biblioteca virtuala total soft n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Biblioteca virtuala Total Soft PowerPoint Presentation
Download Presentation
Biblioteca virtuala Total Soft

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Biblioteca virtuala Total Soft - PowerPoint PPT Presentation


  • 110 Views
  • Uploaded on

Biblioteca virtuala Total Soft. Valculescu Claudiu. Specificarea proiectului.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Biblioteca virtuala Total Soft' - irisa


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
specificarea proiectului
Specificareaproiectului
  • Avem nevoie de o aplicatie web pentru vizualizarea si gestiunea diverselor articole prezente intr-o biblioteca. Prin intermediul acesteia, diversii angajati ai unei firme (useri) au acces la informatiile referitoare la articolele din biblioteca. Vor exista trei tipuri de articole in biblioteca: carti, CD-uri si reviste.
  • Exista doua tipuri de useri: useri simpli, respectiv administratori. In momentul in care doresc sa aiba acces la diversele informatii, acestia trebuie sa se logheze in sistem pe baza unei adrese de e-mail, respective a unei parole.
specificarea proiectului1
Specificareaproiectului
  • Userulsimplupoatevizualiza/cauta in baza de date a bibliotecii diverse articoledupaunulsaumaimultelitere/cuvinteprezente in titlu. Pentrufiecareprodusprezent, el vede diverse informatiidesprearticolulrespectiv, in functie de tipularticolului (carte, revista, CD) sifaptul ca acestaestesau nu disponibil in biblioteca la acel moment. Dacadoresterezervareaunuianumitprodusnedisponibil in acel moment in biblioteca, el trebuie (in cazul in care nu estedejalogat) sa se logheze in sistemsiabiaapoipoaterezervaprodusulrespectiv (vafinotificat in momentul in care produsulvareveni in biblioteca). In acelasitimp, un user simplupoateda o anumita “nota” unuiprodus din biblioteca (rating). Userii au siposibilitatea de a vizualizadiverselemesajepe care le-au primit. Userul se poatedeloga din sistem in momentul in care doreste.
specificarea proiectului2
Specificareaproiectului
  • Administratorulare o seriemailarga de optiuni. El poatevizualizasi/saumodificainformatiilereferitoare la un anumitprodusaflat in biblioteca. Poate de asemeneaadauga un nouprodus in baza de date, poate casa un anumitprodus (fara a-l sterge din baza de date). Administratorulpoatesavizualizezesi/sausamodificeinformatiilereferitoare la diversiiuseriexistenti in baza de date a bibliotecii, precumsisaadauge un nou user. Are acces la inregistrarile cu operatiilefacutepana in acel moment cu produsele din biblioteca. De asemenea are acces la o coada de notificarisolicitata de diversiiuseri. O alta facilitate esteaceea de a trimitemailuridiversiloruseri cu scopul de a-iinstiinta in legatura cu diverse lucruri. Administratorul se poatedeloga din sistem in momentul in care doreste.
tehnologii utilizate
Tehnologiiutilizate
  • Din punct de vedere al tehnologiilor utilizate, am folosit php si mysql pentru partea de server side, respectiv javascript si ajax pentru partea de client side.
  • Aplicatia e bazata pe MVC, organizata modular. ORM-ul este facut prin fisire de configurare cu structura datelor in format json, fiecare modul avand in parte fiser separat de configirare pentru maparea campurilor din baza de date pe Model. Partea de View este contruita folosind template engine-ul Smarty(v3 beta). UI-ul este construit folosind HTML+CSS, iar interactivitea paginilor este asigurata de javascript (se folosesc librariile jQuery cu pluginuri precum jQuery Ui, jQuery Forms). Fiecare modul are controller separat care prelucreaza toate requesturile.
  • Managementul sesiunilor se face prin COOKIES iar continutul sesiunilor este salvat criptat in baza de date.