colegiul na t ional de informatic a n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
COLEGIUL NA T IONAL DE INFORMATIC A PowerPoint Presentation
Download Presentation
COLEGIUL NA T IONAL DE INFORMATIC A

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 44

COLEGIUL NA T IONAL DE INFORMATIC A - PowerPoint PPT Presentation


 • 152 Views
 • Uploaded on

COLEGIUL NA T IONAL DE INFORMATIC A. RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA INSTRUCTIV-EDUCATIV A an scolar 2004-2005. I. MANAGEMENT. Obiective generale. Diagnoza întregii activităţi desfăşurate în liceu Optimizarea componentelor structurale ale liceului Planificarea activităţii liceului

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'COLEGIUL NA T IONAL DE INFORMATIC A' - lucius


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
obiective generale
Obiective generale
 • Diagnoza întregii activităţi desfăşurate în liceu
 • Optimizarea componentelor structurale ale liceului
 • Planificarea activităţii liceului
 • Coordonarea şi consilierea managerială
 • Realizarea unui climat socio-afectiv optim în liceu
 • Intensificarea efortului pentru reintegrarea şcolii în contextul valorilor morale culturale, ştiinţifice, religioase
 • Proiecte de cooperare europeană
puncte tari puncte slabe
Diversificarea activitatilor extracurriculare

Promovarea imaginii CNI

Rezolvarea conflictelor

Colaborarea cu comunitatea locala

Control, indrumare si evaluare a activitatii personalului didactic

Disciplina muncii

Valorificarea scazuta a resurselor umane

PUNCTE TARI PUNCTE SLABE
slide13

CONCURSURI ŞCOLARE

 • La Concursul taberei de matematica DMN Bicaz 2004, elevii Tudor Mihail si Chelaru Octavian cls a VII-a au obtinut premiile I si respectiv II, iar elevii Platon Tudor si Ilisei Andreea, cls a VI-a au obtinut mentiuni. Elevii au fost pregatiti de dl. Prof. Neta Ciprian.
 • Funcţionarea centrelor de excelenţă:- de matematică la Şc. Gen. Nr. 3, participanţi: prof. Roşu Elena, Nistor Sergiu, Neţa Ciprian,Gavril Stefan, Meicu Otilia, Mormocea Dorina; - de informatică la CNI, cu participarea prof. Ungureanu Florentina, Nour Georgeta, Ene Dumitru;
 • Elevii pregatiti de profesoarele de romana au participat la concursul Cartea mea preferata organizat de Inspectoratul Scolar Neamt atat cu eseuri despre cartea preferata, cat si cu desene. Baciu Corina din clasa a IX-a B a obtinut locul I la acest concurs, sectiuneaEseu, iar la faza nationala a obtinut mentiune. Eleva a fost pregatita de doamna profesoara Hulpoi Teodora.
 • Elevii au participat si la concursul Tinere condeie unde s-au obtinut următoarele rezultate: Cosma Silviana Ilinca, clasa a IX-a C, locul I, sectiunea Proza; Licau Loredana, clasa a XII-a C, locul II, sectiunea Poezie.
 • La Concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, etapa judeţeană, s-au obţinut următoarele rezultate:
 • – la secţiunea istorie elevul Mihai Mihăilă din clasa a XII-a C locul I, eleva Diana Gâlcescu din clasa a XI-aA premiul al III-lea, elevul Octavian Timu din clasa a X-a G, coordonaţi de profesor Simona Frâncu, şi Corina Baciu din clasa aIX-a B, coordonată de profesor Ana Lăcătuşu au obţinut menţiune;
 • – la secţinea ştiinţe sociale rezultate deosebite au obţinut elevii: Iuliana Niţă, Lavinia Ungureanu, Anca Şerban şi Dumitrel Loghin din clasa a XI-a coordonaţi de profesor Roxana Iosub.
 • „ Concursul Kangourou”- unde au participat elevii coordonaţi de către catedra de franceză, de engleză şi cea de matematică, aducând diverse premii;
 • Participarea echipelor reprezentative ale CNI, pregatite de catedra de ed. fizica, la fazele locale ale Campionatelor Nationale Scolare la minifotbal, sah, tenis de masa, volei fete, volei baieti, baschet fete, baschet baieti.
slide15

