scoala mea comunitatea mea n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
SCOALA MEA, COMUNITATEA MEA PowerPoint Presentation
Download Presentation
SCOALA MEA, COMUNITATEA MEA

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 5

SCOALA MEA, COMUNITATEA MEA - PowerPoint PPT Presentation


  • 299 Views
  • Uploaded on

SCOALA MEA, COMUNITATEA MEA. SAM LUNCAVITA. Comuna Luncavita , este situate in zona Dobrogea de nord,in judetul Tulcea ,la 4Km de localitate curge Dunarea .

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

SCOALA MEA, COMUNITATEA MEA


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

ComunaLuncavita ,este situate in zonaDobrogea de nord,injudetulTulcea ,la 4Km de localitatecurgeDunarea.

Scoalaare o raspunderecerta in dezvoltareapersonalitatiitinerilor. Se stie, desigur ca orice adult ,in relatiasa cu tinerii le influienteazaistoria, fiecaredintrenoi a fostmaimultsaumaiputinmarcat de profesoriipe care i-a cunoscut. Obiectivulesentialeste de a-l ajutapeelevsa-siconstruiasca o imagine pozitiva, treptat el vadescoperipreferintele ,interesele, valorilesidomeniile de reusita.

slide3

Cu mult talent siimplicare continua sa-siducamaideparteobiceiurile din zonaLuncavitei. Celmairenumitobiceieste,,MOSOIUL,, -obicei al colindatului cu masti. Acestobicei se practicanumai la Luncavita, este o emblem a comunei ,darsi a Dobrogei. ,,PAPARUDA,, -practicat in a treiazi de Pasti in comunaLuncavita -obiceiulconsta in stropirea cu apa a unui alai de tinereimpodobite cu florisau cu ramuriverzi, ce intra din curte in curte .Tinereledanseaza sic anta prntruploaie ,apoisuntudate de gazed sau se udaintreele.

slide4

Eleviide la scoalaLuncavita au reusitsaobtinapremiiimportante la OlimpiadelesiConcursurileScolare in diferitedomeniipediferiteteme. Pentrumuncape care au depuso ,pentrudaruiresi talent ei au fostrasplatiti de scoalasicomunitate.

slide5

Pentrubaietiavem ,,BOBOTEAZA,, -practicata in ziua de 6 ianuarie .Obiceiulconsta in recuperarea de catreflacai a cruciiaruncate in apa, dovedindastfeltrecerealor in randulbarbatilor.

,,COLINDATUL,, si ,,SEMANATUL,, suntobiceiuri care se practica de adulti ,dar in mod deosebit de copii. Eireiaucolindelecantate de feciorisibarbati ,intra din casa in casa spun vorbe de bun augur pentrurodulpamantului in anulnoucevaveni.