slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
INFRASTRUKTURA RRUGORE PRISHTINË

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 18

INFRASTRUKTURA RRUGORE PRISHTINË - PowerPoint PPT Presentation


 • 213 Views
 • Uploaded on

INFRASTRUKTURA RRUGORE PRISHTINË. VAZHDIMI I ND Ë RTIMIT T Ë UNAZ Ë S “QEND Ë R”. Ndërtimi i krahut të djathtë nga rrethi në”Arbëri “ deri te rrethi i madh , Zgjerimin e rrugës “ Fehmi Lladrovci ” Zgjerimi i rrugës “ Agim Ramadani ” Zgjerimi i bulevardit “Bill Klinton ”

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'INFRASTRUKTURA RRUGORE PRISHTINË' - jessie


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

VAZHDIMI I NDËRTIMIT TË UNAZËS “QENDËR”

 • Ndërtimiikrahuttëdjathtëngarrethinë”Arbëri “ deriterrethiimadh,
 • Zgjerimin e rrugës “FehmiLladrovci”
 • Zgjerimiirrugës “AgimRamadani”
 • Zgjerimiibulevardit “Bill Klinton”
 • Kalimingarr. AgimRamadaninërr. Luan Haradinaj
slide3

Vazhdimiirrugëssë “Vushtrrisë” derinëfshatin “Shkabaj”

Vazhdimiindërtimittërrugës “HasanRemniku” derinëfshatin “Llukar”

Vazhdimiirrugës “EnverMaloku”

Ndërtimiirrugëssëlugut”B”

Lidhja e rrugessë “Caralevës” me unazë

Lidhja e rrugës “Shkupi “dhe “Hollgen Petersen” me magjistralen per Gjilan

LIDHJET E REJA TË QENDRËS ME PERIFERINË

QENDRA

3

slide4

NDËRTIMI I UNAZËS SË BRENDËSHME

Realizimi i unazës së brendëshme do ta zvoglojë trafikun në qytet.

 • Faza e par : ndërtimi i rrugës nga rruga e Shkupit deri te rruga e F. Kosovës
 • Faza e dytë : ndërtimi i rrugës nga udhëkryqi I Gjilanit deri te Zllatari
 • Faza e tretë :nga rruga e F.Kosovës deri te rruga e Podujevës
 • Faza e katërt : nga Zllatari deri te rruga e Podujevës

FAZA E TRETË

FAZA E KATËRT

FAZA E DYTË

FAZA E PARË

4

slide5

NDËRTIMI I RRUGËVE NË LAGJET E URBANIZUARA

“MATI 1”

Rrugën e lugut” B”

Rrugën “EnverMaloku”

Rrugën “NuePërleshi’

Rrugën e lugut “A”

5

slide6

NDËRTIMI I RRUGËVE NË LAGJET E URBANIZUARA

“ARBËRIA 3”

 • Rrugën që lidhë unazën me “Ahmet Krasniqi”
 • Rrugën “K1”në lagje

6

slide7

NDËRTIMI I RRUGËVE NË LAGJET E URBANIZUARA

 • Rrugën paralele me rrugën Prishtinë-Shkup
 • Rrugën “Tahir Zajmi
 • Mbulimin e Lumit fekal “Prishtina”
 • Rrugën që lidh lagjet “Kalabria” me “Matin1”

“KALABRIA”

7

slide8

NDËRTIMI I RRUGËVE NË LAGJET E URBANIZUARA

 • Rrugën “Tirana”
 • Rrugën që qon te shkolla “Gj. Doda”
 • Rrugën mes bllokut “B”

“LAKRISHTE”

8

slide9

UDHËKRYQET, RRETHRROTULLIMET

Valae gjelbërdo tëlehtsojëqarkullimin eautomjetevedhekëmbësorëvene qytet

Në akset kryesore të rrugëve të qytetit do të bëhet një trajtim i veçanët në aspektin e harmonizimit të udhëkryqeve ndërmjet veti dhe menaxhimi i kapacitetit të automjeteve duke aplikuar valën e gjelbër dhe dhënia prioritet eautomjetevenë shiritatmë të ngarkuar në komunikacion