CONCURSURI EXTRAŞCOLARE

 • Participarea trupei Chouette, la Festivalul Internaţional de teatru Francofon de la Arad, din octombrie 2004 a reprezentat o reuşită, prin calificarea pe plan internaţional a trupei Chouette, care a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon din Maroc, în martie 2005. Aceasta este o parte a proiectului Thalia, iniţiat de catedra de prof. G. Selaru, şi care în prima etapă a reuşit să editeze şi o publicaţie proprie, Chouette.
 • Eleva Tanase Raluca, a obţinut, în urma unui concurs naţional, la care a participat trupa Chouette, un sejour gratuit în Franţa (Paris şi Festivalul de teatru de la Avignon).
 • Premiul I obţinut de CNI la Concursul de Ofertă Educaţională desfăşurat cu ocazia Zilelor Oraşului.
 • Participarea elevilor clasei a IX-a D la Spectacolul „Sperietoarea” la Teatrul de Joacă al Bibliotecii Judeţene, G.T.Kirileanu, coordonator d-ra prof. Mihalache Diana;
 • Au participat şi anul acesta la concursul PREUNIVERSITARIA (cultură generală) echipaje de la gimnaziu şi liceu coordonate de doamna prof. Ana Lăcătuşu.
zilele colegiului
ZILELE COLEGIULUI
 • INFORMATICĂ: În cadrul sărbătoririi „Zilelor Colegiului”, membrii catedrei au organizat a doua ediţie a concursului „Info-Moş Crăciun”, la care au participat un număr de 61 elevi din clasele 9-12.

Cu acelaşi prilej doamna profesoară E. Andone a organizat cu clasa a V-a un concurs de desene pe calculator, iar doamna profesoară C. Pughineanu o prezentare de felicitări de Crăciun cu elevii claselor 9A, 9B şi 9C.

