aparatul de fotografiat n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Aparatul de fotografiat PowerPoint Presentation
Download Presentation
Aparatul de fotografiat

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 6

Aparatul de fotografiat - PowerPoint PPT Presentation


  • 145 Views
  • Uploaded on

Aparatul de fotografiat. Cu cat este mai mic orificiul, cu atat imaginea este mai clara. Acest aparat simplu numit “camera obscura” exista de la inceputul sec. al XVII-lea. Mai mult a durat pana a fost gasit un material fotosensibil p entru a inregistra imaginea respectiva.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Aparatul de fotografiat' - kanoa


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2
Cu cat este mai mic orificiul, cu atat imaginea este mai clara.

Acest aparat simplu numit “camera obscura” exista de la inceputul sec. al XVII-lea.Mai mult a durat pana a fost gasit un material fotosensibil pentru a inregistra imaginea respectiva.

joseph nicepe
Joseph Nicepe

Aceasta problema a fost rezolvata abea in 1826 cand ,, Joseph Nicepe’’ a descoperit ca pentru a produce un bitum sensibil la lumina poate fi folosita clorura de argint.

Clorură de argint este o sare de argintcu acid clorhidric.

alcatuirea aparatului foto
Alcatuirea aparatului foto

Corp

Diafragma

Filmul

Sistem de transport

Obiectiv

Obturator

slide5
Energia undei luminoase care cade pe emulsia fotografica are un efect chimic.Actiunea acestui efect este limitata in timp si se numeste timp de expunere.

Existã o mare varietate de obiective, prezentate sub diferite denumiri comerciale.Important este gradul de corectare a aberatiilor lor.

Filmul va fi cu atat mai iluminat cu cat dimensiunile sunt mai mari si obiectivul va fi mai apropiat de el.Diametrul partii active a obiectivului poate fi reglat cu ajutorul diafragmei

slide6
Va multumim pentru timpul acordat si speram ca acest matirial va fost de folos in aflarea a noi lucruri despre ,,Aparaul de fotogrfiat.’’