9

slide10

UDHËKRYQET, RRETHRROTULLIMET

Kryqëzimet rrethrrotulluese do ta lehtsojnë qarkullimin e automjeteve ne qytet

 • Kryqëzimi rrethrrotullues në udhëkryqin e rrugëve “Agim Ramadani” me rrugën “Fehmi LLadrovci”
 • Kryqëzimi rrethrrotulluesnë udhëkryqin e rrugëve “Enver Maloku” me rrugën “Xheladin Rekaliu”
 • Kryqëzimi rrethrrotulluesnë udhëkryqin e rrugëve “Bulevardi I dëshmorëve” me rrugën “28 Nëntori”

10

slide11

NDËRTIMI I MBIKALIMEVE

Me ndërtimin e mbikalimeve ne do të lehtsojmë qarkullimin e këmbësorëve

 • Mbikalimi në udhëkryqin te spitali
 • Mbikalimin te shkolla Ali Sokoli
 • Mbikalimi te Konviktet e studentëve
 • Mbikalimi te Bibloteka Kombëtare mbi rrugën “A.Ramadani”
 • Mbikalimi te Xhamia e LLapit mbi unazë
 • Mbikalimi te M e shëndetësis mbi unazë
 • Mbikalimi te shkallët në Aebëri mbi unazë
 • Mbikalimi ose nënkalimin te Termokosi

11

slide12

NDËRTIMI I MBIKALIMEVE

SHEMBUJ TË MBIKALIMEVE

12

slide13

NDËRTIMI I NËNKALIMEVE

Me ndërtimin e Nënkalimeve do të rritet siguria e qarkullimit të këmbësorëve dhe do të zhvillojmë bizneset përciellëse.

 • Nënkalimi te KEK-u nën bulevardin“B.Klinton”
 • Nënkalimi te shtatorja e Bill Klintonit
 • Nënkalimi te Menza e studentve nën rrugën “A.Ramadani”
 • Nënkalimi te stacioni i Autobusëve

13

slide14

NDËRTIMI I NËNKALIMEVE

DISA PAMJE NGA NENKALIMI TE KEK-u

14

slide15

NDËRTIMI I NËNKALIMEVE

Baza e nenkalimit te shtatorja e Bill Klintonit

15

nd rtimi i rrug ve n fshatrat e p rishtin s
NDËRTIMI I RRUGËVE NË FSHATRAT E PRISHTINËS

Do të investohet në ndërtim tërrugëve:

 • Koliq-Lagjeja Podaj 12.5 km
 • Siqev-Sharban 6.0 km
 • Llukar –Siqevë 3.5 km
 • Rimanisht-Siqevë 4.0 km
 • Vranidoll Lagjeja Serovc
 • Teneshdoll Lagjeja Rexhepaj
 • Prugovc lagjeja 2
 • Slivovë – Llajshevc
 • Stallovë – Zllashë
 • Halabak-Sharban
 • Në fshatin Hajvali
 • Sashkovc-Sushicë

16

slide17

VENDPARKINGJET

 • Te Komuna
 • Te Pallati I Rinisë
 • Mbrapa Hotel Grandit
 • Te QKU-ja
 • Në Dodonë
 • Te fakulteti Filologjikë
 • Në hyrje nga Fushë Kosova

P

P

P

P

P

P

P

17

slide18

ANALIZAT DHE SYNIMET

 • Kategorizimi i rrugëve sipas parametrave gjeometrike dhe
 • funksionale
 • Përpilimi i rrjetit rrugor sipas planeve rregulluese
 • Identifikimi dhe rritja e kapaciteteve të akseve më të frekuentuara
 • Identifikimi dhe rritja e kapaciteteve të udhëkryqeve më të ngarkuara
 • Përpilimin e grafit të rrjetit rrugor me një databazë të dhënash për rrugët
 • Transportin publik të udhëtarëve
 • Atraktivitetin e lëvizjes me biçikleta etj.

18