 • ROMÂNĂ: In cadrul Zilelor Colegiului, 13-17.12.2004, catedra de romana s-a implicat in organizarea festivitatilor. Doamnele prof. Anghel Brindusa si Hulpoi Teodora au pregatit o parte din spectacolul artistic de la Teatrul Tineretului si anume Traditii de Anul Nou. Doamna prof. Costan Iulia o organizat un concurs de referate cu tema Sisteme de reprezentare si comunicare eficienta prezentate de elevii clasei a X-a G. Impreuna cu doamna Lacatusu Ana a realizat un program artistic cu obiceiuri (colinde, uratori) de iarna pentru copii institutionalizati. Doamna prof. Anghel Brindusa a facut parte din colectivul de redactie a Anuarului Colegiului National de Informatica, iar doamna prof. Zaharescu Carmen a facut parte din colectivul de redactie a revistei Infopuls a Colegiului.
 • MATEMATICĂ: Catedra de matematica a organizat Concursul de matematica, editia a II-a, concurs care s-a bucurat de o larga participare din randul elevilor. Toti membrii catedrei au elaborat subiecte si au corectat lucrarile din cadrul concursului. De remarcat faptul ca la aceasta editie au fost invitati si elevi de gimnaziu de la alte scoli din municipiu.
zilele colegiului1
ZILELE COLEGIULUI
 • FIZICĂ: Activităţi desfăşurate cu ocazia Zilelor Colegiului: lucrări de fizică aplicată pe calculator, prezentate de elevii din ciclul liceal(prof.D.Bejan, prof.A.Ganu); fenomene optice prezentate în laborator de elevii din cls.a-VII-a.
 • CHIMIE:d-na profesoară Iordan Cornelia a organizat un concurs la clasele a XI-a (având în încadrare 5 clase din 6 (existente) şi au fost premiaţi elevii: Loghin Mirel, Ciocoiu Marinela, Baciu Mihaela şi Balaş Ana Maria. D-na profesoară Guzgan Tudoriţa a prezentat: tema 1. Combustibili – (elevi: Sîrghe Alexandru, Gherman Cosmin XII A) şi tema 2. Modelarea unor procese fizico-chimice în electrochimie – (eleva Savu Ramona X E). De asemenea d-na profesoară Guzgan Tudoriţa a publicat tema Calculatorul – instrument de lucru în predare – învăţare – evaluare în ANUARUL NR. 1 a C. N. Informatică.
 • BIOLOGIE:prof. Sauciuc Alina a realizat o prezentare de proiecte cu tema „Tipuri de comportamente în lumea animală” elevii claselor. Prof. Fârtăeş Elena a realizat activitatea „Învăţăminte din lumea necuvântătoarelor” cu elevii clasei a V-a.
 • ISTORIE: profesorii catedrei de istorie şi ştiinţe socio-umane au organizat concursuri pe proiecte de istorie şi economie, cele mai valoroase fiind premiate şi promovate pentru concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”.
 • Activităţile derulate în cadrul Zilelor C.N.I. au fost coordonate de conducerea unităţii şcolare şi de domnul profesor Vasile Diaconu.
activit i derulate prin comisii metodice nedidactice
ACTIVITĂŢI DERULATE PRIN COMISII METODICE NEDIDACTICE
 • Comisia de stimulare şi monitorizare a performanţei şcolare (resp. prof. Roşu Elena) a selectat lunar rezultatele elevilor noştri la concursuri şcolare şi extraşcolare, s-a preocupat de popularizarea acestora atât la nivelul şcolii, prin afişaj, cât şi la nivel local, prin informaţiile transmise în mass-media prin intermediul prof. Daniela Nicoara.
 • Comisia diriginţilor (resp. prof. Costrachevici Elena) – diriginţii claselor au organizat diferite activităţi şcolare, culturale şi educative, urmărind dezvoltarea elevilor, colaborând cu părinţii şi celelalte cadre didactice. Un important rol in desfasurarea orelor de dirigentie le-au avut discutiile elevilor cu domnisoara psihopedagog al colegiului. In cadrul orelor de consiliere au fost invitati reprezentanti ai instititiilor publice si locale. Persoane autorizate ale directiei de combatere ale criminalitatii si antidrog au prezentat elevilor filme documentare despre droguri si trafic de persoane.Reprezentantii directiei de sanatate publica si asociatiei ARAS au discutat cu elevii despre transmiterea diferitelor boli. Elevii claselor a XII- a au asistat la prezentarea unor facultati acreditate, informandu-se asupra modului de organizare a examenului.Dirigintii claselor terminale au realizat impreuna cu elevii orele festive de incheiere a cursurilor liceale. În timpul liber s-au organizat excursii, reuniuni, intalniri cu caracter cultural si sportiv. S-au organizat sedinte cu parintii, ocazie cu care s-a adus la cunostinta continutul noului regulament de ordine interioara, care a fost prelucrat si elevilor la orele de dirigentie.
