slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
@GOL PowerPoint Presentation
Download Presentation
@GOL

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 12

@GOL - PowerPoint PPT Presentation


  • 152 Views
  • Uploaded on

@GOL. Nº14 FEBRER 2000. BUTLLETÍ DE LA ASSOCIACIÓ CATALANA DE FUTBOL AMB BOTONS. MERCENARIS ENTREVISTAT “M’ha costat adaptar-me a la 1ª divisió, que és increïblement dura...” “Em xoca que a meitat de temporada encara hi hagi més camps de p.v.c. que de aglomerat” pàg. 12 i 13. L' I.C.K.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

@GOL


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

@GOL

Nº14 FEBRER 2000

BUTLLETÍ DE LA ASSOCIACIÓ CATALANA DE FUTBOL AMB BOTONS

MERCENARIS ENTREVISTAT

“M’ha costat adaptar-me a la 1ª divisió, que és increïblement dura...”

“Em xoca que a meitat de temporada encara hi hagi més camps de p.v.c. que de aglomerat”

pàg. 12 i 13

L' I.C.K.

@GOL

LES FRASES

guanya el

A QUINA ALÇADA?

La incomoditat de jugar en una taula massa baixa. (article)

pàg.10

TORNEIG NADAL 99

EDITORIAL...pàg. 2

Segon títol oficial pel millor

I.C.K. de tots els temps

Empat a dos al final del partit entre l’I.C.K. i Mercenaris, calguent el gol d’or per saber qui seria el campió, en la final més inesperada dels últims torneijos.

@GOL

NOTÍCIES pàg.4 i 5

EL PREVI YOKASTA I EL “I CARNESTOLTES” pàg.11

HUMOR... pàg.16

ARTICLES:

SUMARI

L’ALMÍVAR ES PROCLAMA CAMPIÓ DEL “II TROFEU L.A.M.”

Anecdòtic torneig, ple de sopreses menys el campió, que una vegada més s’emporta la copa cap a la seva repleta vitrina.

pàg. 3

Editorial.................................... 2

“II Trofeu L.A.M.”...................3

Notícies..................................4 i 5

“IV Torneig de Nadal”.............6

Per Nadal esport i Barça..........7

Superfícies.................................8

La lliga dels futurs primeres....9

A quina alçada?.......................10

“I Torneig Carnestoltes”........11

Entrevista: Mercenaris...12 i 13 Pasatemps.....................14 i15 Humor......................................16

pàg.9

SUPERFÍCIESpàg. 8

LA LLIGA DELS

FUTURS PRIMERES

A quina alçada?pàg. 10

PER NADAL ESPORT I BARÇA

El Barça Campió

pàg. 7

Anàlisi dels equips de la 2ª divisió

slide2

EDITORIAL

Nº14 FEBRER 2000

@GOL

l’Associació (Assemblees Generals, tornejos de caps de setmana, torneig de Lliga i Copa, tornejos d’exhibició o d’ensenyament arreu de Catalunya, etc...

2.- En l’ampli programa d’activitats que per aquest any està preparant IOCUS-TELEPLANNIG i que aportarà, sens dubte, uns bons ingresso econòmics per l’A.C.F.B., superiors als de l’any passat.

3.-Que tots siguem cumplidors amb el nostre compromís de pagament puntual de les quotes socials i de les inscripcions per tornejos, perquè es pugui mantenir l’estabilitat i equilibri econòmic del pressupost d’enguany.

4.- Que tots em d’estar d’acord que primer és l’Associació i després el joc. Malgrat que sense el joc no hin hauria Associació, sense l’A.C.F.B. no hi hauria la possibilitat de joc col·lectiu i de competició que a tothom ens agrada. Amb això, vull dir que ens hem de no ens hem de deixar dominar per la desmotivació, pels mals resultats dels partits, per les discinfirmitats amb sistemes de joc, per determinats acords de reglament de joc aprovats per majoria assambleària, per desafortunades opinions fetes amb lleugeressa... Deixar-se dominar pel descoratjament no beneficia a ningú.

