Pa tele
Download
1 / 10

PA ? TELE - PowerPoint PPT Presentation


  • 123 Views
  • Uploaded on

PA Ş TELE. Sarbatori Pascale. Se vopsesc oua Culoarea specifica este ROSU. Se ureaza HRISTOS A INVIAT din prima zi de pasti. OBICEURI. TRADITIE.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'PA ? TELE' - lynn


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Pa tele

PAŞTELE

Sarbatori Pascale


Obiceuri

Se vopsesc oua

Culoarea specifica este ROSU

Se ureaza HRISTOS A INVIAT din prima zi de pasti

OBICEURI


Traditie
TRADITIE

  • Pastele este sarbatoarea crestin-ortodoxa care anunta Invierea Domnului Isus Hristos, biruinta omenirii, triumful asupra suferintei si spalarea pacatelor. Foarte multe traditii de Paste sunt pastrate si acum si foarte asteptate de cei mici.


Pa tele

  • Incep cu saptamana mare, care porneste de la duminica Floriilor, atunci cand Isus Hristos intra in Ierusalim si se termina cu duminica Pastelui, atunci cand Hristos invie. In aceasta saptamana se fac ultimele pregatiri pentru marea sarbatoare, se fac oua rosii si cozonaci, drop de miel si pasca si tot aceasta saptamana simbolizeaza chinurile prin care trece Mantuitorul, de la tradarea lui de catre Iuda, pana la rastignirea pe cruce pe dealul Golgota, precedata de moartea lui si incheiata cu Invierea.

  • In Joia Mare , numita si Joia Patimilor, se duce la biserica mancare si bautura, pentru a se sfinti si apoi pentru a se da de pomana pentru sufletul mortilor. Tot atunci se vopsesc ouale, deaorece se spune ca daca se inrosesc in Joia Mare, acestea se vor pastra fara ca sa se strice tot anul si daca se doarme in acesta zi, traditia spune ca respectivul va fi lenes tot anul.


Iepurasul de pasti
IEPURASUL DE PASTI Floriilor, atunci cand Isus Hristos intra in Ierusalim si se termina cu duminica Pastelui, atunci cand Hristos invie. In aceasta saptamana se fac ultimele pregatiri pentru marea sarbatoare, se fac oua rosii si cozonaci, drop de miel si pasca si tot aceasta saptamana simbolizeaza chinurile prin care trece Mantuitorul, de la tradarea lui de catre Iuda, pana la rastignirea pe cruce pe dealul Golgota, precedata de moartea lui si incheiata cu Invierea.

  • Iepurasul este cel mai iubit animal deoarece, legenda spune că el vine noaptea si aduce oua roşii copiilor.


Prima zi de paste
Prima zi de Paste Floriilor, atunci cand Isus Hristos intra in Ierusalim si se termina cu duminica Pastelui, atunci cand Hristos invie. In aceasta saptamana se fac ultimele pregatiri pentru marea sarbatoare, se fac oua rosii si cozonaci, drop de miel si pasca si tot aceasta saptamana simbolizeaza chinurile prin care trece Mantuitorul, de la tradarea lui de catre Iuda, pana la rastignirea pe cruce pe dealul Golgota, precedata de moartea lui si incheiata cu Invierea.

  • Hristos a Inviat! Sa va bucurati de lumina si de liniste, sa va bucurati de cei dragi voua!

  • In prima zi de Paşti femeile se duc la biserică.

  • Copii se imbraca frumos şi işi ajută mamele sa împartă ouă roşii şi cozonac.


A doua zi de pa te

Într-adevăr, pentru fiecare creştin, învierea reprezintă o mare bucurie, pentru că el este conştient de valoarea şi importanţa acestui minunat mister. Prin urmare, Cristos a învins moartea şi ne-a ridicat la rangul de fii ai lui Dumnezeu. Astfel, noi, fiind fraţi cu Cristos, îl putem numi de acum pe Dumnezeu: Tată! Noi nu mai suntem sclavi, supuşi păcatului, dar suntem oameni liberi, dispuşi de a primi harul în inimile noastre şi de a-l lăuda pe Dumnezeu pentru toate binefacerile sale.

Bucuria învierii este atât de mare încât Biserica, fiind conştientă de însemnătatea misterului lui Cristos crucificat şi înviat, a făcut să răsune cât mai mult posibil propria bucurie pentru fiinţa salvată şi îmbogăţită de darul Duhului Sfânt. Cele 50 de zile care încep din duminica Învierii şi până la Rusalii se celebrează într-o unică bucurie, ca o singură zi, la fel ca şi Duminica Învierii.

A doua zi de Paşte


A treia zi de paste
A treia zi de Paste reprezintă o mare bucurie, pentru că el este conştient de valoarea şi importanţa acestui minunat mister. Prin urmare, Cristos a învins moartea şi ne-a ridicat la rangul de fii ai lui Dumnezeu. Astfel, noi, fiind fraţi cu Cristos, îl putem numi de acum pe Dumnezeu:

  • Marţi este a treia zi de Paşti. Paştile marchează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Isus Cristos, ce a fost în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. Data de început a Paştilor marchează începutul anului ecleziastic creştin (există unele culte creştine care nu sărbătoresc Paştile) şi este o sărbătoare religioasă variabilă - care nu începe la o dată fixă - însă care începe obligatoriu într-o duminică: Ziua Domnului .


Bancuri si urari

Doi iepurasi, ca doi copilasi, au fugit peste imas si aduc in fuga lor vestea buna tuturor, ca HRISTOS A INVIAT, ne ierte de pacat, iar noi de EL de vom asculta, sus in cer cu EL vom sta, si-om zbura pe-a LUI aripa, ca sa nu ne fie frica. Amin!

A Domnului Hristos ,Prin Sfânta Inviere,S-aveţi în casă paceŞi-un suflet luminos .Iar Tainele Divine :Iubirea şi Speranţa ,Încrederea ,Lumina,Să vă-ncălzească viaţa .De Sfînta Sărbătoare ,S-aveţi suflet curat ,Pască şi ouşoare:UN PAŞTE LUMINAT!

Un inger bland din cer coboara,Se roaga-n taina,apoi zboara.De-acolo sus el ne trimite:Un zimbet bland,o raza calda,Si 3 cuvinte:Hristos a inviat!

E ziua bucuriei azi si-a gindului curat, nu-i nici un suflet cu necaz, azi nu curg lacrimi pe obraz,caci toata lumea cinta azi: HRISTOS A INVIAT, E VIU CU ADEVARAT!

Bancuri si urari


Pa tele

PAŞTE FERICIT in fuga lor vestea buna tuturor, ca HRISTOS A INVIAT, ne ierte de pacat, iar noi de EL de vom asculta, sus in cer cu EL vom sta, si-om zbura pe-a LUI aripa, ca sa nu ne fie frica. Amin!