slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
T.I.C.

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

T.I.C. - PowerPoint PPT Presentation


  • 119 Views
  • Uploaded on

T.I.C. Cum ne poate ajuta?. Internetul: Prieten sau Dusman ?!?.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'T.I.C.' - lynn


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

T.I.C.

Cum ne poate ajuta?

slide2

Internetul: Prieten sau Dusman ?!?

Ce presupune a fi utilizator de internet? Cine poate deveni surfer în lumea cu adevărat a tuturor posibilităţilor? De la început trebuie spus că internetul este o mare provocare. De altfel, internetul este mai mult decât o posibilitate de accesare a datelor, informaţiilor, etc. INTERNETUL ESTE O LUME, o altă lume, virtuală. O lume în care pentru a intra şi a trăi trebuie să te naşti din nou. Este deja repetitiv sa afirmam ca traim intr-o lume tehnologizata. Deja, oamenii comunica mai mult prin internet, prin intermediul retelelor de socializare si prin intermediul messengerului. Din lipsa de timp, comoditate sau poate timiditate, din ce in ce mai multi oameni prefera interactiunea pe net in locul celei din viata reala.

slide3

Cum ne poate ajuta??

Calculatorul ne poate ajuta in viata reala cu multe lucruri: ne poate ajuta sa gasim anumite informatii pe internet, sa comunicam cu alti oameni si chiar pentru a ne ocupa timpul liber.Majoritatea adolescentilor prefera sa stea la calculator sa se joace sau sa vorbeasca cu prietenii pe messenger decat sa iasa afara,intr-un parc sau la un film. Mai exista si adolescenti care isi folosesc calculatorul si pentru a face un referat, pentru mijloace educationale. Calculatorul ne ofera o lume precisa si exacta dar si lume riscanta. Putem creea programe, pagini web, etc.

slide4

Preitenul meu, Calculatorul…..

Oamenii au ajuns sa se hraneasca cu informatii mai mult sau mai putin adevarate luate de pe internet, au uitat sa mearga intr-o biblioteca pentru a citi o carte si sa iasa intr-un parc pentru o plimbare. Bineinteles ca, considera ei, este mult mai interesant sa stai pe messenger si sa vorbesti cu cateva cuvinte scrise de cineva...undeva. Este mult mai interesant sa te minti singur facandu-ti o parere mai mult sau mai putin corecta despre persoanele cu care crezi ca comunici(pentru ca nici macar de asta nu poti fi sigur).Mai trist este momentul in care confrunti realitatea cu imaginatia noastra bogata si suntem dezamagit vazand ca persoana respectiva nu este nici pe departe asa cum credeai.

slide5

Calculatorul ne, dar ajuta ne si imbolnaveste…

Profesia, nevoia, plăcerea sau chiar dependenţa determină foarte multe persoane să îşi petreacă o mare parte din timp în faţa computerului. Pe lîngă beneficiile aduse de utilizarea computerelor, care fac munca mult mai uşoară, există şi o serie de efecte negative. Din punct de vedere medical, ochii au foarte mult de suferit din cauza utilizării computerului. Folosirea, în special de către copii, a calculatorului, mai mult de două ore pe zi duce la apariţia unor probleme specifice: cefalee, tulburări de atenţie, senzaţie de oboseală a ochilor, vedere înceţoşată.

slide6

Bibliografie:

  • http://www.google.ro/images?hl=ro&source=imghp&biw=1596&bih=565&q=calculatorul+prieten+sau+dusman&gbv=2&aq=0&aqi=g3&aql=&oq=calculatorul
  • http://www.google.ro/images?hl=ro&gbv=2&tbs=isch:1&&sa=X&ei=yX04Tb6kHcei8QO89tSlCA&ved=0CDAQBSgA&q=internetul+prieten+sau+dusman&spell=1&biw=1579&bih=548
slide7
Acesta prezentare a fost realizata de :

Neag Cristiana

Pirvu Talida

Pruna Daniela