Download
np mljet n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
NP MLJET PowerPoint Presentation

NP MLJET

732 Views Download Presentation
Download Presentation

NP MLJET

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. NP MLJET

 2. O NACIONALNOM PARKU • Mljet je naoko nerazvedeni izduženi otok, širok prosječno 3 km, a dugačak 37 km. Prirodoslovno to je otok osebujnosti i kontrasta, a Nacionalni park "Mljet" zauzima njegov sjeverozapadni dio, koji se proteže područjem od 5.375 hektara zaštićenog kopna i okolnog mora. To je područje 11. studenoga 1960. godine proglašeno nacionalnim parkom i predstavlja prvi pokušaj zaštite izvornog ekosustava u Jadranu.

 3. JEZERA MLJETA • Sustava slanih jezera što predstavljaju jedinstveni geološki i oceanografski fenomen u kršu, značajan u svjetskim razmjerima. Ova dva jedinstvena morska jezera, bila su prvotno, oko 10.000 godina, slatkovodna, negdje sve do početka kršćanske ere.

 4. VELIKO JEZERO • MALO JEZERO

 5. VELIKO JEZERO • Otočića Svete Marije sred Velikog jezera s drevnim benediktinskim samostanom i crkvom koji datiraju iz 12. stoljeća. Otočić je poradi svog izuzetnoga estetskoga ugođaja i snažne duhovno-kulturne dimenzije svojevrsni simbol otoka i Nacionalnog parka "Mljet”

 6. MALO JEZERO • Osebujnom ljepotom i lijepom bojom očarava mnogobrojne turiste.

 7. MLJETSKA OBALA I MORE

 8. SLIKA PREZENTACIJE

 9. ŽIVOTINJE MUNGOSI JELENI DIVLJE SVINJE

 10. KOJE JE VECE JEZERO? VELIKO JEZERO MALO JEZERO KAKO SE ZOVE SAMOSTANNA MALOM OTOKU? SV.MARIJA SV.IVAN KAKO SE ZOVE ŽIVOTINJA U KUTU? DIVOKOZA JARAC MUFLON IMA LI ZMIJA NA MLJETU? DA NE PITANJA!?

 11. KRAJ BRUNO AČKAR, 8.eIVAN MANOJLOVIĆ, 8.eMATEJ DIKI BOROVAC, 8.e