Bateria verde
Download
1 / 16

BATERIA VERDE - PowerPoint PPT Presentation


  • 78 Views
  • Uploaded on

BATERIA VERDE. Argument. Secolul XXI va fi secolul nanotehnologiilor. Energia verde este unul dintre domeniile de acţiune ale nanotehnologiei.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'BATERIA VERDE' - lesley


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Secolul xxi va fi secolul nanotehnologiilor

Argument

Secolul XXI va fi secolul nanotehnologiilor

Energia verde este unul dintre domeniile de acţiune ale nanotehnologiei.

Mulţi oameni de ştiinţă lucrează, de exemplu, la exploatarea resurselor naturale pentru a înlocui bateriile electrice.Oamenii de stiinţă au decis să pună la dispoziţie această tehnologie pentru ţările cele mai sărace, astfel încât acestea să le poată adopta, fără să cumpere licenţe.

În cazul în care ideea este foarte interesantă şi dacă această tehnologie va ajuta, probabil o mare parte din populaţia lumii va avea şansa de a folosi mai multe aparate electrice.


Bateria verde

Astăzi, în Uniunea Europeană, inclusiv şi în România, categoria de deşeuri cu rata cea mai mare de creştere este reprezentată de deşeurile de echipamente electrice şi electronice.

Aproximativ 40 de milioane de baterii portabile vândute anual în România ajung la groapa de gunoi. Aici, metalele grele (mercur, nichel, plumb, cadmiu, litiu) se scurg în sol şi ajung în pânza freatică, distrugând vegetaţia şi afectând sănătatea oamenilor.


Ob inerea energiei electrice din surse nepoluante coji de mere coji de l m ie i de cartofi

Tema proiectului

obţinerea energiei electrice din surse nepoluante: coji de mere, coji de lămâie şi de cartofi

Scopul proiectului

valorificarea unor adevăruri ştiinţifice în vederea identificării unor resurse şi modalităţi de obţinere a curentului electric, care să se poată constitui într- o alternativă la bateriile cu mercur


Bateria verde

Etape în demersul nostru investigativ

*stabilireatermenului de realizare: 20.X – 1 XII. 2011*alegerea surselor de documentare: cărţi de lucrări de laborator‚ reviste, enciclopedii, internet - în Cabinetul de Informare şi Documentare al şcolii şi în laboratoarele de fizică şi chimie;*realizarea documentării, a informării; *procurarea materiilor prime: mere, lămâi, cartofi;*alegerea mijloacelor de lucru: monede de 5 bani, tăbliţe de zinc, conductori de legătură, multimetre digitale, computer, aparat foto, hârtie A4, imprimantă color;*desfăşurarea activităţilor investigative: în laboratoarele de fizică şi de chimie al şcolii;*interpretarea datelor obţinute experimental;*stabilirea concluziilor finale;*realizarea unor produse finale: fişe de observaţii, referat, PPT.


Bateria verde

Investigaţiile noastre au plecat de la întrebările:*Cât de mare este tensiunea electrică într-un circuit-serie care conţine 2,3 sau 4 pile- verzi? *Dar intensitatea curentului electric ?*Are vreo influenţă cuplul de electrozi (din punct de vedere al materialului constituient) asupra tensiunii într-un circuit alimentat de pile-verzi?*Este posibil ca diametrul electrozilor să influenţeze tensiunea şi intensitatea curentului electric într-un circuit alimentat cu o pilă-verde?

Pregătirea pentru investigaţiiPile legate n serie

Rezultate obţinute

Pile legate în serie

Pile legate în paralelInfluen a cuplului de electrozi

Influenţa cuplului de electrozi


Bateria verde

n cazul folosirii unei pile-verzi cu electrozi cupru-zinc, tensiunea se modifică foarte puţin,

utilizând electrozi cu diametrul mai mare, iar intensitatea suferă modificări importante.

*Obţinerea electricităţii folosind o pilă electrochimică (din coji de mere, de exemplu) ar fi mai avantajoasă dacă s-ar folosi cuplul de electrozi Cu(+) - Zn(-), deoarece tensiunea şi intensitatea curentului electric sunt ridicate.

Concluzii

*Uncircuit-paralel este o soluţie pentru a obţine intensităţi mari, folosind pile-verzi (mai ales din coji de mere), dar nu şi pentru tensiuni electrice mari; aparatele nu vor funcţiona.

*Pentru a obţine tensiunea şi intensitatea suficiente funcţionării unui LED, ceas electronic sau minicalculator, se folosesc mai multe pile-verzi legate în serie.


Bateria verde

Într-un proiect viitor, vom înlocui bateriile de la toate ceasurile electronice din şcoală cu pile-verzi, realizând

ceasuri eco-friendley.


Bateria verde

“O energie pentru viitor, energia neconvenţională! ceasurile electronice din şcoală cu pile-verzi, realizând Energiile convenţionale sunt poluante şi foarte costisitoare, ştiam acest lucru. Ceea ce am aflat din aceste activităţi este posibilitatea de obţine curent electric folosind coaja fructelor şi a legumelor. A fost fascinant!”(Cristache Gabriel-Ionuţ)

“Ca şi la nivel european, şi la noi în ţară există preocupări pentru protejarea mediului. Preocuparea oamenilor de ştiinţă pentru a obţine combustibili este constantă. Iată, şi noi am încercat prin investigaţiile pe care ni le-am propus în acest proiect să evidenţiem faptul că, energia este prezentă peste tot în jurul nostru, rămâne doar să găsim o cale de a o obţine. Poate astfel, Pământul va fi puţin mai fericit!”(Gheorghe Marian)


Argumente pentru utilizarea cojilor de cartofi din hrana animalelor la confec ionarea pilelor verzi

Sursa nr.1 a metanului degajat în atmosferă este agricultura cu animale.

Cercetătorii americani de la Univ. Missouri au tras concluzia că, cantitatea de metan emisă de la fermele de vaci şi de porci ar fi cu 65% mai mare decât s-a estimat anterior.

Ozonul din troposferă, este al treilea gaz de seră după dioxid de carbon şi metan. Hrana animalelor, fermentată, generează gaze cu ozon, deosebit de periculoase pentru atmosferă, decât cele provenite de la maşini.

Argumente pentru utilizarea cojilor de cartofi din hrana animalelor la confecţionarea pilelor-verzi

În urma noilor calcule, efectul metanului asupra încălzirii climatice globale se arată în ultimele studii, ar putea fi dublu faţă de cum se considera iniţial.

“Numai vacile emit 2% din totalul gazelor cu efect de seră”. (Methane emissions from cattle, publicat în Journal of Animal Science)


Bibliografie utilizat

Bibliografie utilizată agricultura cu animale.

www.library.thinkquest.org

www.peak-zone.dk

www.jumanjisolar.com

www.actu-environnement

www.avenir21.ch

http://www.ecomagazin.ro/efectul-metanului-asupra-schimbarii-climatice/

http://godsdirectcontact.eu/rom/Incalzirea/

CLIMATE2.pdf