Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck - PowerPoint PPT Presentation

odieman
f rdelar med att k ra med vinterd ck n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck PowerPoint Presentation
Download Presentation
Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck

play fullscreen
1 / 5
Download Presentation
Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck
4 Views
Download Presentation

Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck

  2. Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck Under vinterförhållanden är den främsta anledningen till att ha vinterdäck alltid säkerhet. Det är inte säkert att köra med däck som inte är gjorda eller godkända för vinterförhållanden. Du har möjlighet att välja dubbdäck eller dubbfria däck, där dubbdäck ger dig lite mer kontroll, särskilt på is. Eftersom vinterdäck är gjorda speciellt för vinter, har de en flexibel gummiblandning med ett exakt slitbanemönster som är utformat för att kanalisera snö och slask och ge grepp på is.

  3. Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck Med inga kompromisser gjorda för olika årstider kommer förare att tjäna på nästan fördubblad dragkraft under acceleration, drastiskt kortare bromssträcka och förmåga att manövrera och sänka hastigheten. Inte bara för snö och is: All-säsong däck uppför sig inte lika bra som dedikerade vinterdäck under svåra vinterförhållanden. Sommardäck hör inte alls hemma på vintervägar. När temperaturen sjunker kommer gummiblandningen som används i dessa däck att bli för hård för att skapa den nödvändiga dragkraften. Vid kallt väder, även på torra vägar, ger det mjukare flexibla gummit som används i vinterdäck den kritiska dragkraft som behövs under kallt väder. Så det är inte bara för snö och is, du behöver prestanda under hela vintersäsongens kalla väder.

  4. Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck Längre däcklivslängd: Byte av däck på grund av årstiderna gör att däcken kommer att vara längre på grund av lägre slitage orsakad av att ha två uppsättningar däck. De flesta människor föredrar att montera sina vinterdäck på metallhjul och lämna aluminiumhjulen för de varmare årstiderna bort från saltet och den sand som upplevs under vintern. Detta gör att hjulen varar längre tillsammans med dina däck. Minskade bromsavstånd: Under vinterförhållanden kommer vinterdäcken att drastiskt minska ditt bromsavstånd, särskilt på snö eller is. Detta har stora säkerhetsimplikationer och bör inte ignoreras. För mer information om vinterdäck, besök: https://www.nokiantyres.se/

  5. Fördelar Med Att Köra Med Vinterdäck