Priporočila potrošnikom
Download
1 / 3

Priporočila potrošnikom - PowerPoint PPT Presentation


  • 85 Views
  • Uploaded on

Priporočila potrošnikom. Precenite cene! "Ugodna" cena ni vedno res ugodna, sploh pa ni nujno najugodnejša. Ne verjemite zgolj napisom, pač pa se prepričajte sami!

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Priporočila potrošnikom' - halona


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Priporočila potrošnikom

  • Precenite cene! "Ugodna" cena ni vedno res ugodna, sploh pa ni nujno najugodnejša. Ne verjemite zgolj napisom, pač pa se prepričajte sami!

  • Trgovska blagovna znamka ne pomeni nujno tudi najbolj ugodne cene v skupini istovrstnih izdelkov, kot bi morda pričakovali. Pred nakupom vsekakor preverite cene ostalih blagovnih znamk.

  • Bodite pozorni nakupovalci. Cenovni razponi med istovrstnimi izdelki so se zmanjšali, ampak so lahko še vedno zelo veliki.

  • Primerjajte cene istovrstnih izdelkov na kilogram, liter. Le tako boste dobili predstavo, koliko stane vaš izbrani izdelek v primerjavi z drugimi iste vrste. Kot primer lahko navedemo prihranek, ki ga bi družina lahko imela pri kupovanju kruha: Če bi družina namesto Sosedovega peciva kupovala Sosedov hlebec, bi v enem letu po našem modelu prihranila več kot 1.000 evrov. Tudi če se družina za zamenjavo odloči občasno, bo prihranek še vedno visok!

  • Veliko pakiranje ni nujno najcenejše. Primerjava cene/kg izbranega izdelka v manjšem in velikem pakiranju lahko na vaše presenečenje razkrije, da boste za kilogram izdelka v manjšem pakiranju odšteli celo manj.

  • Določite si zgornjo mejo cene, ki ste jo za izdelek še pripravljeni plačati. Pred nakupom lahko preverite okvirni razpon cen na kilogram na www.precenimocene.si.Primera prikritih podražitev

Sprememba embalaže - ob tem se je število pastil v zavojčku zmanjšalo s 30 na 18. Celotna podražitev na enoto je dosegla skoraj 70 odstotkov.

Količina izdelka se je za tretjino zmanjšala, cena na enoto se je povečala za 50 odstotkov.


ad