Sintezni projekat
Download
1 / 15

Sintezni projekat - PowerPoint PPT Presentation


 • 91 Views
 • Uploaded on

Sintezni projekat. Pavlović Boris Petrović Milica 259/10 Stojmirović Jelena 297/10 Nikolić Jovana 264/10 Nikolić Stefan 303/10 Bogdanović Nina 228/10. Istorijat. Đorđe Jovanović (1861-1953) bio je srpski vajar i akademik Srpske akademije nauka i umetnosti.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Sintezni projekat' - george-guthrie


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Sintezni projekat

Pavlović BorisPetrović Milica 259/10Stojmirović Jelena 297/10Nikolić Jovana 264/10Nikolić Stefan 303/10Bogdanović Nina 228/10


Istorijat

Đorđe Jovanović (1861-1953) bio je srpski vajar i akademik Srpske akademije nauka i umetnosti.

Uradio je veliki broj bista i skulptura, ali i medalja i plaketa. Od radova najpoznatiji su: spomenik Josifu Pancicu (1891) u Univerzitetskom parku u Beogradu, spomenik knezu Milošu (1898) u Požarevcu, spomenik Kosovskim junacima (1910) u Kruševcu i jos mnoge druge...

Elefterois Venizelos (1864-1936), jedan od najznačajnijih političara u modernoj Grčkoj istoriji.


Ivan Gundulić (1589-1638), bio je jedan od najznačajnijih pesnika Dubrovačke republike. SANU ga je uvrstila među 100 najznamenitijih Srba.

Jelisaveta Načić (1878-1955) je bila prva žena diplomirani arhitekta u Srbiji i prvi glavni arhitekta grada Beograda. Najznačajnija dela koja su i danas sačuvana su: malo stepeniste kod Kalemegdana, crkva Aleksandra Nevskog u blizini naše lokacije, kuća u Jovanovoj 45 na Dorćolu...


Urbanisti ka analiza

Urbanistička analiza

Lokacija bloka je izuzetno povoljna zbog mnogobrojnih prednosti ovog dela grada kao što su pozicija i udaljenost od samog centra, kao i bliska povezanost sa institucijama od javnog i adminstrativnog značaja. Blok je zatvorenog tipa i sadrži unutrašnja dvorišta. Većina objekata poseduje ambijentalnu vrednost i nalaze se na regulacionoj liniji. U bloku se nalazi objekat koji je pod zaštitom zavoda za očuvanje spomenika kulture.


Spratnost

U bloku dominiraju objekti srednje spratnosti.Srednji bonitet

Loš bonitet

Dobar bonitetKarta za ti enih objekata
Karta zaštićenih objekataUlica Venizelosova – je primarna dvosmerna ulica u kojoj je saobraćaj regulisan u tri saobraćajne trake. Parking mesta su regulisana poprečnim parkiranjem. Ukupna širina ulice je 20m, od čega je kolovoz širine 7,5m. Ulica poseduje drvored sa obe strane. Kolovoz kao i trotoar za zavšnu obradu ima asfalt.

Ulica Gundulićev venac – je sekundarna dvosmerna ulica u kojoj je saobraćaj regulisan u dve saobraćajne trake. Parking mesta su regulisana poprečnim parkiranjem. Ukupna širina ulice je 20m, od čega je kolovoz širine 7,5m. Ulica poseduje drvored sa obe strane. Kolovoz kao i trotoar za zavšnu obradu ima asfalt.

Ulica Jelisavete Načić – je sekundarna jednosmerna ulica u kojoj je saobraćaj regulisan u jednoj saobraćajnoj traci. Parking mesta su regulisana podužnim parkiranjem. Ukupna širina ulice je 20m, od čega je kolovoz širine 7,5m. Ulica ne poseduje zelenilo. Kolovoz za završnu obradu ima kaldrmu, a trotoar asfalt .

Ulica Đorđa Jovanovića – je sekundarna jednosmerna ulica u kojoj je saobraćaj regulisan u jednoj saobraćajnoj traci. Parking mesta su regulisana podužnim parkiranjem. Ukupna širina ulice je 20m, od čega je kolovoz širine 7,5m. Ulica ne poseduje zelenilo. Kolovoz kao i trotoar za zavšnu obradu ima asfalt.


Opšti utisci sa terena

 • Pozitivni:

 • blizina centra grada

 • dobra komunikacija sa ostalim delovima grada (veliki broj linija javnog gradskog prevoza)

 • blizina gradske pijace

 • blizina kulturnih i javnih objekata (BITEF, Skadarlija...)

 • Negativni:

 • loša provetrenost ulica

 • slaba osunčanost

 • nedostatak uličnog mobilijara (kante,klupe,ulična rasveta...)

 • nedostatak zelenih površina

 • loše organizovan parking, nedostatak parking mesta


ad