Scoala mea...
Download
1 / 12

Scoala mea... Comunitatea mea - PowerPoint PPT Presentation


  • 206 Views
  • Uploaded on

Scoala mea... Comunitatea mea. Scoala Generala GEO BOGZA Balan - Harghita.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Scoala mea... Comunitatea mea' - jana-callahan


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Scoala mea...

Comunitatea mea


Scoala Generala GEO BOGZA

Balan - Harghita


În toamna anului 1971 a fost inaugurată Şcoala Generală Nr. 2 BĂLAN alcătuită dintr-o clădire ( A ) cu 8 săli de clasă şi 2 laboratoare. Datorită afluenţei de muncitori veniţi din toată ţara pentru a lucra la mină, în anul 1975 a fost ataşat clădirii încă un corp cu 3 săli de clasă, în scopul extinderii spaţiului de învăţământ. Numărul elevilor crescând considerabil, în anul 1978 s-a construit, în imediata vecinătate a şcolii o clădire ( B ) cu 16 săli de clasă, 3 laboratoare şi 1 sală de sport. Aceasta urma să fie o şcoală independentă. S-a decis însă unirea ambelor clădiri sub o singură conducere şi denumire: ŞCOALA GENERALĂ NR. 2 BĂLAN.

În data de 30 aprilie 1998, şcolii i s-a atribuit numele: ŞCOALA GENERALĂ „Geo Bogza”.


DOTARI

Activitatea instructiv-educativă se desfăşoară în 2 corpuri de clădire:

-27 săli de clasă;

-bibliotecă;

-laborator de biologie;

-laborator de chimie;

-laborator de fizică;

-laborator de informatică;

-sală de sport; saună;

-sală pentru festivităţi;

-o mini-redacţie a ziarului şcolii.“ Pe masura ce va strabate munti si campii, patrunzandu-se de intreg misterul lumii, Oltul va rosti un cantec tot mai vast si mai patrunzator… astfel poporul de pe malurile lui isi contopeste cu cantecul Oltului, ca intr-o suprema simfonie, cantecul vietii sale.”

GEO BOGZA – Cartea Oltului


BALAN de intreg misterul lumii, Oltul va rosti un cantec tot mai vast si mai patrunzator… astfel poporul de pe malurile lui isi contopeste cu cantecul Oltului, ca intr-o suprema simfonie, cantecul vietii sale.”

Harghita


Cetatea de la poalele Hãsmasului, de intreg misterul lumii, Oltul va rosti un cantec tot mai vast si mai patrunzator… astfel poporul de pe malurile lui isi contopeste cu cantecul Oltului, ca intr-o suprema simfonie, cantecul vietii sale.”

Bãlan,"Orasele nu sunt oare cãrti, frumoase cãrti împodobite de imagini, unde îti vezi strãmosii?"   (Pierre Noziere)

Orasul Bãlan este situat în perimetrul Nord-Estic al judetului Harghita, adicã în zona centralã a Carpatilor Orientali, la poalele Hasmasului Mare, la altitudinea nordicã de 46,30 grade si longitudine esticã de 25,44 grade.

Se aflã în imediata vecinãtate a comunei Sândominic, având acces la drumul national nr. 12 (Miercurea Ciuc - Gheorgheni). Miercurea Ciuc se aflã la 42 km, Gheorgheni se aflã la 19 km, (drumul inaccesibil circulatiei publice, oferã un traseu turistic de exceptie, drumetiile putând fi fãcute cu sãnii trase de câini).

Bãlanul, ca oras, se întinde pe firul râului Olt, pe o distantã de aproximativ 3 Km, relieful fiind alcãtuit dintr-un mic bazin înconjurat de alte forme de relief spectaculoase, munti si coline de un farmec inedit.


Realizatori: de intreg misterul lumii, Oltul va rosti un cantec tot mai vast si mai patrunzator… astfel poporul de pe malurile lui isi contopeste cu cantecul Oltului, ca intr-o suprema simfonie, cantecul vietii sale.”

Meres Robert (cls VII)

Ilicov Florin (cls VI)

Tiganasu Denisa (cls V)


ad