Per la junta Directiva és molt

Important i ens dóna ànims per continuar treballant haver aconseguit acabar l’exercici econòmic amb un bon superàvit, gràcies a la tasca de col·laboració amb IOCUS-TELEPLANNIG i amb l’important augment aconseguit amb l’aportació de diners de cinc patrocinadors que supera les setcentes mil pessetes d’ingressos atípics.

Solament em resta desitjar-vos a tots, en nom propi i de tota la Junta Directiva, un MOLT BON ANY NOU.

slide3

L.A.M. 99

Nº14 FEBRER 2000

@GOL

L’ALMÍVAR, CAMPIÓ DEL “II TROFEU L.A.M.”

Apart de la distribució dels grups havia la novetat en les formacions dels equips, on

s’havia de aliniar cinc jugadors de 3,5 cms. de diàmetre i cinc de 4 cms.; i també que aquest torneig servia per puntuar per rànking, encara que tan sols valgués la meitat.

Els classificats per a 1/8 de final varen ésser: P.B.Villaverde, Tenerife, Manchester, The Punishers, Melic G., Sporting, Almogàvers, Tocornal, I.C.K, Saturnino, Spartakus, Almívar, Granollers, Milan, Inmortales i Red Star.

Destacar El bon rendiment del Spartakus i els bons resultats de l’Inmortales qui es va plantar a semifinals després d’enderrocar

a l’Spòrting i tan sols perdre en tota la competició tres partits, dos d’ells precissament contra els dos finalistes. També dir de la destressa de The Punishers en els seus xuts a llarga distància al més pur estil “levantí” i el “fair-play” del Manchester.

Curiosos foren els grups A, C i D de la primera fase, on quasi la meitat dels partits varen acabar en tables. El Granollers At. fou “l’home empat” amb un average de 2 guanyats, 1 perdut i 5 empatats; molt semblant a la primera fase del P.B. Villaverde on també comtava els partits per empats, però que en segona fase es va alliberar fent un joc espectacular i ambiciós.

Anectòdic seria el calificatiu final d’un torneig ple de sorpreses excepte el campió, que va fer mèrits per endur-se la copa cap a la seva repleta vitrina.

ANECDÒTIC SERIA EL CALIFICATIU FINAL D’UN TORNEIG PLE DE SOPRESES, EXCEPTE EL CAMPIÓ

EL JOC TÀCTIC VA PREDOMINAR EN UNA FINAL MOLT DISPUTADA

NOVELL HISTORIAL

ELS FINALISTES

any campió sots-campio

1998* RAMPONE SPORTING

1999** ALMIVAR I.C.K.

* mida 3,5 cms.

**mida 3,5 i 4 cms.

Segon any en celebrar-se el trofeu L.A.M. La primera edició es disputà a les instalacions del Club de Tennis Pompeya, on es va gaudir d’un magnífic dia d’esbarjo i competició.

Rampone, absent en aquesta última edició, es va proclamar campió davant de l’Sporting, mentre que el Previ Yokasta i el Saturnino es quedaven a les portes de la final.

QUATRE FINALISTES DE PRIMERA FILA, DEIXANT ENRERA A PREVI YOKASTA, SATURNINO DUES VEGADES I INMORTALES.

slide4

Nº14 FEBRER 2000

NADAL 99

@GOL

SEGON TÍTOL OFICIAL PER A UN I.C.K. IMPARABLE

L'I.C.K. GUANYA EL

"IV TORNEIG NADAL"

sorpreses com l’eliminació del Rampone, anterior campió, l’Expresso de Chicago i el Previ Yokasta, que partien com a favorits a jugar la final.

Tocornal, la gran revelació de la segona divisió, qui va llançat en el liderat i actualment practica un del millor futbol, va caura en la segona fase; igual que el P.B. Villaverde qui també fou eliminat sense contemplacions.

