KOKOUSKUTSU
Download
1 / 6

- PowerPoint PPT Presentation


  • 147 Views
  • Uploaded on

KOKOUSKUTSU. Välioja. Talin Siirtolapuutarhayhdistys ry:n jäsenet kutsutaan YLIMÄÄRÄISEEN KOKOUKSEEN Kokous pidetään sunnuntaina 24.8.2008 klo 13.00 Talin siirtolapuutarhan kerhotalolla Asiana Talin Sauna Oy:n saunan katon remontin rahoittaminen.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '' - porter


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
V lioja

KOKOUSKUTSU

Välioja

Talin Siirtolapuutarhayhdistys ry:n jäsenet kutsutaan

YLIMÄÄRÄISEEN KOKOUKSEEN

Kokous pidetään sunnuntaina 24.8.2008klo 13.00Talin siirtolapuutarhan kerhotalolla

Asiana Talin Sauna Oy:nsaunan katon remontin rahoittaminen.

Asia on tärkeä, joten pyydetään kaikkiaosallistumaan kokoukseen ja päätöksen tekoon.

Tervetuloa!

Tali SPY hallitus

2 | 2008

KULTAA TULI!

Väliojan toimitus: JANI KORPIHETE, MIKA SAARELAINEN

Talin voittoisa lasten ja nuorten juoksujoukkueHelsingin siirtolapuutarhojen aluejärjestön kesäkisoissa.


V lioja

JÄSENKORTTI TULOSSA

RAIMON PALSTA

Talin siirtolapuutarhan jäsenille ollaan tekemässä jäsenkorttia.

Lähiseudun liikkeiden kanssa yritetään neuvotella etuja, eli alennuksia, jotka saa korttia esittämällä.Mikäli joku teistä tietää yrityksen, joka on kiinnostunut saamaan talilaisia asiakkaakseen, niin neuvotelkaa jäsenetu ja ottakaa yhteyttä hallituksen jäseniin.

Jäsenkortit sekä lista yhteistyökumppaneista jaetaan syyskuussa sähkölaskun yhteydessä.

LULU NENONEN

Vipinää riittää, hienoa!

Kesä on alkanut täydessä työn touhussa, tapahtumia on riittänyt ja ilokseni myös niissä kävijöitä.

Toki lisääkin mahtuu mukaan: esimerkiksi puutarhaneu-vonta- ja kompostointi-kurssilla olisi ollut tuoleja useammallekin viljelijäkave-rillemme.

Perinteisen juhannusjuhlat vietettiin tänä vuonna vähin-täänkin vaihtelevissa olosuh-teissa. Kokko saatiin polttaa, mikä tietysti oli ilahduttavaa ja paikalle kansaa houkuttele-vaa.Ei tosin olisi uskonut pari tuntia ennen sytytyshetkeä, että ketään olisi ollut jäljellä juhlissamme. Sen verran ran-kemmanpuoleisesti sade meitä muisti. Mutta: kun pisa-rameri taukosi, juhannusta juhlivat palasivat ja taas oli tungosta.

Erityiskiitoksen haluan sanoa kaikille juhannusjuhlien tal-koolaisille: sadetta uhma-tenkin mieli oli iloinen ja juhla perinteisen arvokas.

Marjamarkkinat saatiin nekin vietyä yhteistyöllä läpi ja niiden mukana lisää rahaa yhteiseen kassaamme.

Uusi, roskisrakennuksen kyl-jessä oleva kukkien vaihto-paikka on lähtenyt varsin hyvin käyntiin. Kiva juttu, mutta parannusehdotuksia ja kaikenlaisia ideoita toki vielä tarvitaan. Nykäiskää hihasta tai viestittäkää vaikka säh-köisesti!

Haastan kaikki tutustumaan paremmin alueeseemme: käykää vaikka tutustumassa kirppariimme, joka siirrettiin kerhotalon yläkertaan.

Hymyillään kun tavataan!

Hyvää kesää kaikille

Raimo, puheenjohtaja

TALIN SAUNALÄMPENEEKOKO KESÄN!

Katso löylyajat ilmoitustaululta!

MUISTA ILMOITTAA OSOITTEENMUUTOKSETJäsenrekisterin hoitaja muistuttaa osoitteen muutosten ilmoittamisesta. Ilmoita myös muuttunut puhelinnumero sekä sähköpostiosoite.

Tiedot voit antaa joko kirjallisesti lapulla toimiston postilaatikkoon tai sähköpostilla: lulu.nenonen@kolumbus.fi

2

11


V lioja

KESÄINEN RUOKAOHJELipstikkakeitto

0,5 l lipstikan lehtiä

1 sipuli

2 rkl voita

3/4 l kasvis- tai kanalientä

suolaa ja valkopippuria

(3-4 rkl perunamuusijauhetta)

2,5 dl talouskermaa

Tuoretta lipstikkaa tarvitaan puolisen litraa tai vähemmän - aloita vähemmällä, sillä toisinaan sen maku on varsin voimakas.Pilko sipuli ja freesaa silppua hetki kattilassa voissa. Lisää kasvis- tai kanaliemi. Hakkaa riivityt lipstikan lehdet silpuksi ja lisää keittoon. Kypsennä matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Aivan lopuksi lisää kerma ja perunamuusijauho. Mausta valkopippurilla ja suolalla.

Nautitaan lämpimän patongin tai ruisleivän kera. Hyvää ruokahalua.

Timo Nenonen

SSPL:n KOHTAAMISPÄIVÄ NIIHAMANRYHMÄPUUTARHASSA TAMPEREELLA

Talin porukka aamuisissa lähtötunnelmissa

Talin siirtolapuutarhasta lähti heinäkuisena aamuna heti seitsemän jälkeen 15 hengen reipas porukka kohti Tamperetta Helsingin aluejärjestön järjestämällä yhteiskuljetuksella. Perillä meille tarjottiin herkullinen aamukahvi ja heti aloitus-seremonioiden jälkeen alkoivat kilpailut.

Talista mukana oli kolmehenkinen petanque-joukkue sekä viisijäseninen tikkaremmi. Kumpikaan joukkue ei tällä kerralla päässyt mitaleille, mutta kunniakkaasti silti taisteltiin. Todettiin, että tikkakilpailussa vaadittiin kolme joukkuetta voittamaan Talin porukka, eli saavutimme neljännen sijan. Voittajaksi tikkoja heitti isäntäporukka eli Niihama, toinen oli Kotiniemen puutarha Lahdesta ja kolmannen sijan saavutti Forssa.

Isännät olivat järjestäneet mielenkiintoisen luontopolkukilpailun, jossa kierrettiin aluetta ja etsittiin kahdeksan rastia. Maksimipisteitä oli mahdollisuus saada 29, sitä tosin ei kukaan saavuttanut tällä kerralla. Mukana oli 32 joukkuetta sekä 25 henkilökohtaista osallistujaa.

10

3


V lioja

Joukkuekilpailussa kolme porukkaa saavutti 27 pistettä – yhtenä voittajajoukkueena oli Talista Leena, Mika ja Jukka. Ensimmäinen palkinto arvottiin näiden kolmen kesken, valitettavasti onnetar ei suonut Taliin palkintoa, mutta kunniaa saatiin.

Sauna oli koko päivän lämpimänä Näsijärven rannalla jamuutamat käyttivätkin sitä hyväkseen. Innokkain saunoja taisi olla Talin porukan kuopus, viisivuotias Sanni, joka saunoi ja pulikoi viileässä vedessä moneen otteeseen.

Takaisin Taliin palasimme illalla puoli kahdeksalta ja voi miten kivalta Tali tuntuikaan – oma maa mansikka, muu maa mustikka – todettiin.

Matka oli mielenkiintoinen: aina on mukavaa vierailla toisilla siirtolapuutarhoilla ja tavata siirtolapuutarhalaisia ympäri Suomea. Seuraavaa kohtaamispäivää odotellessa.

