TUBIM ME QYTETAR - PowerPoint PPT Presentation

oshin
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
TUBIM ME QYTETAR PowerPoint Presentation
Download Presentation
TUBIM ME QYTETAR

play fullscreen
1 / 46
Download Presentation
TUBIM ME QYTETAR
442 Views
Download Presentation

TUBIM ME QYTETAR

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. TUBIM ME QYTETAR 10 qershor 2009

  3. Prioritetet afatgjata Kombinimi i zhvillimit ekonomik dhe urban (sht aprovuar strategjia e zhvillimit ekonomik lokal); Zhvillimi harmonik ekonomik dhe hapsinor Regjenerimi i ambientit, rritja e hapsirave publike, sidomos e siprfaqeve t gjelbruara, objekteve rekreative dhe objekteve tjera pr t rinj, fmij dhe t moshuar; Zgjidhja afatgjate e problemit t ujit pr Prishtinn dhe rrethinn; Ndrtimi i Prishtins s Re.

  4. Organizimi i administrats sht prgatit Ligji pr Prishtinn. Gjat muajve t vers sht punuar me koh t zgjatur me pal, sidomos te certifikatat e lindjes, Po punohet n E-administrimin sht riorganizuar inspekcioni Jan br prgatitjet pr zvendsimin e disa shrbimeve q kryhen nga shrbyesit civil me operator privat dhe pr krijimin e kushteve pr riprtritje t administrats; Jan vn nn kontroll ndrtimet pa leje n qytet, Jan angazhuar operatort privat pr kontrollin e ndrtimeve

  5. Financa/2008 sht prfunduar Strategjia e Zhvillimit ekonomik lokal Jan ulur normat e tatimit n pron pr 25% Jan ulur tarifat e ndrtimit mesatarisht pr 25% Jan themeluar komisionet e aksionarvet ndrmarrjeve publike; Jan br prgatitjet pr regjenerimin e rrjetit t ujsjellsit. N vitin 2009 do t punohet n magjistralen kryesore dhe n pastrimin e kolektorit t lumit Prishtina). Financimi nga Banka Gjermane Jan br prgatitjet pr themelimin e Agjencionit Regjional pr Zhvillim; Jan rrit t hyrat vetanake pr 46%/2007 Jan rritur t hyrat nga tatimi n pron pr 47%/2007 Jan siguruar edhe 9.6 milion t hyra jasht buxhetit per investime. Jan zvogluar shpenzimet (karburantet, telefonat, lndt djegse) rreth 20%

  6. Projektet e bartura nga viti 2007 n vitin 2008- t kryera

  7. Ndrtimi i infrastrukturs n vitin 2008 Gjat vitit 2008 jan filluar 46 projekte t reja q kan prfshir 97 rrug. Prej tyre 83 rrug dhe rrugica kan qen n qytet me vler totale prej 8,627,608 N krahasim me vitin 2007 sht dy her m shum. N zonat rurale jan ndrtuar 14 rrug.

  8. Arbri/Qendr 2008 Unaza e brendshme-faza e par, kabllo, trafostacioni, rrjeti i ujit, 1,35 milion

  9. Dodona/2008 Rruga Hamez Jashari Rruga Norbert Jokl Vlera: 94,320 euro

  10. Kodra e Diellit, Dardani/2008 Ndrtimi i rrugs me parking Vlera: 65 mij euro Shtigjet e kmbsorve te stacioni i autobusve Vlera: 65 mij euro

  11. Kodra e Trimave 2008 Rr. Mentor Retokoceri: 91,800 Selman Kadria 87.600 Sheshi i Arberit 183.740 Asllan Pireva 480.000 Ibrahim Kelmendi 196.000 Niket Dardani 98.630 Rr. Lidhese: Gjon Sereqi Carraleva, Verate Lluks: 19,600 Zenel Bajraktari 142.380 Rrahman Murati 32,800

  12. Kodra e Trimave, Vreshtat, Sofali 2008 Viliem Shekspiri, rruget n Vreshtat rrugt n Sofali, rruga Sheh Muhedini, rr Vlora, rr. V.Fazliu (ana e majt): Vlera: 251.300 Ndriqimi Publik, V. Fazliu: 28.900 Asfaltim rr.Ibrahim Kelmendi 86,000 Mbreti Pirro 93.100