L’I.C.K. (Antoni Casadevall) aconsegueix el seu segon títol oficial al proclamar-se campió del “IV Torneig de Nadal” devant d’un pletòric Mercenaris, que va ésser la revelació del torneig. L’I.C.K. ja va guanyar l’última edició del Torneig de Primavera i ara ho ha fet en el de Nadal.

Empat a dos al final del partit establert i va caler el gol d’or per saber qui seria el campió de la final més inesperada dels últims torneigs, amb un Mercenaris molt inspirat que li va possar difícil al veterà I.C.K., més curtit en finals.

Nota destacada va ser la classificació de l’Spartakus qui està demostrant cada vegada més el seu potencial, a part d’aquest i els dos finalistes es varen classificar per a vuitens de final: l’Expresso, el Rampone, Tocornal, Saturnino, P.B. Villaverde, Granollers, Nissaga, Previ Yokasta, Melic del Gòtic, Arnufe, Balumba, Sporting i Tenerife.

Fou una millora el nou sistema classificatori a partir dels quarts de final al implantar la eliminatòria directa, el que va fer del torneig més dinàmic i on es van produïr relatives

UN MERCENARIS PLETÒRIC ACONSEGUEIX LA SEVA PRIMERA FINAL

SORPRESA AMB LES ELIMINACIONS DEL RAMPONE, EL PREVI YOKASTA I L’EXPRESSO

ELS FINALISTES

UNA MIRADA ENRERA

any campió sots-campio

1996 ALMOGAVERS CHONDOS

1997 NISSAGA BOTOFUMEIRO

1998 RAMPONE EXPRESSO CH.

1999 I.C.K. MERCENARIS

S’han celebrat quatre edicions i si és difícil trobar botons de 4 cms. de diàmetre és igual de difícil trobar un jugador dominant en aquesta categoria.

De totes les edicions no hi ha cap equip que hagi repetit ni una sola final.

Podriem dir que el “Botó Olímpic” va ser el precursor d’aquest torneig nadalenc, per ser els botons de mides grans i per les dates en que es juguen, però s’ha de dir que el “Botó Olímpic” sempre s’ha jugat amb botons fins a 4,5 cms. i que ambdós es juguen paral.lelament en l’actualitat.

DESPRES DE LES BONES ACTUACIONS EN ELS “BOTO OLIMPIC”, ALMOGAVERS VA SABER CONQUERIR El TROFEU DE NADAL, ENFRONT DEL TOTPODEROS CHONDOS. NISSAGA HO VA FER DAVANT El GLORIOS BOTOFUMEIRO. RAMPONE S’IMPOSSA AL MES QUE DIFICIL EXPRESSO, I FINALMENT L’I.C.K. VA GUANYAR AL PLETORIC MERCENARIS.

ARA NOMES CAL ESPERAR LA PROXIMA EDICIO PER SABER SI SEGUEIX LA TONICA DE TENIR UN NOU CAMPIO ABSENT A QUALSEVOL FINAL ANTERIOR, ENCARA QUE CAL DIR QUE TOTS ELS CAMPIONS HAVIEN DISPUTAT UNA SEMIFINAL EN ALGUNA EDICIO ANTERIOR

slide5

Nº14 FEBRER 2000

ARTICLE

@GOL

CAMPS I CAMPS...

PER MOLTS CAMPS

bons resultats d’uniformitat. A més a més la fusta poseeix una flexibilitat uqe amortigua la pilota quan s’aixeca i rebota amb la superfície, molt important per la precició de la tècnica.

La neteja de qualsevol camp haurà de ser periòdica i s’haurà de fer amb una esponja o drap i amb aigua i sabó, escorrent-ho per que quedi simplement humit, i després fregar i llestos. En els camps d’aglomerat mai s’haurà de tirar abundant aigua, ja que els espatllaria per complet bufant-los.

Els productes de neteja per a mobles amb ceres i silicones són un bon remei d’urgència, però no és un métode eficàs ja que tan sols forma una pel.lícula sobre la brutícia i al poc temps s’en va, rebrotant de nou la brutícia.

