Download
2 nd 9 weeks review n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
2 nd 9-Weeks Review PowerPoint Presentation
Download Presentation
2 nd 9-Weeks Review

2 nd 9-Weeks Review

90 Views Download Presentation
Download Presentation

2 nd 9-Weeks Review

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. 2nd 9-Weeks Review

  2. Topic: Multiples & Factors Question: Find the first 5 multiples of 24. & List all of the factors of 24. Answer: Multiples: 24, 48, 72, 96, 120 Factors: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 24

  3. Topic: Prime Factorization Question: Decompose 102 into its prime factorization. Answer: 102 2 51 2 ∙ 3 ∙ 17 3 17

  4. Topic: Prime Factorization Question: Decompose 72 into its prime factorization using exponents. Answer: 72 4 18 23 ∙ 32 2 2 2 9 3 3

  5. Topic: GCF & LCM Question: Find the Greatest Common Factor of 36 & 84. Answer: 3 36 84 4 12 28 GCF = 3 ∙ 4 = 12 3 7

  6. Topic: GCF & LCM Question: Find the Lowest Common Multiple of 24 & 18. Answer: 2 24 18 3 12 9 LCM = 2 ∙ 3 ∙ 4 ∙ 3 = 72 4 3

  7. Topic: Using GCF & LCM Question: If hamburger buns come in packages of 8 and hamburger patties come in packages of 12. What is the least amount of hamburgers you can make buying whole packages of buns and patties? Answer: 2 8 12 2 4 6 LCM = 2 ∙ 2 ∙ 2 ∙ 3 = 24 2 3 24 hamburgers

  8. Topic: Equivalent Fractions Question: Find the equivalent fraction. 2 = 18 5 ? Answer: 2 = 18 5 45

  9. Topic: Mixed Numbers & Improper Fractions Question: Change the mixed number to an improper fraction. 5 ¾ Answer: 5 ¾ = 23 4

  10. Topic: Decimals to Fractions Question: Change the Decimal to a fraction. 0.88 Answer: 0.88 = 88 = 44 = 22 100 5025

  11. Topic: Fractions to Decimals Question: Change the fraction to a decimal. 1 9 Answer: 0.111 9 1.000 0.1 -9 10 -9 1

  12. Topic: Decimals to Percents Question: If you have $0.61 what percent of a dollar do you have? Answer: $0.61 = 61%

  13. Topic: Percents to Decimals Question: If you have 55% of a dollar, how much money is that? Answer: 55% = $0.55

  14. Topic: Percents to Fractions Question: Change the percent to a fraction. 40% Answer: 40% = 40 = 2 100 5

  15. Topic: Fractions to Percents Question: Change the fraction to a percent. 5 8 Answer: 5 = ? 5 ∙ 100 = 8 ∙ ? 8 100 500 = 8 ∙ ? 8 8 62.5% = ?

  16. Topic: Adding Fractions Question: Answer: 5 + 3 = 8 2 + 1 = 3 = 1 1+8 = 9 3 3 3

  17. Topic: Adding Fractions Question: Answer: 18 + 5 = 23 30 3030

  18. Topic: Subtracting Fractions Question: Answer: 32 - 21 = 11 56 56 56

  19. Topic: Subtracting Fractions Question: Answer: 3 9 116 233116 117 24 - 24 = 24 - 24 = 24

  20. Topic: Multiplying Fractions Question: Answer: 30 = 15 = 5 48 24 8

  21. Topic: Multiplying Fractions Question: Answer: 8 · 3 = 24 = 4 3 2 6

  22. Topic: Dividing Fractions Question: Answer: 3 · 5 = 15 =3 3 4 1 4 4

  23. Topic: Dividing Fractions Question: Answer: 17 · 12 = 204 = 51 8 10 80 20

  24. Topic: Solving Equations Question: Solve: ½ = ¾b Answer: 1 · 4 = 4 = 2 2 3 6 3

  25. Topic: Solving Equations Question: Solve: 1 + b = 5 6 8 Answer: 5 - 1 = 15 - 4 = 11 8 6 24 24 24

  26. Topic: Solving Equations Question: Solve: b – 7 = 24 8 5 Answer: 2 4 + 7 = 232 + 35 = 267 = 327 5 8 40 40 40 40

  27. Topic: Solving Equations Question: Solve: b ÷ 2 = 5 5 10 Answer: 5 · 2 = 10 = 1 10 5 50 5

  28. Topic: Ratios Question: A cake recipe calls for 2 cups sugar and 5 cups flour. If you want to reduce the recipe and only use 1 cup of sugar, how much flour do you need? Answer: 2.5 cups flour

  29. Topic: Rates Question: Which is the better buy? 6 video games for $67.92 3 video games for $33.60 Answer: Unit rate: 6 @ $11.32 each Unit rate: 3 @ $11.20 each 3 for $33.60 is the better buy

  30. Topic: Proportions Question: Set up and solve using a proportion. Suzie can run 2 miles in 22 minutes. How long will it take her to run 2 ½ miles? Answer: 22 min = ?___ 22 ∙ 2.5 = 2 ∙ ? 2 mile 2.5 miles 55 = 2 ∙ ? 2 2 27.5 = ? 27.5 minutes

  31. Topic: % of a number Question: On a $55.00 dinner bill you want to leave 15% tip. What is 15% of $55.00? Answer: ? = 15% 55 ∙ 15 = 100 ∙ ? or 55 or 100% ------- 55 100 825 = 100 ∙ ? ∙ .15 10% ------- 5.5 100 = 100 ∙ ? 275 5% ------- 2.75 $8.25 = ? +550 15% ------ 8.25 8.25 15% of $55.00 is $8.25