activit i derulate prin comisii metodice nedidactice1
ACTIVITĂŢI DERULATE PRIN COMISII METODICE NEDIDACTICE
 • Comisia de orientare şcolară şi profesională (resp. prof. Araveicei Maria). Prin cabinetul şcolar de asistenţă psihopedagogică s-au efectuat activităţi de promovare a ofertei de servicii psihopedagogice, activităţi de identificare a problemelor care intră sub incidenţa cabinetului de consiliere, activităţi derulate cu ajutorul profesorilor diriginţi. În colaborare cu IJP Neamţ s-au realizat activităţi cu tema ,,Delicvenţa juvenilă, absenteismul, consumul de droguri, infracţiuni la legea 61/1991, legea 535/2004, Codul Penal, articolul 208, 209 şi 215’’. În cadrul acestor activităţi s-au distribuit materiale informative cu scop educativ privind consumul de alcool, tutun, droguri, prevenirea traficului de fiinţe umane etc., s-a proiectat caseta video cu filmul ,,O a doua şansă’’. În ceea ce priveşte activitatea propriu-zisă de consiliere, pe parcursul acestui an şcolar s-au înregistrat în cadrul cabinetului 373 de activităţi de consiliere, din care 330 activităţi de consiliere individuală şi 43 activităţi de consiliere de grup.
 • Comisia de verificare a ritmicităţii notării (resp. prof. Guzgan Tudoriţa) a realizat periodic verificarea notării, în special la clasele terminale, constatându-se faptul că anumiţi colegi tineri nu asigură o notare ritmică.
 • Comisia de disciplină (resp. prof. Diaconu Vasile) Ca urmare a trecerii la statutul de Colegiul Naţional de Informatică s-a impus conceperea unui nou Regulament de Ordine Interioară de a cărui redactare s-a ocupat domnul prof. Ştefan Gavril şi managerii unităţii şcolare. După ce noul regulament a fost prelucrat de către toţi diriginţii claselor s-a trecut la aplicarea lui. Elevii care au încălcat regulamentul au fost amendaţi. În perioada 25.04.2005-5.05.2005 domnii profesori Manolache Gheorghe şi Vasile Diaconu au realizat o monitorizare la toate clasele a frecvenţei la cursuri. În general nu s-au întâlnit aspecte grave, dar s-au constatat şi câteva situaţii deosebite la câteva clase. La aceste clase consiliul a stabilit câteva măsuri de sancţionare disciplinară a elevilor care aveau absenţe.
activit i derulate prin comisii metodice nedidactice2
ACTIVITĂŢI DERULATE PRIN COMISII METODICE NEDIDACTICE
 • Comisia de întocmire a orarului (resp. prof. Ungureanu Florentina) şi-a intrat în atribuţii imediat ce s-a încheiat încadrarea cu personal didactic, orarul fiind întocmit la timp; modificările de încadrare realizate pe parcursul anului şcolar precum şi perioada de cercuri pedagogice au necesitat refacerea orarului. Dl. prof. Diaconu V. a făcut la timp planificarea elevilor şi profesorilor de serviciu pe şcoală.
 • Comisia de educaţie sanitară şi rutieră (resp. prof. Ene Dumitru). S-a realizat atingerea obiectivelor specifice educaţiei sanitare şi rutiere, în primul rând prin intermediul orelor de dirigenţie. S-au efectuat controale medicale de început de an şi periodice. Elevilor de la clasele a XII+a li s-au completat fişele medicale necesare la înscrierea pentru susţinerea examenelor de bacalaureat şi de admitere la facultate. Elevilor care au solicitat li s-a administrat vaccin contra hepatitei B.A fost prelucrată analiza accidentelor de circulaţie cu victime în rândul copiilor ce au avut loc pe raza judeţului Neamţ, trimisă de Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, serviciul poliţiei rutiere.
