energie solara n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Energie solara PowerPoint Presentation
Download Presentation
Energie solara

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 15

Energie solara - PowerPoint PPT Presentation


 • 215 Views
 • Uploaded on

Energie solara. Energia solara este o energie naturala,numit si sursa de energie primara.Din categoria surseloor inepuizabile fac parte forme de energie bazate pe anumite fenomene naturale. Energie solara.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Energie solara' - finnea


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
energie solara

Energie solara

Energia solara este o energie naturala,numit si sursa de energie primara.Din categoria surseloor inepuizabile fac parte forme de energie bazate pe anumite fenomene naturale.

energie solara1
Energie solara
 • Panourile solare presurizate separate intra in componenta sistemelor solare complete. Ele folosesc tuburi vidate cu heat-pipe care au o eficienta ridicata in captarea radiatiei solare.
sisteme solare complete
Sisteme solare complete
 • Sistemele solare complete sunt formate dintr-unul sau mai multe panouri, un boiler, automatizarea ,si vasul de expansiune. Aceste sisteme functioneaza si iarna deoarece intre panourile solare montate in exterior si boilerul montat in casa, circula un agent termic anti inghet (antigel), asigurand functionarea la temperaturi scazute.
energia solara
Energia solara
 •     Sursele de energie solara au fost considerate, chiar de ceva timp ca fiind cele mai bune, imediat profitabile optiuni pentru majoritatea oamenilor de pe Pamant, prin asigurarea energiei pentru diferite instalatii.      Soarele este, de departe cea mai importanta sursa de energie pentru noi.
istoria energiei solare
Istoria energiei solare
 • In anii 1970 oamenii de stiinta americani erau cuprinsi de un entuziasm puternic gandind ca ar putea schimba vechea tehnologie cu aceasta noua, bazata pe energia asigurata de Soare. Aceasta s-a intamplat dupa primele esecuri in transportul si prelucrarea petrolului, care poluau foarte grav mediul. Astfel s-a ajuns la concluzia ca aceasta noua tehnologie ar trebui initializata la viata de la sate, insa nu dupa mult timp aceasta miscare cu tot cu entuziasmul s-au risipit. Motivele pentru aceasta si pentru absenta utlizarii in ziua de astazi a energiei solare pe scara larga, nusunt nici dificultati conceptuale nici tehnologice.
resursele naturale
Resursele naturale
 • Resursele naturale Resursele- reprezinta mijloace oferite de natura care sunt utile societatii omenesti. In functie de provenienta lor acestea se pot clasifica in mai multe categorii: - resurse atmosferice si extraatmosferice ( energia solara si energie eoliana) - resurse ala hidrosferei
energia solar
ENERGIA SOLARĂ

Energia solară este energia radiantă produsă în Soare ca rezultat al reacţiilor de fuziune nucleară. Ea este transmisă pe Pământ prin spaţiu în cuante de energie numite fotoni, care interacţionează cu atmosfera şi suprafaţa Pământului. Intensitatea radiaţiei solare la marginea exterioară a atmosferei, când Pământul se află la distanţa medie de Soare, este numită constantă solară, a cărei valoare este de 1, 37*106 ergs/sec/cm2 sau aproximativ 2 cal/min/cm2. Cu toate acestea, intensitatea nu este constantă; ea variază cu aproximativ 0, 2 procente în 30 de ani. Intensitatea energiei solare la suprafaţa Pământului este mai mică decât constanta solară, datorită absorbţiei şi difracţiei energiei solare, când fotonii interacţionează cu atmosfera.

ce este energia solara
Ce este energia solara?
 • Soarele este o sursa imensa de energie. Aceasta ajunge pe Terra sub forma de radiatii solare, radiatii care pot fi captate si transformate in alte forme de energie: electrica, mecanica sau termica. Astfel, energia solara isi poate gasi utlizarea in domenii diverse, de la agricultura pana la cercetare.
 • Primele incercari de folosire ale energiei solare deteaza inca din secolul trecut. In prezent, aceasta este intalnita in foarte multe medii. Principalele moduri de utilizare a sa sunt insa urmatoarele
la ce se foloseste energia solara
La ce se foloseste energia solara

Energia se poate fi folosit la incalzire,si se poate face di el energie electrica.Daca nu ar fi soarele nui nu neam putia trai pe pamant.Ar fi foarte rece si nu ar fi nici un animal,plante.

toata energia disponidila pe pamant provine de la soare
Toata energia disponidila pe Pamant provine de la Soare

SOARE

Radiatii

Fotosinteza

Plancton Absorbit in atmosfera

gaze naturale petrol Plante Carbune

Lemn energie hidraulica

energie eoliana

fotosinteza
Fotosinteza
 • Fotosinteza este procesul de fixare a dioxidului de carbon din atmosferă de către plantele verzi (cu clorofilă), în prezența radiațiilor solare, cu eliminare de oxigen și formare de compuși organici (glucide, lipide, proteine) foarte variați. Deși apa participă în fotosinteză, ca și dioxidul de carbon, ea nu constituie, nici chiar când este în cantități reduse, un factor limitant pentru toate speciile
energia solara1
Energia solara
 • Cand,in vara anului 1972,in aula Academiei Romane unul din parintii zborului cosmic,Herman Oberth,vorbea despre proiectul unei uriase oglinzi instalate in spatiu pentru captarea energiei solare,era greu de imaginat ca in cativa ani ideea va fi studiata amanuntit pentru punerea ei in practica in jurul anilor 1980.Vorbele lui Oberth pareauinca de domeniul fictiunii,candintrevedea posibilitatea de a lumina orase mari cu lumina reflectata de oglinda spatiala,a indepartarii cetii de pe aerodromuri,a topirii ghetarilor,a influentarii climei,a conducerii furtunilor distrugatoare in zone in care nu pot provoca pagube mari,a prevenirii inundatiilor catastrofale si a transformarii desertului Sahara intr-o regiune fertila.