Preparate culinare obtinute din carne de pasare
Download
1 / 15

PREPARATE CULINARE OBTINUTE DIN CARNE DE PASARE - PowerPoint PPT Presentation


 • 132 Views
 • Uploaded on

3. 2. 1. PREPARATE CULINARE OBTINUTE DIN CARNE DE PASARE. Grupa 2 Soss Lorand Levente Varga Rafael Vadan Iulia Struguras Paula Derzsi Norbi Pascalo Alexandra Meszaros Adriana. Ne hrănim sănătos?.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'PREPARATE CULINARE OBTINUTE DIN CARNE DE PASARE' - kyria


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Preparate culinare obtinute din carne de pasare

3


Preparate culinare obtinute din carne de pasare

2


Preparate culinare obtinute din carne de pasare

1


Preparate culinare obtinute din carne de pasare

PREPARATE CULINARE OBTINUTE DIN CARNE DE PASARE

Grupa 2

SossLorandLevente

Varga Rafael

Vadan Iulia

Struguras Paula

DerzsiNorbi

Pascalo Alexandra

Meszaros Adriana


Ne hr nim s n tos
Ne hrănim sănătos?

 • Precizaţigeneralitaţiprivind carnea de pui.Carnea de puiaducenumeroasebeneficiiorganismului. Pieptulesteparteaceamaislabăîngrăsimi, el avândmaipuţin de jumătate din grăsimeauneifripturidegresate de vită. De asemenea, grăsimea care se găseşteîncarnea de puiestemaipuţinsaturatădecâtgrăsimea din carnea de vită. Cu toateacestea, pieliţa de puitrebuieevitatădeoareceaceastadubleazăcantitatea de grăsimesaturată din mâncare. De aceea, esteindicat ca puiulsă fie consumatfărăpieliţă.


Ce preparate din carne se pot consuma intr un meniu la dejun
Ce preparate din carne se pot consuma intr-un meniu la dejun?

 • Pulpedezosate la grãtar• Piept de pui la grãtar• Frigãrui• Pui cu mazãre• Ciulama de pui• Pui la ceaun• Şniţel din piept de pui• Şniţelviennez• Cordon bleu (piept de pui pane umplut cu caşcavalşi bacon)Preparate din carne de pasare
Preparate grupei.din carne de pasare

 • Supa de pui cu fidea:

 • Ingrediente: pui, morcovi, patrunjel, țelina, cartofi, ceapă, sare, piper boabe, frunze de pătrunjel, apașifidea .

 • Mod de preparare:Puiul se curăță, se spalăși se tranșeazaîn bucăți. Morcovi, patrunjelulșițelina se curățăși se taieîn patru (in sferturi). Cartofulșiceapa se curățăși se lasăîntregi.Puiul se pune la fiertîmpreuna cu zarzavaturile, se adaugăpiperulboabeșisare după gust. Se fierbe la focîncet. (dacă se fierbe la foc tare, supa face spumășiestenevoiesa se iaspumășisupa nu maiesteasalimpede). Dupăfierbereapuiuluiși a zarzavatului, se strecoarăsupaîn alt vas și se punepefoc.Cândsupafierbe, se adaugăfideauași se fierbe 1 min (dacăfideaua e de casa se fierbemaimult). Se potriveste de sare, se adaugăfrunzele de pâtrunjel tăiate mărunt și se ia de pefoc.


Ciulama de pasare
Ciulama grupei. de pasare

 • Ingrediente:300 g carne de pasăre (găina, gâsca, curcan) ,40 g făina ,30 -50 g untsauuntdelemn, 500-600 ml supăîn care a fiertcarnea cu zarzavat.100 ml smântinasaulapte,pătrunjel ,"Vegeta", sare.

 • Mod de preparare: Carnea se fierbe in circa 1 1/2 l apaclocotită ,ca sa se coagulezerepede la suprafațăși să rămânasuculîn ea ,adaugându-se imediatzarzavat de supă(morcovi,țelina, pătrunjel,oceapaalbă) șio linguritărasa de sare.În oală obișnuităsauîn oalăsub presiune ,zarzavatulfierbeîmpreunăcu carnea.Cândcarneaestefiartă,se strecoarăsupanecesară .Într-o cratiță,făinase înfierbintăcu untultopitsau cu untdelemnul la focmic (nu direct peflacără) numai un minut (fărăsa se rumenească),stingindu-se apoi cu supă fierbinte,adăugatede 2 orișiamestecândde fiecaredată pâna cândse desfactoatecocoloașeleformate.Se pot inlocui circa 100 ml supă cu lapte ,ca sosulsa fie mai alb .Pentru gust mai bun se adaugă1/2 lingurițăcu "Vegeta" care șisarează.Sosultrebuiesăaibaconsistențăuneismântâni(care curge) ,la nevoie se dilueazăcu laptesausupăși, dupăce a fiertcâtevaclocote ,cratițăse ia de pefoc.Dacănu s-a pus lapte ,se amestecăimediat cu smântânăfrecataăcu o lingurăde apărece ,potrivindu-se gustul cu sare.Carneatăiatăîn bucăti(dacaeste de pasăre) sauîn felii se adaugăîn sos.Ciulamauafierbinte se presarăcu patrunjelșise serveste cu mămăliguța caldă.