 • Comisia tehnică NTSM (resp. prof. Chertic Laura). Principalul obiectiv al acestei comisii a fost si ramane securitatea elevilor, profesorilor, personalului TESA si de intretinere ce-si desfasoara activitatea in aceasta unitate de invatamant. In acest sens, membrii comisiei au desfasurat actiuni de instruire generală şi la locul de muncă pentru elevi, profesori, personal TESA.
 • Comisia tehnică PSI (resp. Dorobanţu Daniel) a realizat acţiuni de instruire a elevilor şi personalului pentru alarmare în caz de pericol public, a verificat dotarea cu materiale corespunzătoare şi a întocmit planurile de evacuare în caz de necesitate.
activit i derulate prin comisii metodice nedidactice3
ACTIVITĂŢI DERULATE PRIN COMISII METODICE NEDIDACTICE
 • Comisia de estetizare (resp. prof. Roşu Elena). In acest sens au fost comandate panouri din pal si vitrine in care sunt expuse diplome si cupe obtinute de elevii colegiului la concursurile din anul scolar 2004-2005. Realizarea acestor panouri a avut ca scop si popularizarea si monitorizarea acestor rezultate. Au fost cumparate ghivece de flori, activitatea urmand sa fie continuata si in anul scolar 2005-2006 prin realizarea unor panouri cu pliante si materiale publicitare privind educatia sanitara si civica a elevilor colegiului.Activităţi de amenajare a spaţiului din curtea şcolii, îndrumători prof. Sauciuc Alina, Fârtăieş Elena, Ungureanu Florentina, Mormocea Dorina.
activit i culturale
ACTIVITĂŢI CULTURALE
 • Balul Bobocilor- organizat decl. a XII-a D, diriginte Gabriela Atudosiei;
 • Balul Informaticienilor- organizat de cl. a XII-a A, diriginte d-l Diaconu Vasile;
 • Excursii la mănăstirile judeţului Neamţ- iniţiate de d-rele prof. Toader Ramona, Mihalache Diana;
 • Excursie la Braşov – organizatori cl. a XII-a A, diriginte d-l Diaconu Vasile;
 • Tabăra Victoria de la Năvodari– perioada 19-26 iulie 2005, profesori organizatori d-na Anghel Brânduşa şi d-na Hulpoi Teodora;
 • Activitatea interactivă organizată la Colegiul National C. Hogaş, la limba engleză, a adus Diploma pentru cea mai bună prezentare (cea mai amuzantă piesă), din partea ISJ Neamţ (elevi pregătiţi de catedra de lb engleză);
 • Program artistic în limba engleză şi franceză - organizat la serbarea de Moş Niculae, coordonatori prof. Jilavu Alina, Jinaru Claudia, Ene Raluca;
 • Program de colinde în limbile engleză şi franceză coordonat de d-na prof. Cristina Luca.
 • Derularea calendarului competitional al Asociatiei Sportive “Info P. Neamt” si realizarea gazetei de perete a eceleiasi asociatii.
activit i diverse
ACTIVITĂŢI DIVERSE
 • „Delicvenţa juvenilă, absenteismul, consumul de droguri, infracţiuni la legea 61/1991, legea 35/2004, Codul Penal, articol 208, 209 şi 215”- organizat în colaborare cu I.J.P Piatra Neamţ de către Araveicei Maria- Cristina.
 • „ Igienă şi educaţie sexuală” – realizat de catedra de biologie, fiind implicaţi elevi de la clasele a X-a şi a XI-a, având drept scop cunoaşterea şi prevenirea BTS;
 • „Sisteme de reprezentare şi comunicare eficientă”coordonat de d-na prof. Costan Iulia;
 • „60 de ani de la terminarea războiului”- participanţi clasa a X-a F.
 • Participarea elevilor ai CNI. la spectacolele prezentate de Teatrul Tineretului, de-a lungul întregului an şcolar, coordonator prof. Tudoriţa Guzgan;
articole i publica ii
ARTICOLE ŞI PUBLICAŢII
 • ¤ Revista „Infopuls”- coordonatori prof. Selaru Georgeta şi Zaharescu Carmen, redactor d-na prof. Pughineanu Carmen;
 • ¤ Revista DMN- responsabili d-ii prof. Rosu Elena si Neţa Ciprian;
 • ¤ Revista de Informatică- Info++, realizatori catedra de informatică, redactată de d-na profesor Pughineanu Carmen;
 • ¤ „Culegerea Pascal şi C++- Probleme pentru gimnaziu şi liceu”.
 • ¤ Articol rev. „ Apostolul”- „Abilităţi comunicaţionale în liceu între (în)competenţă şi (per)formanţă”- realizat de d-ra prof. Mihalache Diana;
 • ¤ Articol rev. „ Şcoala modernă”- „Teatrul între receptare şi interpretare”, realizat de d-ra prof. Mihalache Diana;
 • ¤ Revista CHOUETTE- în limba franceză, coordonator d-ra prof. Şelaru Georgeta.
articole i publica ii1
ARTICOLE ŞI PUBLICAŢII