Lulu Nenonen

Ihminen on meidän pahin riesamme, sillä emme saa elää rauhassa oikein missään. Kesän tultua niitä on ilmestynyt joka päivä lisää Talin siirtolapuutarhankin alueelle. Kettujen ja rusakoiden kanssa aina pärjää, mutta nuo ihmiset eivät anna hetkenkään rauhaa. Peittelevät meidän ruokapaikkojamme verkoillaan ja olenpa kuullut joidenkin liikkuneen jousipyssyjenkin kanssa meitä jahtaamassa. Saapas nähdä kuka tässä pisimmän korren vetää. Sopivan ravinnon, etenkin talviaikaisen ravinnon, läheisyys on meille tärkeää. Puutarhakasvi-istutukset turvaavat talvikautisen ravinnon saannin ja kesäaikana hoidetuista hyväkasvuisista nurmikoista saa maukasta ravintoa.

Meidät tunnetaan tehokkaina lisääntyjinä. Naaraan kantoaika on 30 vuorokautta ja poikueita naaras tekee useamman vuodessa. Naaras voi tulla tiineeksi heti poikasten synnyttyä. Elämme yhdyskunnissa ja elinpaikaksi hyväksymme monenlaiset kaupunkiympäristöt. Tali näyttää mielestäni oikein hyvältä paikalta, sillä ihmiset ovat rakentaneet sinne pieniä mökkejä, joiden alustoihin saamme erinomaisia pesiä. Maaperä on aika pehmeää ja sinne on helppo rakennella tunneleita, joissa on kiva asua talvella ja namustella puun juuria.

Meitä on pääkaupunkiseudulla ihmisten tietojen mukaan jo yli 7.000 yksilöä. Talissa meitä on vasta muutama kymmenen kappaletta, mutta yritämme kasvattaa omaakin populaatiota. Itsekin olen tiineenä ja jään innolla odottelemaan syksyä, jolloin ensimmäinen poikueeni syntyy.

K U T S U

Talin siirtolapuutarhayhdistys ry:n

jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen

SYYSKOKOUKSEEN

sunnuntaina 7.9.2008

klo 13.00

Tali spy:n kerhotalolla

Kokouksessa käsitellään sääntöjen

9 §:ssä mainitut asiat

Kahvitarjoilu

T E R V E T U L O A

hallitus 30.7.2008

KESÄKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET

la 23.8.Keskusaukiolla

Iloista seuraa, tuttuja ja tuntemattomia, syötävää ja juotavaa.

Tule mukaan!

Lulu Nenonen

TULE JA KYSY!

HALLITUS PÄIVYSTÄÄKESKIVIIKKOISIN KLO 17-18TOIMISTOLLA

9

4


V lioja

VILMA - VILLIKANI yhtenä voittajajoukkueena oli Talista Leena, Mika ja Jukka. Ensimmäinen palkinto arvottiin näiden kolmen kesken, valitettavasti onnetar ei suonut Taliin palkintoa, mutta kunniaa saatiin.

Hei, mun nimi on Vilma ja mä oon villikani. Synnyin viime keväällä Talin kartanon alustassa. Meitä oli kuusi samassa poikueessa, neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Äitimme, jota teikäläiset kutsuvat emoksi, piti meistä hyvää huolta. Meillä ei ole tapana kauaa roikkua emon helmoissa, vaan heti kun pystyy elantonsa hankkimaan, se on menoa.

RASTASVERKKOJEN KÄYTTÄJÄT, HUOMIO!

Eläinpelastuskeskus toivoo, että ihmiset tarkistaisivat pihoilleen asennetut rastasverkot päivittäin.

Verkkoihin sotkeutunut lintu kituu kuoliaaksi, jos sitä eiirroteta verkosta ajoissa.

Vaikka hinnat ovat hieman rastasverkkoja korkeammat, niin ne ovat laadultaan huomattavasti kestävämpiä.

Meillä on näistä verkoista kokemusta – yhtään lintua ei ole jäänyt niihin kiinni, vaikka esim. kypsät kirsikat houkuttelevat lintuja verkon päälle. Linnut säilyvät vahingoittumattomina ja me saamme marjasadon.

terveisin, Lulu Nenonen

Minä lähdin veljeni ja parin systerini kanssa hakemaan ruokaa, sillä keväällä ei kasvanut vielä ruohoa, joten elimme puiden juurilla. Meikäläisillehän kelpaavat lukuisat eri kasvilajit. Kasveista syömme versoja, oksien päitä, silmuja, kuori- ja juuriosaa - emme ole niin nirsoja kuin rusakot. Ainoa kriteeri meille on kasvin ikä. Nuoret kasvit ja kasvinosat syömme mieluummin kuin vanhemmat. Puista kaluamme herkimmän taimivaiheen puita. Pensaista ja oksista meille kelpaa parhaiten myös uusin kasvu, se on maistuvinta. Ohuet verson- ja oksanpäät syömme kokonaan pois.

