slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
95 Komuna 390‘966 Banorë 947 km 2 PowerPoint Presentation
Download Presentation
95 Komuna 390‘966 Banorë 947 km 2

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 9

95 Komuna 390‘966 Banorë 947 km 2 - PowerPoint PPT Presentation


 • 130 Views
 • Uploaded on

Biel/Bienne Seeland. 95 Komuna 390‘966 Banorë 947 km 2. Emental. Kanton i FR. Bern i i sipërm. 95 komuna 390’966 banorë Komuna më e vogël Claveyres m e 50 banorë Komuna më e madhe Bern me rreth 124‘000 banorë Cila është detyra dhe legjitimimi i RKBM?. Referendum

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about '95 Komuna 390‘966 Banorë 947 km 2' - phylicia-fauna


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Biel/BienneSeeland

95 Komuna390‘966 Banorë

947 km2

Emental

Kantoni FR

Berni i sipërm

slide2

95 komuna 390’966 banorë

 • Komuna më e vogëlClaveyres me 50 banorë
 • Komuna më e madhe Bern me rreth 124‘000 banorë
 • Cila është detyra dhe legjitimimi i RKBM?
slide3

Referendum

17 Maj 2009

101 Komuna

kushtet e p rgjithshme
Kushtet e përgjithshme
 • Themeluarmë1.1.2010
 • Krijuar nga shkrirja e 2 organizatave rajonale dhe 4 rajone planifikimi
 • Organizata juridiko-publike të hartuara në ligjin e komunave
 • Të porositura nga komunat: Platforma strategjike
 • 95 komuna, 390’966 banorë, 947 km2
 • Financimi
 • Financimi me kontribute për banorë të komunave anëtare
 • Subvencionimet e projekteve të kantonit të Bernit (1/3 e shumës)
 • Shuma buxhetore rreth 4 mil. Franga
organe t

Komunat

Organet

Asambleja rajonale

Komisionet

Drejtoria

Përshkallëzim vote

Zyrat

Votuesit

pikat e forta dhe mund sit e konferenc s
Pikat e forta dhe mundësitë e Konferencës
 • Këndvështrim i përgjithshëm: Shtatë detyra tëmirujdisura
 • Të mendosh dhe të veprosh për krahinën: Mbivështrimgjithpërfshirësnëvendtëfokusimit në hapësiratë vogla
 • Vendime efiçente dhe tëlidhurangushtmeçështjetrajonale
 • Qyteti, aglomerati dhe fshati, tëgjithëtëpërfshirë
 • Bashkëvendosje demokratike
 • Pozicionim i fortë: Partner juridiko-publik i kantonit
 • Peshë më e madhe duke bashkuar interesat
 • Organi vendimtar për të gjitha temat rajonale!