Anuarul CNI, lansat de Zilele Colegiului, în care au publicat studii metodice şi ştiinţifice următorii profesori: Anghel Brînduşa, Teodora Hulpoi, Rodica Teofănescu Cocan, Vasile Pop Silaghi, Iulia Costan, Carmen Zaharescu, Elena-Genoveva Irimia, Vasile Ţifui, Elena Andone, Gabriela Blaga, Elena Costrachevici, Gheorghe Manolache, Georgeta Nour, Florentina Ungureanu, Diana-Cristina Bejan, Tudoriţa Guzgan, Alina Sauciuc, Simona-Elena Gorea, Maria-Cristina Araveicei, Daniela Neamţu, Alina Jilavu, Daniela Nicoară, Stefan Diacu.

slide27

SĂPTĂMÂNA COMENIUS

Profesorii Georgeta Şelaru, Elena Costrachievici şi Alina Jilavu au participat în anul şcolar 2004-2005 la activităţi de formare continuă în cadrul Programului Socrates – Comenius 2.2C, beneficiind de burse în Franţa, Grecia şi Italia.

Activităţile organizate cu prilejul săptămânii Comenius, coordonate de prof. Dorina Mormocea în colaborare cu profesorii Elena Costrachievici, Ana Lăcătuşu, Simona Frâcu, Octav Preisler, Alina Jilavu, Georgeta Şelaru, Iulia Costan şi Diana Mihalache, s-au desfăşurat în cadrul laboratorului multimedia din CNI, la Biblioteca judeţeană şi CCD Neamţ.

In cadrul Saptamanii Comenius, 22 –27.11.2004, s-a organizat un concurs cu tema Sa fii cetatean intr-o Europa in schimbare pentru toate clasele gimnaziu-liceu. Lucrarile cele mai bune au fost premiate in cadrul festivitatii de incheiere a Saptamanii Comenius la Casa Corpului Didactic din Piatra-Neamt.

Pe data de 26.11.2004, in cadrul Saptamanii Comenius, domnisoara profesor Mihalache Diana a Organizat activitatea Educatie civica si comunitara in Europa, unde s-au prezentat eseuri si referate pe aceasta tema.

Pe data de 25.11.2004, in cadrul Saptamanii Comenius,doamna prof. Costan Iulia a initiat proiectul Educatia civica a elevilor din Gimnaziu prin activitati extrascolare cu caracter interdisciplinar, elevii clasei a V-a realizand eseuri pe tema Dascalul meu, infatisand imaginea dascalului ideal dintr-o opera studiata.

