Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Peter and the Wolf Jeopardy Game.... PowerPoint Presentation
Download Presentation
Peter and the Wolf Jeopardy Game....

Peter and the Wolf Jeopardy Game....

407 Views Download Presentation
Download Presentation

Peter and the Wolf Jeopardy Game....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Peter and the Wolf Jeopardy Game....

  2. How To Play the Jeopardy Game: • Choose a column; strings, woodwinds, brass or percussion • Click on a square with the number of points you want to earn • Click to read the question • Say your answer • Click to read the correct answer • Click on the house to return to the Jeopardy Board

  3. Hidden in the game are 2 bonus questions, plus a double jeopardy question. Double Jeopardy If you hear a sound when you click on your square, you may play double your total points if your answer is correct!

  4. Strings Woodwinds Brass Percussion 100 100 100 100 200 200 200 200 300 300 300 300 400 400 400 400 500 500 500 500 JEOPARDY!

  5. My instrument played the Peter melody in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: Violin

  6. I look like the violin, but am 5 inches longer. Who am I? Answer: Viola

  7. You sit and hold this instrument with it’s bow. Answer: Cello

  8. I am the biggest and lowest sounding string instrument. Who am I? Answer: String Bass

  9. How many strings does the violin have? Answer: 4 Strings

  10. I played the melody of the bird in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: Flute

  11. I played the melody of the cat in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: Clarinet

  12. I played the melody of the Grandpa in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: Bassoon

  13. The oboe played the part of which animal in Peter and the Wolf? Answer: Duck

  14. A small piece of wood is needed for a clarinet to play. What is the name for this piece of wood? Answer: Reed

  15. I played the melody of the wolf in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: French Horn

  16. Where does a French Horn player place his right hand on this instrument? Answer: Inside the horn’s bell.

  17. Can you name another brass instrument that has a slide? Answer: Trombone

  18. Name the biggest brass instrument. Answer: Tuba

  19. I am the smallest brass instrument. Who am I? Answer: Trumpet

  20. The hunters in Peter and the Wolf were played by what instrument? Answer: Timpani Drums

  21. I am a percussion instrument with 3 sides. Who am I? Answer: Triangle

  22. I am a percussion instrument that is round and has metal discs that jingle when you shake me. Answer: Tambourine

  23. Name a percussion instrument that comes in pairs and you shake them. Answer: Maracas

  24. I am a single big drum that you play with a felt mallet. Answer: Bass Drum