Godsdienst
Download
1 / 16

Godsdienst - PowerPoint PPT Presentation


  • 114 Views
  • Uploaded on

Godsdienst. Op 16-jarige leeftijd is Tony Anthony voor de eerste keer wereldkampioen Kung Fu !. “Ik heb meer armen en benen gebroken dan ik me ooit kan herinneren”. … en Jezus wil vergeven ….

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Godsdienst' - iola-valdez


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Ik heb meer armen en benen gebroken dan ik me ooit kan herinneren

Op 16-jarige leeftijd is Tony Anthony voor de eerste keer wereldkampioen KungFu!

“Ik heb meer armen en benen gebroken dan ik me ooit kan herinneren”Opbiechten

 In de biecht vertel je een priester wat je verkeerd hebt gedaan. Hierna vergeeft de priester in de naam van Christus je zonden. De biecht wordt meestal afgenomen in een biechtstoel, dat is een hokje of kamertje in de kerk.

Opbiechten

De Katholieke kerk

Voorbeeld van een straf: ‘drie wees gegroeten en één onze vader’

http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20040315_katholiek05


Aflaten

Simpel gezegd is een aflaat een briefje van de paus waarop staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

Aflaten


Sint Pieterskerk staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

In 1517 ging de monnik Tetzel door het Duitse rijk om een speciale aflaat te verkopen, de opbrengst was bedoeld om de bouw voor de Sint Pieterskerk in Rome te betalen. Er waren protesten maar daar trokken ze zich niks van aan. Daar kwam pas verandering in toen Maarten Luther zich ermee ging bemoeien.

http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20071107_luther01


Maarten luther

Maarten Luther staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

In 1517 publiceerde Maarten Luther zijn 95 stellingen, die zich met aflaten en vergeving bezighouden. Deze 95 stellingen worden gezien als een belangrijke aanleiding tot de verbreiding van de Reformatie.


Vergeving opnieuw beginnen

Vergeving = opnieuw beginnen staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

Iemand haalt wat uit tegen je, hij komt zijn excuses aanbieden en dan is er vergeving. Dan is het weg. Vergeving wil immers zeggen, dat het wat jou betreft niet gebeurd is. Je komt er nooit meer op terug, het is vergeten.


Kan jij vergeven

Kan jij vergeven? staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

Wat heb jij nodig om iemand te kunnen vergeven?


Vergeven

Vergeven staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

http://player.omroep.nl/?aflID=12201774

Heeft iemand jou wel eens om vergeving gevraagd?Heb jij wel eens om vergeving gevraagd?


De verhalen over jezus
De verhalen over Jezus staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

Het evangelie

Mattheus

Marcus

Lucas

Johannes


Mathe s 18 21 35

Matheüs 18:21 - 35 staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

Petrus: ‘Heer, als mijn broeder of zuster tegen mij zondigt, hoe vaak moet ik dan vergeving schenken? Tot zevenmaal toe?’ Jezus antwoordde: ‘Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.


Koning slaaf

Koning - slaaf staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

De slaaf heeft bij de koning een schuld van ruim 2 miljoen euro.

De schuld, die de medeslaaf moet aflossen, bedraagt ruim 20 euro.


Het onze vader

Het Onze Vader staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.

Vergeef ons onze schulden gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren


Wat zit er in jouw laatje fragment uit de film bruce almighty

Wat zit er in jouw laatje ? staat dat je zonden zijn vergeven. Je kunt het bij de paus kopen, hoe groter je misdaad hoe duurder de aflaat. Maar de kerk ging wel heel erg ver met de aflaten, er werden zelfs van te voren aflaten gekocht, zodat mensen ongestoord bijvoorbeeld mensen konden bestelen, of zelf erger, vermoorden. Je kon ook aflaten voor gestorven familieleden kopen zodat alle zonden werden vergeven en ze meer kans hadden dat ze in de hemel kwamen.fragment uit de film ‘Bruce Almighty’.

Kan je trots zijn of heb je liever dat je laatje dicht blijft?


ad