Ara, després de debatre en reunions entre socis, portat a la junta directiva i finalment votat en assemblea, s’ha aconseguit tenir la diversitat de camps a gust de la majoria, incluida una destacada minoria que ha vist com també s’aprovaven les seves opinions envers les superfícies; fent-se de dos materials diferents els camps de joc, aglomerat i p.v.c.

Potser que sigui hora de posar-lis un nom adient, segons l’opinió dels botonaires, que els hin donaria un caire carismàtic a depent quin camp.

AGLOMERAT, P.V.C., MELAMINA, FORMICA...

NOMS I NOMS...

PER MOLTS NOMS

Després de parlar-n’hi sembla que la gent es sensibilitzi amb determinar els icons dintre de l’associació, i encara que n’hin hagin bastants o molts, són alguns els uqe han marcat, la fins ara curta història de l’A.C.F.B. i és per això que un número de socis vulguin plasmar aquesta història en una cosa tan simple e important com és el camp de joc, donant-lis un nom. Algunes propostes:

“J.B.STARS” o “JOAQUIM BRUTAU”: Com a primer president de l’A.C.F.B.

“SAGRADA FAMILIA” o “ESTEVE BOSCH”: Com a segon i actual president.

“BOTOFUMEIRO” o “JORDI PASCUAL”: Per la gran trajectòria botonaire i per ser un dels inicials “constructors” de camps.

“FORT PIENC” o “ORIOL GAIÀ”: Com soci més veterà, i instaurador al actual local social, Denver.

AGLOMERAT

O

P.V.C.

LA NETEJA HAURÀ DE SER PERIÒDICA AMB AIGUA I SABÓ.

AMB EL DRAP HUMIT FREGAR , SECAR I LLESTOS

slide6

Nº14 FEBRER 2000

2ª DIVISIÓ

@GOL

LA LLIGA DELS

FUTURS PRIMERES

(II)

ELS NOVELLS

KOPSIS: Els seus grans mestres, Array i Chondos, l’hi han donat un estil característic que mica a mica va prosperant. Encara que tècnicament i possicionalment és un dels millors de la lliga haurà d’espabilar per demostrar-ho.

P.C. MILAN: La revelació. El seu joc va a més i encara que és un pel irregular s’està fent un lloc entre els primers.

D’igual manera que en l’anterior edició, analitzarem ara, els diferents equips de la 2ª divisió, on quasi no es pot descartar a ningú com a candidat a pujar de divisió.

La competitvitat està asegurada entre equips d’altíssim nivell i en farem una petita apreciació:

ARSENAL: Tot un clàssic de l’A.C.F.B. Té un joc dinàmic i ofensiu basant-se en el control de la pilota i un bon xut a porta.

BALUMBA: Un dels candidats a l’ascens que inexplicàblement està a la zona baixa. Es caracteritza pel seu futbol “samba” i l’espectacularitat dels seus gols.

BOTORÒTIC: Ben equilibrat tan en atac com en defensa. El resurgiment serà inmediat quan tregui profit del seu bon migcampisme.

CONDAL: Practica el “catenaccio” italià esperant l’oportunitat del contratac per sorprendre al rival. Sens dubte una de les millors defenses de la lliga.

C.S.I.: Jugador segur i ambiciós i ho està demostrant en competició. Més que un probable aspirant a pujar de divisió.

DINAMO: Té un dels jocs més equilibrats de la lliga. Encara el seu baix rendiment en el seu inici de temporada segur que hi serà a dalt la classificació.

GRANOLLERS: Técnica i tàcticament molt bo. La manca

de regularitat l’està portant a un pou. A passat, increïblement, de ésser candidat a guanyar la lliga a lluitar per no descendre.

LEVANTE: Joc bàsicament ofensiu. Un dels millors xutadors de tota l’associcaió, letal des de qualsevol possició.

LLUNÀTICS: Imprevisible. El seu plantell ha millorat notablement i la marxa del mític Piticlín ha revolucionat l’equip. Imparable en aquest primer tram de competició.

