tdah trastorn per d ficit d atenci i hiperactivitat n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
TDAH ( Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat ) PowerPoint Presentation
Download Presentation
TDAH ( Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat )

Loading in 2 Seconds...

  share
play fullscreen
1 / 14
kyran

TDAH ( Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat ) - PowerPoint PPT Presentation

144 Views
Download Presentation
TDAH ( Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat )
An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. TDAH( Trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat )

 2. El trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) és una síndrome condicionadora de la conducta amb bases i un fort component genètic. Es tracta d'un trastorn neurològic del comportament caracteritzat per distracció moderada a severa, períodes d'atenció breu, inquietud motora, inestabilitat emocional i conductes impulsives. Descripció del trastorn , Símptomes.

 3. Els trets principals del TDAH són, d'una banda, la dificultat per sostenir la concentració (dèficit d'atenció), sobretot en circumstàncies que ofereixen baixa estimulació i, per una altra, la falta d'inhibició o control cognitiu sobre els impulsos, freqüentment associades amb inquietud motora (hiperactivitat-impulsivitat). Aquests dos conjunts de signes poden aparèixer per separat o combinats. En aquest sentit, es reconeixen tres subtipus de TDAH:• Amb predomini de dèficit d'atenció. • Amb predomini de conducta impulsiva i hiperactivitat. • on els dos trastorns anteriors es donen alhora Tipus de TDAH.

 4. És un trastorn molt prevalent que, segons estimacions, afecta a entre un 5% i un 10% de la població adolescent, sent unes 3 vegades més freqüent en homes No s'han demostrat diferències entre diferents àrees geogràfiques, grups culturals o nivells socioeconòmics. Representa entre el 20% i el 40% de les consultes en els serveis de psiquiatria adolescent. Epidemiologia.

 5. Els trastorns als que el TDAH estan associats en major o menor mesura son , el Gilles de la Tourette i Tics , els Trastorns d’Ansietat , els trastorns Afectius , els de Conducta , els de semiologia i Autisme , Dislèxia , trastorn de càlcul , etc. ( Taula de comorbiditat inclosa ) Comorbiditat

 6. Taula de Comorbilitat de TDAH.

 7. El TDAH es un trastorn hereditari en el 80% dels casos , presenta símptomes d’impulsivitat en l’etapa infantil , i símptomes de hiperactivitat i dèficit d’atenció que deriven a un mal rendiment acadèmic i possiblement un mal estar social , mentre que la impulsivitat minva segons avança l’edat del pacient. Gènesi , manteniment.

 8. Tractament Psicològic. Un tractament psicològic sota els enfocaments de teràpia conductible i cognitiva-conductible, entrenament en habilitats socials, conselleria familiar, teràpia individual i per grups

 9. Tractament Farmacològic. El TDAH no és curable , però és controlable , és a dir , es pot rebaixar la seva influencia al individu que el pateix mitjançant fàrmacs que solen ser receptats per psiquiatres , alguns poden ser : Ritalin, Concerta , Rubifén , Estratera , Risperdal , Zyprexa , etc.

 10. Perspectives Tractament. El TDAH no es curable , únicament disminueix la seva presencia segons es creix , fins al punt que no es nota el tenir-ne , donat que el seu “clímax” es l'adolescència , la seva presencia disminueix quan ja es comença l'etapa adulta

 11. Anàlisi d'un cas. Un cas normal de TDAH es el de dificultat d'aprenentatge , aquest es el que apareix normalment a l'etapa adolescent , causant dificultats tant al espai docent com al familiar. En aquests casos, es poden donar certs medicaments en forma de comprimits al pacient per ajudar a la concentració tant bon punt apareix aquest dèficit d'atenció ( sol ser als 10 anys ) Aquest mateix cas pot ser difícil d'assimilar a la família ,ja que la seva conducta pot veure's modificada per l'ambient a casa ( degut als resultats acadèmics ) o per la introducció d'una altra medicació per esborrar aquest nou comportament a l'entorn familiar. El TDAH en la seva variant de dificultat d'aprenentatge pot anar dels 10 als 24 anys , sempre variant tant per la medicació donada i per l'ambient a l'entorn mes proper al pacient.

 12. Associacions. El TDAH te diverses associacions , les més reconegudes són : ADANA : La Fundació ADANA realitza activitats orientades a persones afectades al seu entorn o directament per el trastorn del TDAH amb o sense hiperactivitat. TDAH Catalunya: ésuna associació d'afectats pel trastorn de dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat (TDAH) i trastorns associats, de caràcter privat i sense ànim de lucre neix per iniciativa d'un grup de pares i mares que s'uneixen per donar resposta a les necessitats socials dels afectats pel TDAH i trastorns associats

 13. Conclusions. El TDAH és un trastorn amb el que no es fàcil conviure , sobretot a l'adolescència , ja que es on mostra més la part del dèficit d’atenció , mentre que a l’etapa pre-adolescent es mostrava més pel control d’impulsos , per tant , el TDAH es pot definir com un trastorn per fases , que va minvant la seva influencia a l'individu , però que sempre està allà.

 14. Bibliografia. http://es.wikipedia.org/ http://www.paidopsiquiatria.com/rev/numero7/comor.pdf (Trastorns Associats) http://www.pap.es/files/1117-26-fichero/6_tabla_3.jpg&imgrefurl(Taula Trastorns) http://www.psicopedagogia.com/tratamiento-del-trastorno-por-deficit-de-atencion( Tractament Psicològic del TDAH) http://www.fundacionadana.org/ i http://www.tdahcatalunya.org/( webs associacions )