat . Potrivit dascălilor lui, a fost „un elev inteligent, dar fără nicio dorință de muncă”. Nu îi plăceau științele naturale și matematica, era înclinat mai mult către artă.În 1907, la 18 ani, Adolf avea ambiții să devină un pictor, ca marii lui idoli . După moartea părinților, s-a mutat în 1907 la Viena, unde a încercat să se înscrie la Academia de Arte Frumoase, dar nu a reușit să treacă examenele de admitere. Moartea mamei sale l-a marcat mult. După cum afirma el însuși, „Klara Hitler a fost singura femeie pe care am fost în stare să o iubesc”. Dovada poate fi un poem scris în memoria mamei sale. Timp de șase ani a dus o viață mizeră în cele mai sărace cartiere ale orașului, singura sursă de venit fiindu-i ilustratele cu diferite clădiri din Viena, pe care le picta și vindea în cafenele.

hitler n primul r zboi mondial
Hitler în Primul Război Mondial

După izbucnirea Primului Război Mondial, s-a înrolat voluntar în armata germană . Hitler a fost combatant pe frontul de vest, în Franța și Belgia , în regimentul bavarez Reserve, în calitate de furier al regimentului . Hitler a fost de două ori decorat pentru vitejie. A primit Crucea de Fier clasa a doua în 1914 și Crucea de Fier clasa întâi în 1918 - onoare ieșită din comun pentru un militar cu gradul de caporal. Întrucât comandanții regimentului au considerat că nu avea abilități de conducere, Hitler nu a fost promovat la rangul de Unteroffizier (în traducere verbatim „subofițer”). Potrivit lui Weber, prima cruce de fier i-a fost conferită lui Hitler de Hugo Gutmann, ceea ce unii critici au pus pe seama împrejurării că Hitler ar fi avut contacte strânse cu unii ofițeri.

ideologia national socialismului
Ideologia national - socialismului

Ideologia nazismului s-a bazat inițial pe idei preluate de la unii teoreticieni rasiști care, la sfârșitul secolului al XIX-lea, lansaseră conceptele rasa ariană, puritatea rasei. Conform acelor idei, omenirea ar fi fost alcătuită în baza unei ierarhii valorice a raselor, iar viața reprezenta numai „supraviețuirea adaptabililor”. Poporul german era considerat superior, parte din „rasa ariană” și îi revenea sarcina de a menține puritatea rasei și de a subordona rasele inferioare: evreii, țiganii, slavii și rasele de culoare. Hitler considera comunitatea evreiascădrept un cancer care distrugea trupul Germaniei.

antisemitismul
Antisemitismul

Axiomele ideologice ale nazismului au fost superioritatea rasială ariană și antisemitismul.

Geoff Layton afirma :

„Hitler a fost produsul, și nu creatorul unei societăți deja infestate. În orice caz, ar fi eronat să-l considerăm un antisemit oarecare. Ura față de evrei era obsesivă și vindicativă și i-a influențat întreaga filosofie politică. Că el a fost în stare să o pună în practică, nu poate fi explicat decât prin circumstanțele specifce ale Germaniei postbelice: umilința suferită la Versailles și problemele grave de ordin socio-economic dintre anii 1918-1923 și 1929-1933. Într-o asemenea situație, Hitler a fost în măsură să exploateze existența unei ostilități latente împotriva evreilor și să o transforme într-o politică radicală a urii.”

ce spunea hitler
Ce spunea Hitler :

“Ce baftă pe conducători că oamenii nu gândesc.”

“Dacă poporul german nu este în stare să învingă, el nu este demn să trăiască!“

“România este Antonescu! Şi este uimitor ce a putut face acest om din ţara sa în numai câteva luni! “

moartea lui hitler
Moartealui Hitler

La 30 aprilie 1945, în toiul ultimelor lupte grele în Berlin, când trupele sovietice se aflau la mică distanță de cancelaria Reich-ului, Hitler s-a sinucis, mușcând o capsulă de cianură și împușcându-se.

Trupul lui și cel al Evei Braun (cu care se cununase în ziua precedentă și care s-a sinucis simultan) au fost depuse în craterul unei bombe, stropite cu benzină de către Otto Günscheși alte ajutoare din Führerbunker și li s-a dat foc când Armata Roșie se apropia și continuau bombardamentele.Înainte de a se sinucide, Hitler își otrăvise câinele pentru a testa otrava.

slide9

Proiect realizat de :

  • Rusu Andreea – Alina
  • Antonov Anamaria
  • Dascalu Ligia
  • Clim Alexandra

Prof . Coordonator :

Butuc Ana

Surse : Manual Istorie pentru clasa a X-a

Wikipedia