  13. Kalabri/2008 Rrugt e shtruara me kubza Rexhep Krasniqi Tahir Zajmi Agim Qela Vlera: 256.000

  14. Lagja e Spitalit 2008 Rruga e Shkupit 191.500 Malush Kosova 420.150 Ndriqimi publik Rruga e Llapit dhe M.Kosova 78.300

  15. Mat/2008 Kanalizimi atmosferik prgjat rrugs Isa Kastrati, Kanalizimi dhe ujsjellsi n Sh.f. Mitrush Kuteli Vlera: 52.500

  16. Qendr/2008 Pjesa e par dhe e dyt e rrugve: Andera Gropa Bedri Pejani Fazli Grajqevci Vlera: 113.400 Rr. Ilir Konushevci 493.150 Rregullim i Mikrolokacionit Qafa 32.500 Antigona Fazliu 84.660 Riparimi i gropave 175.780

  17. Taslixhe/2008 Avdyl Rama Naser Hajriz Vlera: 269.000

  18. Velani/2008 Sanimi i rrafshit rrshqits Vlera: 238.500 Punimet prfundojn kt vit.

  19. Vreshtat/2008 Fuad Dibra dhe Dem Ahmeti 263.000 Ndrtimi i 9 rrugve me beton Vlera 274.850 Ndrtimi i murit mbrojts pr rr. Rasim Kiqina 16.000

  20. Rruget rurale-kategoria IV viti 2008 Marec- Lagja e Gerbeshve; Koliq Lagja Hajdaraj; Koliq Lagja Peraj Koliq Lagja Qokaj, Rimanisht Shkolla Grashtic Lagja e Crvadikve; Prapashtic Lagja e Govorve; Prapashtic Lagja e Sjarinve; Vlera: 198.237 euro Rruga Keqekoll - Nishec Vlera: 104,846 euro

  21. Rrugt rurale 2008 Ndrtimi i rrugs Slivov Viti e Marevcit Vlera: 1,304,464 euro Komuna: 800,000 MTT: 504,000 shta prfunduar asfaltimi. Fillimi i rrugs: Dheu i Kuq-Gllogovic-Hajkobill, vlera 3.6 milion euro Komuna: 500 mij euro MTT: 3.100 mij euro

  22. Terene sportive dhe salla t edukats fizike/2008 Sh.f Dardania Shf. Ali Kelmendi vlera: 110.735 Salla e edukats fizike shf. Xhemajl Mustafa: 198.444 Salla e edukats fizike shkolla Ali Sokoli 177.908 Terreni sportiv Zenel Hajdini 49.677 Terreni sportiv Emin Duraku 67.100

  23. Rregullimi i shkollave dhe oborreve/2008 Kulmet e shkollave, nyjet sanitare, ngrohja qendrore, oborret, rrthojat etj. Vlera: 569.200

  24. Ndrtimi i shkollave n vitin 2008

  25. Vazhdimi indrtimit t objektit t ri t Komuns n Arbri Punt prfundimtare t objektit t Komuns, siprfaqja 8 mij metra katror Vlera: 2,179,578 euro Objekti prfundon n gusht t vitit 2009

  26. Shrbime publike Jan zgjruar siprfaqet e gjelbruara pr 10% sht prmirsuar niveli i pastrimit t qytetit dhe i gjelbrimit, Jan rrit t hyrat nga shfrytzimi i siprfaqeve publike sht shtuar efikasiteti i inspekcionit komual dhe t tregut.

  27. Planet rregulluese I sht dhn prioritet hartimit t ktyre projekteve dhe planeve rregulluese: Kodra e Trimave I, Kodra e Trimave II, Qyteza Pejton, sht kontraktuar Vellusha, Qendra, Medrese amria, Zona Ekonomike, sht kontraktuar Prishtina e Re (sht punuar profili urban), Muhagjert (duke u punuar plani rregullues) Dardania (plani rregullues n prfundim). Unaza e brendshme-pjesa perndimore

  28. Qendrat e mjeksis familjare 2008 Lagja Vreshtat Lagja Arbri Lagja Velani Fshati Hajvali Prfundojn n vitin 2009,vlera rreth 1 milion euro

  29. Buxheti pr vitin 2009 Rreth 45 milion euro (37 milion n 2008) Investime kapitale rreth 21 milion euro Realizimi i buxhetit pr periudhn jana maj 2009 m i lart pr 22% n krahasim me t njjtn periudh t vitit 2008

  30. Administrata sht br dislocimi i shrbimeve t dokumentacionit civil n 4 qendra jasht ndtess s Kuvendit t Komuns. N kto qendra, nga ana e Komuns lshohen qertefikatat e lindjes, kurse Ministria e Punve t Brendshme lshon leje t njoftimit dhe pasaporta. sht b privatizimi i shrbimit t pastrimit t ndrtess s Komuns

  31. Urbanizm sht aprovuar plani rregullues i Dardanis sh pru vendimi pr asje hartimit t: Planit zhvillimor komunal Planit zhvillimor urban Planeve rregulluese pr Prishtinn e re (zona e lindjes, qendra, dhe perndimi) Ka prfunduar plani rregullues pr lagjen e Muhaxherve, pritet t aprovohet gjat vers.