proiecte
Proiecte:
 • Proiectul european Learning and Teaching Styles and Efficiency Control în cadrul programului Comenius în parteneriat cu profesori din Italia şi Polonia în care s-au implicat foarte mulţi profesori de la C.N.I.;
 • „Europa în şcoală”- viziune on-line, realizat de către d-na prof. Frîncu Simona în colaborare cu d-na prof. Jilavu Alina şi d-na Pughineanu Carmen;
 • „Ştafeta tinerilor europeni”- proiect interjudeţean, având drept coordonator principal pe d-na prof. Lăcătuşu Ana, iar la secţiunea eseuri pe d-na prof. Zaharescu Carmen;
 • „Tinerii pentru un spaţiu european al mileniului al III- lea”- realizat de d-ra prof. Fârtăeş Elena;
 • Seminar european “Salvaţi planeta albastră” dedicat zilei Mondiale a Pământului din 22.04.2005, coordonator Mormocea Dorina;
 • În perioada 24-27 septembrie s-au desfăşurat activităţi dedicate Zilei Europene a Limbilor: expoziţie de desene şi postere, publicarea unor mesaje pe site-ul Consiliului Europei dedicat acestei zile, şi un simpozion la care au participat elevi şi profesori ai liceului, utilizând ca limbi de comunicare atât limba română cât şi limbile franceză şi engleză. Din partea Inspectoratului Judeţean a participat la aceste activităţi dna inspector Georgeta Burduja. Activităţile care s-au desfăşurat se integrează intr-un program la care participă foarte multe şcoli europene, având ca scop nu doar încurajarea comunicării într-o limbă de circulaţie internaţională, ci şi promovarea limbilor materne, şi îndeplinirea dezideratului de “únitate în diversitate” pe care îl presupune construcţia europeană;
 • Coordonarea de prof. Fârtăeş Elena a unor proiecte în cadrul concursului „Valori româneşti, valori europene” prezentate de elevii C.N.I. – Piatra Neamţ, cu ocazia activităţii „PRIMĂVARA EUROPEANĂ 2005 ÎN JUDEŢUL NEAMŢ” – desfăşurată la CCD – Neamţ – 17 martie 2005. Proiectul „Tinerii pentru un spaţiu european al mileniului în conservarea biodiversităţii şi reconstrucţia ecologică din Rezervaţia Naţională Ceahlău” – realizat de elevii clasei a X-a B; Coordonarea de prof. Fârtăeş Elena a clasei a X-a A pentru participarea la „Jocul de ROL”, pe tema „Procedura de luare a deciziilor UE”, propus de Delegaţia Comisiei Europene – 15 martie; Concluziile au fost prezentate în cadrul concursului „Valori româneşti, valori europene”, desfăşurat la CCD – Neamţ – 17 martie.
proiecte1
Proiecte:
 • „Matematica în programele europene”- simpozion judeţean organizat de Societatea de matematică Alfa şi Omega, la Durău în ziua de 30.10.2004, la care au participat d-na prof. Mormocea Dorina şi d-l prof. Neţa Ciprian.
 • S-a intocmit, aprobat şi avizat Raportul final financiar si tehnic pentru proiectul cu tema „Centrul de iniţiere, formare şi consiliere în tehnici informaţionale” de catre responsabilul financiar Cojoc Viorica si manager de proiect prof. Mormocea Dorina.
 • 26 noiembrie 2004a fost organizatade CCD activitatea de diseminare la nivel judeţean «Paşi spre integrarea europeană-Proiecte Comenius” la care s-au facut prezentari de către prof. Elena Costrachevici şi Dorina Mormocea.
 • ”Schimburi de experienţe şi exemple de bună practică, în derularea proiectelor şcolare Comenius 1, între şcoli din judeţul Neamţ”.Activitate de diseminare a proiectului de dezvoltare şcolară“Pǎdurea - istorie şi realitate” realizat de Şcoala de Arte şi Meserii Vânători Târgu Neamţ în parteneriat cu Agentia Spatială Română ROSA ce s-a desfăşurat înperioada 14-15.02.2005la Piatra Neamţ şi a implicat participarea următoarelor instituţii şcolare:Casa Corpului Didactic Neamţ;Şcoala de Arte şi Meserii Vânători Târgu Neamţ;-Şcoala Generală nr.4 Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ si Liceul “Vasile Sav” unde a avut loc un stagiu de teledetecţie pentru elevi şi profesori susţinut de prof. Dominique Lefevre- specialist în teledetecţie francez.
 • Inscrierea Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ la programul ENO-Environment Online care functioneaza din 2000 si este administrat de orasul Jonesuu din Finlanda. In momentul de fata la acest program iau parte peste 180 de scoli din 68 de tari.
 • La Concursul iniţiat de Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar si Comitetul Naţional Român“Europa în scoalǎ” ediţia 2004-2005, “Sǎ fii cetǎţean într-o Europǎ în schimbare” -faza nationala eleva Grasu Andreea, clasa a Xa A a Colegiului Naţional de Informaticǎ Piatra Neamţ, a luat Premiul I la sectiunea artistica (afise realizate pe calculator si grafica).
slide31
Obiectivele activităţii de formare continuă şi de perfecţionare a cadrelor didactice din CNI în anul şcolar 2004-2005 au fost:
 • să determine cunoaşterea şi aplicarea Curriculum-ui Naţional, pe discipline;
 • să determine aplicarea creativă a conţinutului disciplinelor predate în funcţie de noile programe şcolare;
 • să promoveze aplicarea creativă a metodelor şi proceselor didactice în funcţii de specificul colectivelor de elevi şi de interesele acestora;
 • să stimuleze însuşirea şi aplicarea noilor metodologii de evaluare astfel încât să contribuie la caracterul formal al învăţământului;
 • să stimuleze interesul cadrelor didactice pentru perfecţionare continuă şi autoperfecţionare profesională.
slide32

