grm novo mesto center biotehnike in turizma srednja ola za gostinstvo in turizem n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma, srednja šola za gostinstvo in turizem PowerPoint Presentation
Download Presentation
Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma, srednja šola za gostinstvo in turizem

play fullscreen
1 / 14
Download Presentation

Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma, srednja šola za gostinstvo in turizem - PowerPoint PPT Presentation

long
147 Views
Download Presentation

Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma, srednja šola za gostinstvo in turizem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Nikoli ne glejte z viška na nikogar, razen če mu hočete pomagati vstati.Na svetu smo zastonj, nismo pa zaman.Človek je vrednota, to pa pomeni, da zasluži, da je.»Strpnost v njeni klasični obliki je v tem, da dopuščam ljudem, ki so okoli mene, da razmišljajo in verujejo po svoje. To še ne pomeni, da jim ne smem povedati, kaj si mislim, ampak da jih sprejemam takšne kot so.« Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma, srednja šola za gostinstvo in turizem

 2. Ravnajmo se po prijaznih, veselih in pridnih ljudeh, z drugačnimi pa delimo potrpežljivost, ljubezen, smeh in radovednost. IV. OŠ Celje Na svetu si samo človek, a enemu človeku lahko pomeniš cel svet. Sprejmi ga, nudi mu pomoč in podporo, bodi mu prijatelj.

 3. Ste »drugačni«? Tudi ovirani?Mi ne iščemo poraza ali ponižanja. Želimo, da nas sprejmete, razumete in se prilagajate. V tem smo si vsi enaki. OŠ Frana Kranjca Celje OŠ Črna na Koroškem Isti narodi se ljubijo med seboj, zakaj se ne bi še različni? Čeprav si kulturno nismo podobni, vsi smo ljudje.

 4. Skupno življenje ne pomeni živeti eden zraven drugega, temveč eden skupaj z drugim! OŠ Franca RozmanaStanetaLjubljana OŠ Frana Roša Celje Delamo za prihodnost, saj verjamemo vanjo.

 5. OŠ Gorje Ljudje si moramo med seboj pomagati, ne glede na to, s katerega brega smo. OŠ Griže Skozi očala je svet videti drugačen. Kakšna očala pa ti nosiš? Rožnata, črno-bela, sončna? Kakorkoli. SKOZI NJIH GLEDAMO ISTI SVET!

 6. OŠ Ljubečna Ali je pomembno, če sem jaz bel, ti pa črn?Mar je važno, koliko sva zrasla in kako bova izgledala,ko bova odrasla?A te nič ne moti,da sva drugačna,mogoče tudi malo manj privlačna?Nič naj te ne moti,saj različni smo si vsi,živi svoje le življenje,kakor veš in znaš le ti.Mogoče kakšna pripomba te kdaj zadane in pusti tihude rane.Nekdo pač ne prepozna, da na tem svetu drugačnain različna sva.Iana Kušer, 9. razred

 7. Nobeno drevo ni moje. Vsa drevesa so naša. Hvala vam, draga drevesa, za vse, kar nam dajete. Rastite z nami. Mi vas varujemo. OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

 8. ENAKA in RAZLIČNA- SKUPAJ RASTEVA kot prijatelja. Oni so zadovoljni tam, kjer je njihovo mesto, mi pa vemo, kje je naše. Kadar se srečava, ne potrebujeva besed. Tesno me objameš in počutim se kot doma. Naj je bilo življenje še tako grozno, še zmeraj je bilo nekje nekaj, kar ga je presegalo… prijateljstvo… Med raziskovalno nalogo smo odkrile, da smo si vsi RAZLIČNI ( Romi, Albanci, mulati, starejši ljudje…), vendar smo vsi ENAKOVREDNI.

 9. OŠ Spodnja Idrija V vsakdanjem življenju se srečujemo ljudje različnih kultur. Čeprav se razlikujemo, pa si vsi želimo nekaj skupnega, in sicer mir ter sožitje. Naša prihodnost je odvisna od tega, kako mi danes sprejemamo drugačnost. Spoznavanje drugih kultur je priložnost za učenje in našo osebno rast. Spodbudimo svet, da izkoristi to priložnost!

 10. OŠ Stična Živio svet! Pomagajmo drug drugemu. Skupaj bomo zmogli več. Ohranimo čisto naravo, bodimo prijazni in podarimo objem.

 11. OŠ Šmihel Novo mesto • Če hočemo razumeti sedanjost in načrtovati prihodnost, moramo razumeti preteklost. V letošnjem projektu smo se učili medkulturnega dialoga, strpnosti, medgeneracijskega druženja in spoštovanja ter urejenosti in ekološke osveščenosti. Ni bilo lahko, vendar kar si srčno želiš, tudi ni težko doseči. Na koncu dobi vsak tisto, kar ga izpopolni, dopolni in osreči.

 12. OŠ XIV. divizije Senovo Spoznal sem romsko kulturo in jezik. Ugotovil sem, da sta zelo zanimiva, prav posebna in lepa. Rad bi te bolje spoznal. Zato, igrajva se skupaj, prijatelj! OŠ Zreče Vsi smo različni, vsi smo enaki, naj ves svet v miru živi se veseli. Radi se imejmo in si vsak dan kaj lepega povejmo. Drevesa sadimo in lepo za njih skrbimo.

 13. SE Vincenzo e Diego de Castro Pirano Mi smokotdrevesa: vsarazlična, vendarvsa s koreninami, z vejami, z listi, s plodovi… Našskupnidom je gozd - planetZemlja. Krepimokorenine in ne lomimonašihvej, ne trgajmolistov in skrbnogojimonašeplodove! Pomagajmo, da vsakodrevolahkoraste! Povežimokorenine in krošnje in ohranimonašskupnigozd! Noi siamo come gli alberi: tutti diversi ma tutti con le radici, con i rami, con le foglie, con i frutti… La nostra casa comune è il bosco - il pianeta Terra. Rinforziamo le radici e non spezziamo i nostri rami, non strappiamo le nostre foglie e coltiviamo con cura i nostri frutti! Facciamo in modo che ogni albero possa crescere! Intrecciamo le radici e le chiome e manteniamo il nostro bosco comune!

 14. Srednja gradbena, geodetska in ekonomska šola Ljubljana »Meje mojega jezika so meje mojega sveta.« »Los lίmites de mi mundo son los limites de mi lengueje.« Srednja zdravstvena šola Celje Ko bomo ljudje odvrgli maske povprečnosti in v stil življenja vpletli strpnost do drugačnosti, bomo živeli v bolj zelenem svetu. Vrtec Jelka Ljubljana Naj rastem z drevesom!