MELIC DEL GÒTIC: De técnica molt depurada està passant factura a la manca d’entrenament. Encara estant en hores baixes és un rival temible

que opta per les primeres places.

P.B.BRASIL: La millora del plantell junt al seu gran nivell personal fan pensar en el seu retorn a la 1ª divisió.

TANGERINA: Un altre clàssic de l’associació. Practica un joc anglès i “tangeroinòman” (fulminant amb els extrems).

TENERIFE: Jugador complet, encara que una mica nerviòs. Amb molt bona punteria però amb un porter, el Fary, que acostuma a fer sovint masses “cantades”.

TOCORNAL: Sens dubte El gran candidat al títol. Pràcticament sense fisures tècniques ni tàctiques. Superat el handicap del temperament resulta una auténtica màquina de fer futbol al més pur estil holandès.

LES FRASES

TOCORNAL:

“VULL DONAR LA CAMPANADA, I NO TARDARÉ MOLT EN FER-HO”

GRANOLLERS:

“ESTIC SATURAT DE BOTONS, EM FALTA AL·LICIENT”

TANGERINA:

“ALMANZOR ÉS IMPRESSIONANT, MARCA UNS GOLS ESTRATOSFÈRICS”

LLUNÀTICS:

“ESTIC A UN PAS DE ÉSSER EL MILLOR DE LA LLIGA”

P.C. MILAN:

“HI HA MOLTS ‘MONINS’A LA LLIGA”

slide7

Nº14 FEBRER 2000

ARTICLE

@GOL

A QUINA ALÇADA?

A vegades no ens fixem o no pensem massa en les coses que ens envolten, ni tan sols en les que diàriament utilitzem. Es per exemple el cas dels terrenys de joc, on quotidianament juguem.

Ha passat molt temps des de la instauració al bar Denver i durant aquests anys no s’ha posat massa interès en l’alçada en que deurien estar els camps; en canvi si que ens hem queixat de dolors lleus o crònics d’esquena.

Sense anar més lluny, una possició dolenta de columna i una contínua i exagerada flexió de cadera mitjançant el tronc forçant la musculatura de l’esquena és sens dubte perjudicial si es fa d’una manera reiterada.

I qui mai no s’ha queixat d’aquests tipus de dolors després de jugar una estona a futbol de botons?

I és que un hàbit dolent o una exigència del joc ( com pot ser aquesta de doblegar-nos exageradament cap endavant) ens pot portar transtorns físics com: lumbàlgies, ciàtiques, hèrnies i fins i tot pinzaments vertebrals.

Tenint en compte l’alçada d’un jugador i la seva embergadura, diríem que la posició còmode seria aquella que sense inclinar massa el cos cap endavant ( fins un angle no superior als 40º) poguéssim tirar fàcilment des de qualsevol posició i forçant una

mica ens permetés fer un llançament amb un botó just passat uns centímetres el mig del camp.

A continuació detallarem una petita taula en la que prendrem com a valors: l’alçada del jugador i corresponent embergadura, ja que sabem que un camp té una totalitat d’uns 165 cms. de llargada i el llançament més forçat s’hauria de poder fer des de 80 ó 90 cms.; i també prendrem els graus aproximats en que normalment deuria inclinar-se el cos, entre 20º i 45º, per així fixar a quina alçada del terra hauria d’estar el camp.

PER EXEMPLE

Segur que per a molts és una molèstia anar al casc antic de la ciutat, sobre tot per aquells que hin van en cotxe (trànsit, aparcament, etc...). El Pipa Club es troba ubicat en aquesta zona

però podríem dir que reuneix algunes de les condicions idònies per jugar un partit amb la màxima concentració: la decoració i il.luminació, que transmet un clima càl.lid i tranquil i l’alçada del camp, lleugerament superior a l’habitual, el que permet un joc sensiblement més còmode.