PERFECŢIONĂRI

GRADUL II

Claudia Jinaru

Sergiu Nistor

Alina Sauciuc

Octav Preisler

Adina Şalaru

Mariana Mândru

DEFINITIVAT

Gabriela Atodosiei

Ramona Toader

activit i realizate n colaborare cu ccd i isj
Activităţi realizate în colaborare cu CCD şi ISJ
 • Profesorii colegiului au participat la activităţi organizate de ISJ şi CCD Neamţ. Menţionăm în acest sens simpozionul desfăşurat la CCD Neamţ în data de 14 ianuarie 2005 cu tema Eminescu – Eternitate la care elevi din clasele a V-a şi a XI-a B, îndrumaţi de profesorii de limba română, Iulia Costan şi Diana Mihalache au prezentat comunicări apreciate ca fiind foarte interesante. Materialul de faţă nu a preluat şi alte numeroase exemple care au fost menţionate de către reprezentanţii catedrelor şi comisiilor din CNI.
 • La activităţile de formare continuă şi de perfecţionare realizate prin CCD în colaborare cu ISJ au participat cadre didactice din CNI. Profesorul Constantin Aciobăniţei a participat la al II-lea stagiu de formare din cadrul Programului Naţional de Educaţie pentru cetăţenie democratică, în septembrie 2004. În lunile noiembrie – decembrie 2004, domnul profesor a participat la stagiul de formare în domeniul Educaţiei civice.
 • În cadrul programelor şi proiectelor de formare iniţială şi continua a personalului didactic în CNI îşi desfăşoară activitatea profesori implicaţi în activitatea de îndrumare şi control la nivelul ISJ Neamţ în calitate de profesori metodişti şi formatori: Daniela Neamţu, Gheorghe Manolache, Elena Roşu, Georgeta Şelaru, Tudoriţa Guzgan, Ştefan Gavril, Florentina Ungureanu, Otilia Meicu, Iulia Costan, Dumitru Ene, Georgeta Nour.
activit i de formare
Activităţi de formare
 • Profesorii Georgeta Şelaru, Elena Costrachievici şi Alina Jilavu au participat în anul şcolar 2004-2005 la activităţi de formare continuă în cadrul Programului Socrates – Comenius 2.2C, beneficiind de burse în Franţa, Grecia şi Anglia.
 • De asemenea, doamnele profesoare Alina Jilavu şi Georgeta Şelaru au beneficiat în vacanţa de vară 2004 de un stagiu de formare pentru realizarea de programe europene organizat de Centrul Educaţia 2000+, finanţat de Fundaţia INFOMAT.
 • Doamnele profesoare Guzgan T. si Iordan C. au participat in mai 2005 cu lucrari la Simpozionul regional “Metode si mijloace de invatamant” organizat de Fac. de chimie a Univ. Al. I. Cuza Iasi.
 • Numeroşi profesori din CNI au participat la implementarea unor proiecte europene în cadrul programului Comenius - „Proiect de dezvoltare şcolară”, în parteneriat cu profesori din Italia şi Polonia, realizându-se planificări şi teste de evaluare comune (prof. Grigoruţă Oniciuc, Gheorghe Manolache, Georgeta Şelaru, Octav Preisler, Daniela Neamţu, Alina Jilavu, Ciprian Neţa, Alina Sauciuc, Ana Lăcătuşu).
 • Dobândirea calităţii de membru al Asociaţiei psihologilor din România de către doamna profesoară Araveicei Maria.
burse colare
BURSE ŞCOLARE

În cadrul programului guvernamental EURO 200, stabilit prin legea 269/2004 au fost sprijiniţi 6 elevi pentru achiziţionarea de calculatoare.

În cadrul programului naţional de protecţie socialăBANI DE LICEU, 27 de elevi au beneficiat de ajutor prin burse în valoare de 1800000 de lei.

-burse de merit – de care au beneficiat 10 elevi cu rezultate deosebite

la invatatura (medii intre 10-9,92)

-burse de studii - de care au beneficiat 21 elevi (medii intre 9,85-9,71)

-burse sociale - acordate conform legii 558/1008 si anume :

*conf art 6a – orfani, boala – 16 elevi

*conf art 6d – urmasi ai revolutionarilor – 1 elev

sus inere financiar a elevilor performan i
SUSŢINERE FINANCIARĂ A ELEVILOR PERFORMANŢI
 • Premiu de onoare acordat şefului de promoţie din partea fundaţiei INFOMAT, în valoare de 3.000.000 lei.
 • Premii acordate la concursurile organizate de CNI.
 • Achitarea parţială a transportului şi cazării pentru elevii participanţi la concursuri interjudeţene şi naţionale.
 • Acordarea unei burse sociale din partea CNI pentru eleva Toma Elena, clasa a IX-a E.