satelitii artificiali n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Satelitii artificiali PowerPoint Presentation
Download Presentation
Satelitii artificiali

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 18

Satelitii artificiali - PowerPoint PPT Presentation


  • 121 Views
  • Uploaded on

Satelitii artificiali. Elev:Folescu Mircea Prof.:Ciutu Anica Sc.cu clas I-VIII Pesac.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Satelitii artificiali' - marge


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
satelitii artificiali

Satelitiiartificiali

Elev:FolescuMircea

Prof.:CiutuAnica

Sc.cu clas I-VIII Pesac

slide2

Satelitiiartificialisuntobiecteplasate cu un scopbinedefinitpe o orbita in juruluneiplanete. De la lansareaprimuluisatelitarificial in 1957, mii de astfel de “luni create de om” au fosttrimisepeorbitaPamantului. In zilelenoastre, eijoaca un rol important in industriacomunicatiilor , in strategiamilitarasi in studiilestiintifice ale TerreisiUniversului.

slide5

Cativadintreprimiisateliti au fostproiectatipentru a opera in mod pasiv. In loc satransmitaactivsemnale radio, eiserveaudoar la a reflectasemnale care eraudirectionatespreei de catrestatiile de pe sol. Semnaleleeraureflectate in toatedirectiile ,astfelincatsapoatafireceptionate de catrestatiile din toatalumea.

In zilelenoastre, satelitiifolosesc in mod exclusivsisteme de operare active, in care fiecare din eipoartapropriulechipamenttransmisie-receptie. Sute de sateliti de comunicatiisunt in prezentpeorbita.

slide8

Inginerii au proiectatmultetipuri de sateliti, fiecarerealizatpentru a serviunuianumitscopsaumisiune.

De exemplu, telecomunicatiilesiindustriateleradiodifuziuniifolosescsatelitii de comunicatiipentru a transportaundele radio, tvsisemnaleletelefonicepedistantemarifara a finecesarecablurisaurelee de microunde.

sateliti de comunicatii

Sateliti de comunicatii

Majoritateaprimilorsatelitiincludeau un oarecareechipament de comunicatie. NASA a lansatprimiisateliti de telefoniesiteleviziune, AT&T’s Telastar 1, in 1962.Departamentul de Aparare al SUA a lansatSyncom 3 in 1964. Acesta a fostprimulsatelit care a avut o orbitageostationara.

satelitii de navigare

Satelitii de navigare

Satelitii de navigareajuta la pozitionareanavelorsichiar a automobilelorechipate cu receptori radio speciali. Un asemeneasatelitemitecontinuusemnale radio catrePamant, care contininformatiipe care un receptor radio de la sol le converteste in informatiidesprepozitiasatelitului.

sateliti meteorologici

Satelitimeteorologici

Satelitiimeteorologicipoartacamere video sialteinstrumenteindreptatecatreatmosferaterestra. Acestia pot furnizaavertismente in legatura cu instabilitateavremiisicontribuiefoartemult la prognozameteorologica

satelitii stiintifici

Satelitiistiintifici

Satelitii care orbiteaza in jurulPamantului pot furniza date privindhartaTerrei, marimeasi forma sasi pot studiadinamicaoceanelorsi a atmosferei.