Ce se afla in spatele matematicii ?! - PowerPoint PPT Presentation

knox
ce se afla in spatele matematicii n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Ce se afla in spatele matematicii ?! PowerPoint Presentation
Download Presentation
Ce se afla in spatele matematicii ?!

play fullscreen
1 / 10
Download Presentation
Ce se afla in spatele matematicii ?!
103 Views
Download Presentation

Ce se afla in spatele matematicii ?!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Ce se afla in spatelematematicii ?!

  2. Matematicastiintalimbajuluiascuns

  3. Dar de celimbaj secret ?

  4. Mai exact... Ceestematematica?

  5. Matematicaeste un limbaj universal, care nu tine cont de nici o barieraumana, limba, rasa, nationalitate.

  6. Acestasazis “Alfabet” esteformati din: • Cifre • Formule • Ecuatii

  7. Alfabetulacestasta la bazamatematicii, fara el, aceastaminunatastiinta nu arputeaexista. Multumitacelor care si-au petrecutviatacercetandacesta “arta”, au fostposibiledescopeririextraordinare, ceamaicunoscutafiindcea a renumituluicercetator Albert Einstein, E=MC2, de care vomvorbi in Slideulurmator. Datoritalor a fostposibilasidescoperiereaprocesului de Cuantificare, prin care ORICE poatefitransformatintr-o insiruire de numere. Greu de intelespentruunii, sursa de existenta a altora !

  8. Am specificat in slideul anterior ca vomaruna o privireasuprarenumiteiformule a lui Albert Einstein. HAIDE-TI SA VEDEM ! E=MC2 In teorialui Albert EnsteinE=Energie, M=masa, C2= vitezaluminii la patrat. Un singur atom de hidrogenesteconstituitdintr-un singur proton a careimasaeste forte mica (0.000 000 000 000 000 000 000 000 001 672 kg). In ciudamaseifoartemici el este un element foarteintalnit in viata de zi cu zi. Intr-un litru de apagasim 111g atomi de hidrogen. Dacautilizam formula E=MC2 putemaflacataenergiecontineacel kilogram de apa. = 0.111 x 300,000,000 x 300,000,000 = 10,000,000,000,000,000 Juli Ecivalentularderii a 10 milioane de kg de convustibilfosil!!! “A person who never made a mistake never tried anything new”

  9. Dar poatevaintrebati de ceatatabataie de cap? De cematematica? De ceacestlimbaj? Nu am puteaexprimaexpresiilematematice in propozitiiutilizandcuvinte? RaspunsulesteDA, dar, motivulpentru care nu se face acestlucrueste din cauzamultitudiniivariabilelorexistente in formule. Ca saintelegetidau un exemplul anterior E=MC2 Panasi in acestasimpla formula in care avemdoar 3 variabile, pot interveniprobleme. Ganditi-va cum arfi ca de fiecare data candscrietiacesta formula sascrieti: Energiaesteegala cu masaorivitezaluminii la patrat, pelangaastaganditi-va cum arfiisamaiscrietisinumerele. Din exemplul anterior. “= 0.111 x 300,000,000 x 300,000,000 = 10,000,000,000,000,000 Juli”. Zero virgula o sutaunsprezeceori... Atiprinsideea? Dacada, ganditi-vadoar ca astaeste o formula simpla, alteformule au randuriintregisimultmaimultevariabile.

  10. Sper ca v-a placutacestascurtaintrospectie in lumeamatematicii, saumaibinezis in limbajulmatematicii. De asemeneasper ca atiramas cu ceva din aceastaprezentare. Multumesccelor care n-au adormitsiinca au ramasatenti ! Matematicavadainui in inimilesimintilenoastre, ne vacalauzi in vita si ne valuminacaleacelor care ne vombucura de frumuseteaei. Am ajuns la concluzia ca matematicaestemultmaimultdecat ne-a fostdescrispanaacum, ca ea potefi un mod prin are putemcomunicainformatimultmaisuccint, precissi la subiectdecatprinoricarealtalimba, un mod de viata, o cale. De asemenea am aflat ca pentru a intelege la capacitate maxima matematicaainevoie de Vointa, Determinare, Pasiunesi nu in ultimul rand un strop de Nebunie ! Multumesc ! By: TicaCiprian CelMaiOancea