Što Mu darovati ? - PowerPoint PPT Presentation

to mu darovati n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Što Mu darovati ? PowerPoint Presentation
Download Presentation
Što Mu darovati ?

play fullscreen
1 / 8
Što Mu darovati ?
110 Views
Download Presentation
faraji
Download Presentation

Što Mu darovati ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Što Mu darovati? ♫ uključi zvučnike ! klikni OD SRCA!

  2. Isusov rođendan jedna je od prigoda da razmislimo o tome što mi Njemu možemo darovati ili učiniti za Njega-kao što darujemo ili činimo bližnjima, onima do kojih nam je stalo, prijateljima. Ipak, što dati Kralju svega, našem Bogu i Stvoritelju koji, čini se, ima sve? Ovo su neki od prijedloga za darivanje koje bi, mislim, najviše cijenio i od mene i od tebe.

  3. SLAVU! Zašto Mu ne darovati slavu? Slavi Ga zbog blagoslova koji su ti donijeli osmijeh na lice, ispunjeno srce,što ti uzdižu duh. Slavi Ga zbog iskušenja zbog kojih si zaplakao, zbog kojih u srcu osjetiš bol, zbog kojih upravljaš pogled Njemu i izdižeš se iznad svega. Slavi Ga zbog izazova, jer oni jačaju tvoj karakter i krijepe tvoju postojanost. Slavi Ga zbog Ljubavi koju primaš od onih koje ti je stavio na put. Slavi Ga zbog djece—svoje, ako ih imaš, i tuđe—zbog čistoće i jednostavnosti što donose na svijet. Slavi Ga zbog svega stvorenoga, zbog svega lijepoga oko tebe—i u prirodi i u srcima onih koji te vole—jer osvježava tvoj duh i obnavlja tvoje biće. Ako Ga nastojiš slaviti u ovo pred-Božićno vrijeme kroz male i velike stvari, bit ćeš blagoslovljen srećom i zadovoljstvom. S tako ispunjenim srcem lako ćeš pokazivati Njegovu Ljubav drugima kroz svoja djela i riječi.

  4. SEBE! Ovaj svijet je prečesto hladno i mračno mjesto, a On – svjetlost svijeta, treba nekoga da tu svjetlost širi. Treba nekoga da govori ono što On želi reći, da čini ono što bi On činio, da bude drugima ono što bi On bio. Ako pokušaš poprimiti više Njegove prirode i više Mu se otvoriš i dopustiš da kroz tebe djeluje, to će biti jedan od najljepših darova. Možeš promijeniti svoj dio svijeta nabolje i time poboljšati živote svih onih s kojima se srećeš. Možeš biti primjer Njega, Njegove brižnosti i Ljubavi i u tome naći ispunjenje.

  5. OPROST! Dar koji je visoko na Njegovoj “listi želja” je dar oprosta. Zapravo, on je bit Božića.On je došao zbog svoje Ljubavi i milosrđa, da ti oprosti i vrati u svoje stado, da očisti prošlost i da sve opet bude dobro—ne iz nekog napora, nego iz Ljubavi i želje da Ljubavlju odagna svo zlo. Praštaj još danas, ovog trenutka, gledajući ljude oko sebe s ljubaznošću i toplinom.Pokaži da praštaš i da ti je stalo i na druge načine: osmijehom, toplim stiskom ruke, zagrljajem, lijepom rječju, malim znakom pažnje.. Oprosti onome tko ti je učinio zlo, namjerno ili nenamjerno.Bilo da ti je duboko ranio srce ili ga tek ogrebao.Činiti dobro je savršen početak za oprostiti nekome, iako možda osjetiš da ta osoba treba tražiti oprost. Je li netko rekao ili učinio nešto što te povrijedilo? Oprosti mu! Osjećaš li u duši gorčinu zbog nekoga? Oprosti mu!

  6. PREDANJE! Svaki puta kada ispuniš svoje obećanje, podsjetiš i Njega i sebe koliko Ga voliš . Da Ga voliš toliko da ćeš ispuniti obećanje bez obzira koliko ti to nekada bilo teško i time Mu dokazati svoju predanost. Predanje Mu puno znači. Zašto? Zato što predanje nije samo davanje nečega, nego davanje sebe na vrlo poseban način.Kada Mu nešto obećaš i, bez obzira na sve, s povjerenjem ispuniš, Njegovo je zadovoljstvo veće i dugotrajno. Predanje nije jednokratan dar, nego se daruje cijeli život.

  7. VJERU! Toliko se toga događa u tvome životu, da se nadaš Njemu i Njegovoj pomoći u mnogim područjima: obitelji, poslu, bolesti, snazi u nevolji, sposobnosti za nastaviti.. Toliko je potreba i, ako Ga želiš u svemu, moraš Mu pokloniti svoje povjerenje. Vjeruj Mu! Darovati Mu svoju vjeru takođe znači predati Mu sebe, jer Mu tvoje povjerenje omogućava da te blagoslivlje na mnoge i veličanstvene načine.

  8. Došašće je.. Učini sve da drugi dožive Božić- jer ovo nije samo posebno vrijeme, nego posebna prigoda za promjenu! Župa sv. Josipa Radnika, Vukovar