Jonkin aikaa vaelleltuamme saavuimme Talin siirtola-puutarhan alueelle. Alue on aidattu, mutta meillä ei ollut mitään vaikeuksia pujahtaa aidan alta. Nasta paikka. Vaikka ruoho ei vielä vihertänytkään, saatavilla oli puuvartisten kasvien kuoriosia, silmuja, neulasia, pensaiden versoja ja puiden alaoksia. Myöhemmin, kasvien aloitettua kasvunsa söimme mieluusti kevään aikaisia kasveja, sipulikukkia. Ihmisiäkään ei alueella liiemmälti näkynyt. Tänne me päätimme jäädä.

Minun kaukaiset sukulaiset tulevat Arabianrannasta, mutta kuulemani mukaan siellä rakennetaan niin kovasti, että kukaan itseään kunnioittava villikani ei voi asua siellä. Meitä muuttikin joukoittain eri puolille Hesaa kuka minnekin. Ihmiset ovat tehneet meikäläisistä havaintoja ainakin Kumpulassa, Vallilassa, Annalassa, Pasilassa, Eläintarhan alueella, Ruskeasuolla, Veräjälaaksossa, Pakilassa ja nyt jo Talissakin.

Saatavilla on verkkoja, joihin on lintujen on vaikeampi jäädä kiinni – kysy puutarhaliikkeistä ns. varjostusverkkoja.

5

8


V lioja

Tikkakisassa saimme pronssi-mitalin. Kulttuurikisaankin osallistuttiin, mutta tuomaris-to ei arvostanut Vilma-kanin puhetta palkintosijoille saak-ka. Puheen aihe oli siirtola-puutarha kanin näkökul-masta. Vilman esittely on toisaalla tässä Välioja-julkaisussa.

Emme ole vielä saaneet kisan yhteistuloksia, mutta mitä todennäköisimmin Talin siir-tolapuutarha sai eniten pistei-tä eli voitimme koko kisan. Viralliset yhteistulokset saa-daan myöhemmin.

Ensi kesänä kesäkisan järjes-telyvuoro on jollain toisella puutarhalla. Sinne lähdetään taas kullan kiilto silmissä. -LN

ILOISIA KESÄKISAUUTISIA

Tänä vuonna oli Klaukkalanpuiston ryhmäpuutarhan vuoro toi-mia aluejärjestön kesäkisojen isäntänä. Nyt ilma suosi ja saimme kilpailla lämpimässä ja poutaisessa säässä.

Talista lähdettiin jälleen joukolla mitaleita metsästämään. Mika Sandström oli treenannut lasten viestijoukkueita ja joka sarjaan saatiinkin osallistujia. Sarjoja oli sekä tytöille että pojille alle 9-v, alle 12-v, alle 15-v sekä sekaviesti. Jokaisesta sarjasta joukkueemme juoksivat kotiin kultamitalin. Saamme olla ylpeitä Mikasta, joka jaksaa valmentaa lapsiamme ja lastenlapsiamme vuodesta toiseen ja voitosta voittoon.

Lentopallokisa oli käyty jo edellisenä viikonloppuna, siinäkin Talin joukkue saavutti ensimmäisen sijan. Pokaalin sunnuntaina kävi pokkaamassa joukkueen vetäjä Jukka Vuori.

Jukka Vuori tuulettaa voittoa lentopallokisassa.

Talilaisten tikkaremmin tyylinäytteitä.Vasemmalta Lulu Nenonen, Ritva Wahlsten-Puska,Paul Vikman, Timo Puska ja Timo Nenonen

Talin juoksijatähdet valmentajansa Mika Sandströmin ympärillä viimeisiä ohjeita saamassa.

6

7


ad