world trade center n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
World Trade Center PowerPoint Presentation
Download Presentation
World Trade Center

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 30

World Trade Center - PowerPoint PPT Presentation


  • 72 Views
  • Uploaded on

World Trade Center.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'World Trade Center' - marcie


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

“Si din cer va veni marele Rege al Terorii./Cerul va arde la 45 de grade/ iar focul va cuprinde Orasul cel Nou…/Doi frati gemeni vor fi sfasiati de haos/ si in timp ce fortareata cade, marele lider va muri./Al treilea mare razboi va incepe in timp ce marele oras arde” – Nostradamus.

11 septembrie 2001 a fost ziua in care Statele Unite ale Americii si intreaga lume au realizat faptul ca lumea in care traim nu este a sigura pe cum credeam si cum ne dadeau de intelesi liderii nostrii. A fost ziua tragica in care turnurile gemene din New York au fost doborate in urma atentatului dirijat de catre temutul lider Al-Qaeda, Osama bin Laden, act care a avut care urmare un razboi international impotriva terorismului.

slide3

Pe de alta parte, intamplarile de acuma 8 ani au devenit un simbol al teoriei conspiratiei, un numar considerabil de oameni punand un mare semn intrebare in fata acestui eveniment dezastruos, fiind de parere ca o putere dincolo de puterea noastra de intelegere a orchestrat acest atentat pentru a crea o scuza pentru inceperea razboiului in Orientului Mijlociu si totodata limitarea drastica a dreputurilor omului in tarile dezvoltate.

slide4

19 teroristi preiau controlul asupra 4 avioane de pasageri si reusesc sa insele sistemul de defensiva aeriana (Norad), astfel atingand 75 la suta dintre tintele lor.

slide5

Turnurile 1, 2 si 7 se prabusesc in urma puternicilor flacari care au destabilizat structura de mentinere a cladirilor respective, insa cladirea numarul 7 este doborata fara a fi lovita de nici unul dintr-o avionele deturnate, aceasta fiind o dovada a devastatorului impact suferit de simbolurile controversate ale New York-ului.

slide6

Principalul motiv pentru ‘succesul’ acestui atac a fost faptul ca nu a existat nici un avertisment legat de planurile teroristilor, datorita unor defectiuni in sistemul de aparare impotriva unor posibile intamplari de acest gen.

slide7

Ciudata pare situatia avionului care a lovit Pentagonul. Daca fortelor armate americane le erau suficiente tot 2 minute ca sa ajunga la locul incidentului, acestea isi fac aparitia dupa 17 minute, la secunde bune dupa consumarea atentatului.

slide9

Nu incape nicio indoiala ca agentii Securacom stiau codurile de urgenta care se transmit catre Norad (Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala) iar faptul ca exact la 11 septembrie procedura de avertizare a Norad, care isi dovedise de atatea ori eficienta, este schimbata cu una mult mai complicata a ridicat evident multe discutii contracdictorii fata de aceste decizii luate intr-un moment deloc potrvit.

slide10

Unul dintre teroriştii care s-au aflat la bordul avioanelor deturnate la 11 septembrie fusese reţinut şi interogat la solicitarea CIA, în ianuarie 2001, în timp ce se afla în Emiratele Arabe Unite.Cu doua zile înaintea comiterii atentatelor, Jarrah a fost oprit pe o autostrada din Maryland, pentru depaşirea vitezei. Maşina închiriata în care se afla a fost descoperita, dupa 11 septembrie.

slide11

Desi atacurile de la 11 septembrie au fost revendicate de Osama bin Laden si reteaua sa terorista Al Qaeda nici o dovada clara care sa lege aceasta grupare de atentate.

slide12

Guvernul american a anuntat ca colectarea dovezilor este de o importanta redusa, capturarea celor responsabili si tragerea lor la raspundere fiind principalul scop in momentul respectiv.

slide13

Evident faptul ca Osama bin Laden a devenit inamicul public numarul 1 al Statelor Unite ale Americii, capturarea sa fiind insa o misiune extrem de dificila pentru SUA, presedintele american George W. Bush anuntand periodic neincetarea cautarilor pentru acest dusman al omenirii.

slide14

Cu privire la bin Laden au existat numeroase rapoarte din diferite surse de incredere fiecare afirmand diferite informatii insa adevarata locatia a acestuia fiind neclara, inamicul numarul 1 la SUA ramanad o ‘fantoma’ si subiectul multor ironii.

slide19

Putem spune astazi ca atentatele de la 11 septembrie au schimbat lumea. Nu este nimic deplasat intr-o astfel de afirmatie. Razboiul starnit in Afganistan a atras o intreaga forta multinationala pe campul de lupta.

slide20

Conflictul continua si astazi sa faca victime atat in randul soldatilor cat si in randul civililor. Cea de a doua conflagratie a fost cea din Irak. SaddamHussein a fost executat prin spanzurare, dupa trei ani de detentie, chiar in ziua de Anul Nou.

slide22

In SUA, noile masuri adoptate in timpul presedintelui George W. Bush prevad spionarea oricarui tip de comunicare a cetatenilor, arestarea pe baza de suspiciune fara mandat si fara a acorda dreptul la un avocat.

slide26

Totul in numele sigurantei nationale. Recent, se discuta implantarea cipurilor de recunoastere tuturor cetatenilor planetei. Evident, pentru evitarea viioarelor atentate teroriste.

slide27

Putem spune, fara teama de a gresi, ca efectele atentatelor de la 11 septembrie 2001 inca influenteaza mersul lumii in care traim. Alegerile prezidentiale americane din 2004 au fost marcate de o agenda dominata de provocarile nascute din evenimentele de la 11 septembrie, iar cele care vor avea loc la sfarsitul acestui an vor trebui sa se aplece in continuare asupra unor teme precum terorismul international, situatia din Orientul Mijlociu si relatiile cu aliatii europeni.