Solucions a aquest problema :

1. La taula de billar (possible només al Pipa Club o local amb aquest tipus de taula a dispossició).

2. Col.locar uns llistons de fusta entre la taula i el camp.

3. Un parell de cavallets, i si calgués un tercer colocat al mig perque el camp no fes panxa.

4. Un suport fixe (taula) a l’alçada considerada.

5. Un suport rectangular (com una taula) i que a mode de cavallet es pogués regular .

mides en cm.

100-110

90-100

80-90

70-80

60-70

150-159

160-169

170-179

180-189

190-199

slide8

Nº14 FEBRER 2000

NOTÍCIES

@GOL

terrenys situats entre Diagonal Mar i la desembocadura del riu Besòs.

Anirem informant periòdicament de tant important event.

FEST-CAT “Escola d’Estiu”

El pròxim mes de juliol i agost, la Generalitat de Catalunya organitzarà, a igual que l’any passat, la setmana dedicada a la formació de monitors del lleure.

A l’igual que l’any passat es farà a Horta de Sant Joan (Terra Alta) i a Llívia (Cerdanya).

L’A.C.F.B. ha estat convidada a participar-hi.

Informarem tant bon punt tinguem el programa d’activitats.

FÒRUM 2004

BARCELONA

CAPITAL MUNDIAL DE LA CULTURA.

IOCUS-TELEPLANNING HA PRESENTAT EL SEU PROJECTE DE PARTICIPACIÓ.

PLAÇA DELS JOCS

TREBALLANT PER CREAR UNA PLAÇA DE JOCS PERMANENT

S’ESTUDIA FER UNA MACROSALA PER LA CORDINADORA IOCARE

PLAÇA DELS JOCS I MACROSALA DE JOC DE TAULA I TAULER

PAGAMENT DE LA QUOTA SOCIAL

IOCUS-TELEPLANNING està treballant en dos projectes paral·lels per dotar a la ciutat de Barcelona d’una plaça de Jocs permanent on tothom pugui, en hores d’esbarjo, participar en els jocs de taula i tauler preferits i d’una macrosala de jocs de taula i tauler on totes les Associacions que cordina IOCARE puguin desenvolupar les seves activitats.

Creiem pot ésser interessant per l’A.C.F.B. per millorar la seva imatge social i les seves possibilitats econòmiques.

Es recorda que a finals del mes de febrer finalitza el pagament de la quota d’enguany i que és la mateixa que la de l’any passat.

Es pot fer d’una sola vegada abans del 28 de febrer o en dues meitats; la primera abans del dia 28 de febrer i la segona meitat abans del 30 de juliol.

slide9

F.C.B.1999

Nº14 FEBRER 2000

@GOL

PER NADAL ESPORT I BARÇA

Els grans rivals culés, el R. Madrid i l’Espanyol, es van quedar lluny de les primeres places empatats a punts amb l’Athletic de Bilbao.

La nota dominant va èsser la camaderia entre els concursants i la quantitat d’espectació que es va crear al voltant dels camps de joc. Inclús va haver un grup de tifossi italians que va estar animant i celebrant els gols de l’At.Madrid de Ranieri.

Pels més curiosos es va habilitar un camp i botons per poder-hi jugar.

La cloenda final es va celebrar amb l’entrega de trofeus per part de “MUNDO DEPORTIVO” representat pel Sr. Romero, també membre de l’AGECAT.

CAMADERIA ENTRE ELS CONCURSANTS I GRAN ESPECTACIÓ AL VOLTAN DELS CAMPS

L’A.C.F.B., EL F.C.B. I L’AGECAT VAREN ORGANITZAR ELTORNEIG AMB LA COL.LABORACIÓ DE

MUNDO DEPORTIVO

EL F.C. BARCELONA CAMPIÓ SEGUIT D’UN POTENT SEVILLA

EL R. MADRID I L’ESPANYOL LLUNY DE LES PRIMERES PLACES

Els possibles canvis de dates seria avisats amb suficient anticipació, amb la circular de cada torneig.

I recordar que tots els torneigs puntuen per ranking, encara que a excepció dels quatre tradicionals els altres puntuen la meitat.