 • Mod de servire: Se serveste cu garnitura de orez,piure de cartofi,sau cu galuștepentrupapricaș


Preparate din carne de pasare1
Preparate grupei.din carne de pasare

 • Pilaf cu carne de pui

 • Ingrediente:Pentru 10 porții: 2 kg pasăre (pui), 150 g morcovi, 100 g țelina, 200 g ceapă, 200 g unt, 600 g orez, sare. Mod de preparare:Pasărease curăță, se treceprinflacără, se porționează, se spalășise scurge. Apoi se pune la fiertîntr-un vas cu apă șisare. În timpulfierberii se spumează. Ceapașizarzavatul se curaăță, se spalășise adaugăîntregiîn vasul de supă, continuândfierberea. Cândcarnea a fiert se scoate in alt vas, iarsupa se strecoară. Orezul se alege de corpuristrăine, se spalăcu apărece, se scurgebineprintr-o strecuratoare, apoi se înăbușăin 1/2 din cantitatea de unt, adăugânddouapărțide supă(1,200 I), dupa care se dăîn fiert. Restul de supăse adaugăin vasul cu carne pentru a se păstrala cald.Cândorezul a datîn fiert, iarlichidul a scăzutla nivelulorezului, se introduce la cuptorpentrugratinarecca 30 minute. La servire se așează bucatade carne în farfurie cu pilafulmodelatîn formăpoloniculuișise stropeste cu untulrămas.


Pui cu rosii
Pui grupei. cu rosii

 • Ingrediente:1 pui, 1 kg. rosii, 2 buc. ceapă, 0,5 dl ulei, 1 linguriță făina, sare, piper, pătrunjelverdetocatMod de preparare: Se curaățăpuiul, se taieîn bucățișise înăbușăîn puțin ulei. Separat se căleșteceapaîn ulei, se punefăina, se rumeneștepuțin șise toarnăpestepui. Roșiile spălate se tai în douășise pun pestepuiodatacu sareașipiperul. Se acoperăcratițașise lasă săfiarbaînăbușit la focpotrivit 20-30 minute. Dacăestenevoie, se adaugă câtevalinguri de apă. Se maidaîntr-un clocot, se presarăcu patrunjelverdeșise serveste.


Ce garnituri le pot nso i
Ce garnituri le pot însoţi? grupei.

CartofiNatur

Garniturăde morcovicaramelizațiin vin

Garnitura de orez


Asocierea cu alte preparate in cadrul meniurilor
Asocierea cu alte preparate in cadrul meniurilor grupei.

Aperitive-salatăde ciuperci cu smântânășipuțin usturoi;-coșulețe din foietaj cu brânzăamestecatăcu smântână;-3 tipuri de salamuscat;-salatăde vinete;-kaiser;-cașcavalafumat;-ouăumplute--chifteluțe rotunde;

Fripturi-muschi de porc marinat;-cabanoși la grătar;-ciocanele de pui la grătar;

Prajituri

-tort diplomat

-înghețată

-prajitură


P reparate din carne de pui incluse n cadrul meniurilor
P grupei.reparate din carne de pui incluse în cadrul meniurilor

Puipicant: carne de pui, gramaj: 150g/portie , pret: 7lei/100g

Pui la grătar cu crema de brânză:carne de puisibrânză, gramaj : 175g/portie , preț: 12lei/150g

Pui cu legume și fistic: carne de pui si legume; gramaj: 250g/porție ; preț: 17 lei/200g

Pulpe de pui marinate la cuptor: pulpe de pui , gramaj: 225g/porție; preț: 13/150g

Pui crocantcusos de lămaie: carne de pui, gramaj: 170g/porție;

preț: 16lei/150g

Puidulce-acrișor: carne de pui, gramaj :350g/portie; pret: 20lei/200g

Sote de puiîn sos de bere: preparat de bază,gramaj:400g/portie;preț27lei/200g

Piftie de puicarne de pui,gramaj:150g/portie,preț13lei/150g

Mancare de fasoleverde cu puipreparat de baza,gramaj;350g/porție preț;13lei/250g

Pui cu SmochinesiLamaiecarne de pui:gramaj:150g/porție,preț: 10 lei/100g


Indici de calitate
Indici de calitate grupei.

Defect:carnenefiartă

Cauza:tratamenttermicinsuficient

Remediere:continuareafierberii

Indicele specific corespunzător pulberilorîn suspensie se stabileșteprinîncadrareamedieiaritmetice a valorilororare, înregistrateîn ultimele 24 de ore, în unuldintredomeniile de concentrații înscriseîn tabelulurmător:

Indicele specific corespunzător monoxidului de carbon se stabileșteprinîncadrareamedieiaritmetice a valorilororare, înregistrateîn ultimele 8 de ore, în unuldintredomeniile de concentrații înscriseîn tabelulurmător: