title iid professional learning sequence n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Title IID Professional Learning Sequence PowerPoint Presentation
Download Presentation
Title IID Professional Learning Sequence

play fullscreen
1 / 10
Download Presentation

Title IID Professional Learning Sequence - PowerPoint PPT Presentation

odette
67 Views
Download Presentation

Title IID Professional Learning Sequence

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Title IID Professional Learning Sequence Educational Technology Center Armstrong Atlantic State University

  2. Considerations & Assumptions • Considerations • Funding • Time • Addition of BI/LF Grant • Prof. approach to curriculum development • Assumptions • All training not F2F • Additional onsite support required • Grant schools buy-in

  3. Concept • Teacher, technology, & teamwork • Increased hands-on, decrease lecture/demonstration • Reinforce/strengthen year one training • Increased Web 2.0 presence/use • Collaboration, sharing, redelivery • Technology connected lesson development, planning, & publishing

  4. Concept(continued) • 4 Collaborative Teams • Based on learning communities • Teams • Windsor Forest & Coastal Middle • Focus: Science • Long County High & Liberty County High • Focus: High School Math • Charlton County High (middle) & West Chatham Elem • Focus: Math • Glynn Academy & McIntosh Academy • Focus: Cross Content

  5. Implementation • 50 Hours of Professional Learning • Face to Face • Collaborative Team Session • Digital Online Instruction • Supplementing Onsite Support

  6. Face to Face • 5 days x 6 hours = 30 hours • Time: 8:30 – 11:30, 12:30-3:30 = 6 hours • 4 Collab Teams x 5 days = 20 days of F2F • Training Focus • Direct instruction (lecture/demo/hands-on) • Collaborative sharing/redelivery • Lesson planning (techno-strategies) • Location • ETC AASU • Liberty County BOE Computer labs

  7. Collaborative Team Sessions • 2 hours x 5 days = 10 hours • Conducted during planning periods or at end of day • 2 teachers (1 per team) will share/redeliver each session • Location: moderated by ETC over Elluminate

  8. Digital Instruction Online • 20 hours participation (2:1 PSC Standard) equivalent = 10 hours credit = 1 PLU: • Instruction using ETC created course content sites: example 1, example 2 • Technology/Education Reading assignments/reflections using blogs/wikis (list of sites/articles) • Online projects • Lesson preparation and planning • 4 lesson submissions to GSO using Lesson Builder

  9. Professional Learning Summary • 50 Hours of Professional Learning • Face to Face =30 hrs=3PLUs • Collaborative Team Session=10 hrs=1PLU • Digital Online Participation=20 (10) hrs=1PLU • Supplementing Onsite Support

  10. Questions and Concerns?