RECORDEU ELS PROXIMS TORNEIJOS!!!

CALENDARI PROXIMS CAMPIONATS

TORNEIG PARTICIPANTS RANKING CATEGORIA DATES

CIUTAT DE BCN obert SI 3,5cm. 1 i 2 d’abril

PRIMAVERA obert SI 3,0cm. 20 i 21 de maig

MASTERS 1er al 16è ranking NO TOTES 10 de juny

AVE FENIX nous socis NO 3,0cm. 17 i 18 de juny

DENVER obert SI LLIURE del 3 al 30 de juliol

slide10

Nº14 ABRIL 2000

CARNESTOLTES 2000

@GOL

EL PREVI YOKASTA I EL “I TORNEIG CARNESTOLTES”

DUES DERROTES DE L’I.C.K. ENFRONT EL RAMPONE LI FAN PERDRE EL LIDERAT EN EL RÀNKING

Botons enmascarats

La nota d’humor d’aquest torneig no vàren ser les disfresses dels participants, que no es van veure per enlloc, sinó les “samarretes” dels botons del Granollers At., que duïen dibuixada la caricatura del president de l’A.C.F.B., com si d’una disfressa es tractés.

NOVELL, NOVELL...

Ha estat la primera edició d’aquest torneig amb botons de 2,5 i 3 cmts. de diàmetre que formarà, junt amb els atres anuals, l’11è. torneig oficial. Encara la justa particìpació en la seva primera edició, s’espera que arribi a ser un clàssic dels botons.

FINALISTES

PRIMERA OCASIÓ EN LA QUE EL PREVI YOKASTA GUANYA EN FINAL EL RAMPONE, EN DUES OCASIONS S’HAVIEN TROBAT I EL RAMPONEHAVIA ESTAT SEMPRE VENCEDOR

Per altra banda, l’I.C.K., encara quedant en un bon lloc, semifinalista, va perdre partits

importants de cara a la puntuació de Rànking, el que li ha fet perdre el liderat.

L’altra semifinalista, el Granollers At., va ser una de les novetats en el quadre d’honor, aconseguint bons resultats durant el campionat per finalment caure davant del que seria el campió.

A més dels quatre primers classificats vàren passar a vuitens de final: Balumba, Tocornal, Sporting, Arsenal, PC Milan, Melic del G., Tenerife, Saturnino, Nissaga, PB Villaverde, R.Saeta, i Inmortales.

CÒMODE VICTÒRIA

DEL PREVI YOKASTA EN LA FINAL

PER UN CONTUNDENT

4 A 1

any campió sots-campió 2000 Previ Yokasta Rampone

El pròxims tornejos oficials, el Ciutat de Barcelona i el de Primavera, causaran gran espectació en saber qui seran els guanyadors, no tan sols per saber els nous campions d’aquestes edicions, sinó també de poder establir la recta final del rànking on quatre equips: l’I.C.K., Rampone, Previ Yokasta i Nissaga, es disputen la primera possició, i altres, el poder entrar dins els 16 primers per jugar el prestigiòs Masters.

LA RECTA FINAL

Pel que fa als classificats en els últims llocs per entrar en el Masters podriem dir que Melic del Gòtic, Granollers At., Almogàvers i Balumba tenen que fer un bon paper en cadasqun dels tornejos pendents, ja que actualment tenen al Mercenaris, Arsenal, Inmortales i Manchester trepitjant-lis els talons. Mentre que Arnufe, Tocornal, Sporting, PB Villaverde, Tenerife i Expresso ho tenen relativament còmode

Espectació pel Masters

Pel Ciutat de Barcelona les coses es compliquen per al Rampone on sortirà en 4ª possició amb 65pts. després que se li restin els 32pts. adquirits de l’última edició. L’I.C.K. començarà 1er. amb 85pts., el Previ 2º amb 70pts., Nissaga 3er. amb 66pts. i 5è. el Saturnino amb 54pts.

slide11

HUMOR

Nº14 FEBRER 2000

@GOL

- Un dia em va trucar una noia diguen-me: “vina a casa meva que no hi ha ningú”. Quan vaig arribar, efectivament, no hi havia ningú.