  32. Ndrtimi i infrastrukturs n vitin 2009 Jan planifikuar 7.5 milion . N baz t rrjedhs s t hyrave, llogaritet t investohen rreth 12 milion euro.

  33. Arbri/qendr/2009 Dislokimi i rrjetit elektrik, Unaza e Brendshme 82.000 Unaza qendrore-zona perndimore 1.290 mij Rrethrrotullimi 1.030 mij Rr. I.Krasniqi, Plava, trotuaret te varrezat 278 mij

  34. Dardani/Qendr Zgjrimi i rrugs Bill Klinton n 3+3 korsi vlera parallogaritare 800 mij euro

  35. Kodra e Trimave/2009 Vllezrit Fazliu, faza II 2.284.000 Adem Keqekolla Burim Grajqevci, Kruja Vlera: 139.724

  36. Qamria Kolektori dhe rruga 1.589.400 Murat Xhakla E. Berisha Xh. Hajda N. Selimi N.K. vlera: 563.390

  37. Qendra Hajdar Dushi Rexhep Luci Verat e Lluks Vlera: 156.000 Riparimi i gropave 154.402 Ndrtimi i shtigjeve 93.000 Mirmbajtja verore 11.000

  38. Rrugt rurale/2009 Ballaban-Keqekoll 572.100 Rrugt me zhavor 86.500 Jan n procedur: Trotuari Llukar-Grashtic Asfaltimi i rrugs pr Prugovc Asfaltimi i rrugs Brnic-Bardhosh i ult Ndertimi i kanalizimit ne Prugovc

  39. Qendra Prgaditja e projektit pr sheshin Ibrahim Rugova Punt pritet t fillojn n muajin gusht (varet nga performansat e projektit)

  40. Lagja e spitalit/Bregu i Diellit Jan br prgatitjet pr fillimin e rrugs B. Planifikohet t ndrtohet me bashkfinancim m Minsitrin e Ambientit dhe Planifikimit Hapsinor dhe Komunes. sht nj ndr projektet m t mdha brnda qytetit.

  41. Unaza e brendshme Jan br prgatitjet pr fillimin e ndrtimit t pjess s unazs s brendshme nga udhkryqi Shkup-Gilan n drejtim t Fush-Kosovs. Gjatsia rreth 2.2 km. Do t ndtohet me bashkfinancim t Komuns me MTT.

  42. Qendrat e mjeksis familjare 2009 Lagja e Spitalit Ambulanca n Sharban

  43. Arsim Sh.f. Arbri- sht identifikuar lokacioni Ajvali- sht caktuar lokacioni Keqekoll ka filluar Do t filloj ndrtimi i sh.f. n Sutesk Do t filloj ndrtimi i sh.f. n Siqeve Do t filloj ndrtimi i shf. N Rimanisht Do t filloj ndrtimi i shf.me USAID n Sheshin e Pajtimit. Shkolla fillore ne Sofali? Shkolla fillore ne Kalabri?

  44. Arsim-sport-kultur Ka filluar me USAID ndrtimi i 4 anekseve t shkollave n Prishtin Do t filloj ndrtimi i Biblioteks s qytetit n Dardani Jan n ndrtim 9 salla t edukats fizike Ka prfunduar ndrtimi i terrenit sporativ n shf. Emin Duraku dhe n shf Zenel Hajdini

  45. Shrbimet publike Jan zgjedhur bordet drejtuese t 5 ndrmarrjeve publike sht ndrtuar parku n Dardani Nga fillimi i muajit maj ka filluar punn parkingu prapa Pallatit t Rinis. Jan ndrmarr aksione pr pastrimin dhe rregullimin e qytetit. Do te rregullohet ambienti ne Ulpiane dhe ne Bregun e Diellit Me Komisionin Evropian do te rregullohet parku i qytetit dhe parku i Germise.

  46. Faleminderit