jeopardy n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Jeopardy PowerPoint Presentation
Download Presentation
Jeopardy

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 52
linore

Jeopardy - PowerPoint PPT Presentation

135 Views
Download Presentation
Jeopardy
An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Jeopardy Ms. Daughenbaugh

  2. THE GAMEBOARD

  3. Keyboarding/Computer Components -100 • Question: • Definition: The manner and ability in which a typist types Answer: Technique

  4. Keyboarding/Computer Components-200 • Question: • These are the physical components that you can touch • Answer: • Hardware

  5. Keyboarding/Computer Components- 300 • Question: • A monitor is an example of this kind of device • Answer: • Output

  6. Keyboarding/Computer Components-400 • Question: • Programs that provide instructions to control a computer • Answer: • Software

  7. Keyboarding/Computer Components-500 Question: List at least 5 characteristics of proper typing technique. • Answer: • Sit up straight • Eyes on copy • Feet flat on the floor • Line up J key with belly button • Fingers on the home row • Wrists low, not resting, keyboard at edge of desk • Thumb to pinky away from desk • Fingers curved • 90 degree angle at knees

  8. Keyboarding/Computer Components-600 • Question: • A keyboard is an example of this kind of device • Answer: • Input

  9. Keyboarding/Computer Components-700 • Question: • Used to show how fast someone can type • Answer: • Wpm-words per minute

  10. Keyboarding/Computer Components-800 • Question: • Which letters make up the home row? • Answer: • Asdfjkl;

  11. Parts of the Screen-100 Definition: Small pictures that represent an item or object. Answer icons

  12. Parts of the Screen-200 • Question: • How can you get help from Microsoft Office if Ms. D is unavailable to help you at the time? Answer: Click on the help icon, looks like a question mark

  13. Parts of the Screen-300 • Definition: • The background image of a display screen, on which windows, icons, and other graphical items appear • Answer: • Desktop

  14. Parts of the Screen-400 • Question: • _______ displays the name of the program and/or file. • Answer: • Title Bar

  15. Parts of the Screen-500 • Question: • ______ is customized by the user and provides easy access to the commands that you use frequently. • Answer: • Quick Access Toolbar

  16. Parts of the Screen-600 • Definition: allows a user to enlarge a window to its largest size • Answer:Maximize

  17. Parts of the Screen-700 The ______ is the central location for managing and sharing documents • Answer:Office Button

  18. Parts of the Screen-800 The ______ provides easy central access to the task you perform while creating a document. • Answer:Ribbon

  19. Vocabulary 100 • Definition: • Made or done by someone with a name that is not known or not made public • Answer: • Anonymous:

  20. Vocabulary 200 • Definition: • work together Answer: Collaborate

  21. Vocabulary 300 • Definition: • to leave behind, give up, or run away from something • Answer: • abandon

  22. Vocabulary-400 • Definition: • Connected with or allowed by the law • Answer: • legal

  23. Vocabulary-500 • Definition: • A task that is given to someone is _____ to them. • Answer: • Assigned

  24. Vocabulary-600 • Definition: • A group of computers that are connected and communicate with each other • Answer: • Network

  25. Vocabulary-700 • Definition: • Looking or being almost the same, although not exactly • Answer: • Similar

  26. Vocabulary-800 • Definition: • a judgment or calculation of approximately how large or how great something is • Answer: • Estimate

  27. Drawing Tools-100 • Definition: • A rectangular frame, in which you type text, which allows you to position the text anywhere on the page. • Answer: • Textbox

  28. Drawing Tools-200 • Question: • What does rotating a picture do? • Answer: • Turns the picture

  29. Drawing Tools-300 • Question: • Describe Clip art and how you can format clip art pictures. • Answer: • Predefined graphic • Insert, resize, copy, move, crop, rotate, flip

  30. Drawing Tools-400 • Question: • What are the squares around an object that allow you to change the size of the object called? • Answer: • Sizing Handles

  31. Drawing Tools-500 • Question: • If you want to move a Clip Art picture anywhere on the page what must you do first? • Answer: • Change the text wrapping

  32. Drawing Tools-600 • Question: • Describe what it means to crop a picture. • Answer: • To cut or trim off parts of the picture

  33. Drawing Tools-700 • Question: • ______ enables you to create special effects such as shadowed, rotated, stretched, skewed, and wavy text. Answer: WordArt

  34. Drawing Tools-800 • Question: • ____ is the gradual shading from one side of a graphic to the other. Answer: Gradient

  35. Editing and Formatting Tools-100 • Question: • _____ is a list of items that must appear in a particular sequence. Each item is preceded by a number or letter. • Answer: • Numbered List

  36. Editing and Formatting Tools-200 Question: How many indents are there and what are their names? Answer: 4; Left, Right, First-Line, Hanging

  37. Editing and Formatting Tools-300 • Question: • ____ is a list of items preceded by a special symbol, such as a dot or an arrow. • Answer: • Bulleted List

  38. Editing and Formatting Tools-400 • Question: • Describe alignment and give examples of horizontal paragraph alignment. • Answer: • Determines where the text in a paragraph lines up • Examples: center, left, right, justify

  39. Editing and Formatting Tools-500 • Question: • ____ is the space you insert between text and a document’s margin. Answer: Indent

  40. Editing and Formatting Tools-600 • Question: • Page orientation refers to _________. • Answer: • The direction of the printed page

  41. Editing and Formatting Tools-700 • Question: • Describe font. How is the font size measured? • Answer: • Font is the unique design of a set of characters. It is measured in points

  42. Editing and Formatting Tools-800 • Question: • Definition: to change something from its natural or usual shape or condition • Answer: • Distort

  43. Tables-100 QUESTION: What is the cell reference of a cell? ANSWER: The name of the cell based on the location of the cell within the table. Column Letter then row number. Example: A1

  44. Tables-200 QUESTION: To advance rightward from one cell to the next in a table press the ________ key. ANSWER: Tab

  45. Tables-300 Question: When typing numbers that can be added in a table, how should the numbers be aligned? Answer: Right Aligned

  46. Tables-400 Question: Give a formula to add two cells in a table. Answer: =A3+B3 (Cell References will vary)

  47. Tables-500 • Question: • You can _________ cells to create one large cell out of several small cells. • Answer: • Merge

  48. Tables-600 • Question: • Describe how you can format the borders of a table. • Answer: • No borders, change the color, change the weight of the line, line style, change the border so that it only appears on certain sides of the cell/table.

  49. Tables-700 Question: Give the cell reference for all cells labeled above. Answer: M: B1 X: A2 W: B3 Y: C1 Z: D3

  50. Tables-800 Question: Use the table above to write a formula to add cell W and cell X. Answer: = B3+A2