- Vaig treballar a una botiga d’animals. La gent no parava de preguntar-me quant creixeria.

- A la meva dona li agradava parlar amb mi després de fer sexe. L’altre dia em va trucar des de un hotel.

- Una vegada vaig ingerir un frasc de tranquilitzants. El metge em va dir: “prenguis una copa i estiris una estona al llit”.

- El psiquiatra em va dir que era boix. I li diguera que volia una segona opinió. “D’acord, també és vostè lleig”.

- Una vegada era a punt de suicidar-me tirant-me d’un dessè pis. Van enviar a un cura per ajudar-me. Les seves últimes paraules foren: ”preparats, llestos...”

DIARI D’UN DESGRACIAT

QUANT TREBALLES A LA TEVA VIDA?

Si vostè és una persona que frreqüenment se sent cansada o amb fluixera, és bo que recordi els apunts de l’escriptor britànic George Bernard Shaw, que diuen:

L’any té 365 dies de 24 hores, de les quals 12 estan dedicades a la nit i fan un total de 182 dies, llavors, només queden 183 dies hàbils; menys 52 diumenges quedan 131 dies; menys 52 dissabtes, quedan un total de 79 dies de treball; però hi ha 4 hores diàries dedicades a menjars, sumant 60 dies, el que vol dir que quedan 19 dies dedicats al treball.

Però com vostè té 15 dies de vacances, només li quedan 4 dies per treballar; menys 3 de permís que utilitza per estar malalt o per fer diligències, només queda un dia per treballar; però aquest dia es, precisament, el “Dia del Treball”,que és festiu i per tant no es treballa.

Aleshores... DE QUÈ SE SENT VOSTÈ CANSAT?

slide12

Nº14 FEBRER 2000

NOTÍCIES

@GOL

“PAY PER PLAY”

UN APLAUDIMENT

Sembla que les competicions oficals quedin curtes per a alguns jugadors que van més enllà. En caps de setmana i a últimes hores del dia es monten una espècie de “timbes” botonaires onportar calés sembla ser indispensable.

S’ha establert un “Pay per Play” on guanyar significa més que la satisfacció personal, sinó que pel mig hi van uns quants “duros”, refrescos, entrepans, o inclús botons com a moneda de canvi.

Si bé ara es fan en caps de setmana a l’estiu es multiplica fins hi tot a diari, com l’estiu passat on els partits guanyats anaven entre 100 i 300 ptes. La tònica era veure aquest tipus de apostes en partits per parelles, on havia un factor de complicitat entre els jugadors.

Aquest al·licient pot ser molt atractiu i pot motivar a la camaderia entre jugadors, però pot ser traicioner si no es sap perdre o si les ganes de guanyar inclouen el fer trampes.

Volem des de aquí, la revista, homenatjear al Fort-Pienc, el nostre estimat amic Oriol Gaià; el jugador més veterà de l’Associació Catalana.

Embaixador de la bona educació i els bons modals, exemple a seguir del seu joc amb un “fair play” admirable, on ens mostra dia a dia una de les condicions més difícils en el ésser humà, l’honestitat.

Així, a aquest entranyable tenor que ens ha portat notes de simpatia i humor i un caire armoniòs dintre l’Associació, amb aquestes línies volem agraïr la col·laboració humana que ens porta sia a dia, un mirall per a tothom. Un aplaudiment

ÈTICA I COMPETICIÓ

El Comité d’Ética junt amb el de Competició s’està possant en marxa de cara el final de temporada, per poder justificar o sancionar les possibles irregularitats en actuacions d’equips que estiguin involucrats en ascensos i descensos, per tal de no adulterar la competició.

Dit Comité està preparant un nou reglament esportiu i disciploinari en el que es contemplin totes les possibles infraccions de caire esportiu i/o disciplinari.