Alcoolul, prieten sau du şman ? - PowerPoint PPT Presentation

alcoolul prieten sau du man n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Alcoolul, prieten sau du şman ? PowerPoint Presentation
Download Presentation
Alcoolul, prieten sau du şman ?

play fullscreen
1 / 6
Alcoolul, prieten sau du şman ?
193 Views
Download Presentation
nau
Download Presentation

Alcoolul, prieten sau du şman ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Alcoolul, prieten sau duşman? David Cornelia Clasa a X-a B

  2. Alcoolul prieten sau dusman Persoanele care beau alcool moderat au un risc scazut sa sufere de afectiuni cardiovasculare, mai ales daca consuma vin rosu, deoarece acesta creste nivelul colesterolului "bun" din organsim si scade nivelul de glicemie din sange, arata un studiu. Un pahar de vin rosu consumat dupa masa reduce riscul aparitiei dementei. Bautura are si capacitatea de a creste speranta de viata in randul populatiei si de a reduce riscul aparitiei unor anumite tipuri de cancer, precum cel esofagian, releva o alta cercetare in domeniu.

  3. Lunar, apar diverse studii care prezinta beneficiile pe care un pahar cu vin sau o halba cu bere le au asupra sanatatii. Potrivit expertilor de la Societatea Americana de Cancer si ai celor de la Asociatia Americana pentru Inima, alcoolul nu aduce beneficii sanatatii, mai ales in cazul celor care beau zilnic. Vicepresedintele Societatii Americane de Cancer, Susan Gapstur, atrage atentia ca alcoolul este unul dintre principalii vinovati de aparitia cancerului de larige, esofag, ficat, colon, san.

  4. Potrivit medicilor, 330 de ml de bere, 100 + 150 ml de vin sau 30 + 50 ml de bauturi spirtoase reprezinta consumul zilnic recomandat. Acestea sunt dozele recomandate pentru barbati, iar pentru femei cantitatea trebuie redusa la jumatate. Tot ce depaseste aceasta cantitate pune sanatatea in pericol. • Specialistii nu contesta faptul ca vinul contine antioxidanti, precum resveratrol, care reduc riscul de boli cardiovasculare. "Fructele si legumele in stare cruda ofera mai multe beneficii organismului decat un pahar de vin

  5. Cand alcoolul nu ne face rau,cat de bine ne face? • Cei care consuma moderat bauturi alcoolice duc o viata mai sanatoasa si mai lunga, in comparatie cu cei care nu beau deloc alcool sau, din contra, beau prea mult. Pe langa faptul ca s-a dovedit ca sunt mai feriti de atacurile de cord, au sanse mai mici sa sufere de hipertensiune, boli arteriale, Alzheimer sau chiar de banala raceala. Cine bea cu masura e mai putin predispus la diabet, artroza, osteoporoza, aparitia pietrelor la ridichi, boli digestive, stres si depresie, tulburari de memorie, boala Parkinson, hepatita A, cancer pancreatic, cancer duodenal, disfunctii erectile, boli ale ficatului. Exista cercetari peste cercetari care au dus la aceste concluzii.

  6. Hotarat lucru, daca beti excesiv vreme indelungata, va puteti astepta la un atac cerebral. Consumarea a peste sapte pahare de alcool pe zi tripleaza riscul unui atac ischemic (cheag de sange), conform noii cercetari intreprinse de Ralph L Sacco de la Colegiul Medicilor si Chirurgilor al Universitatii Columbia din New York, care a studiat 677 victime ale atacului cerebral in varsta de peste 40 de ani. Totusi, el afirma ca bautorii inveterati pot reduce riscul atacului cerebral daca isi limiteaza consumul de alcool ia doua pahare pe zi sau renunta complet la alcool. Pe de alta parte, bautorii moderati ' de pana la doua pahare pe zi 'a– au prezentat un risc al atacului ischemic cu 45% mai scazut decat nebautorii. • Alte studii arata ca excesul de alcool sporeste dramatic riscul atacului hemoragie. In plus, cantitatea de alcool bauta poate determina dimensiunea atacului cerebral. Cu cat beti mai mult, cu atat atacul este mai grav conform unei analize recente. Betiile sunt deosebit de periculoase, declansind uneori atacuri cerebrale, chiar si la tineri