slide1 n.
Download
Skip this Video
Download Presentation
Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl. 16.30 – 18.00 Program Reformens formål og rammer

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 15

Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl. 16.30 – 18.00 Program Reformens formål og rammer - PowerPoint PPT Presentation


  • 92 Views
  • Uploaded on

Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl. 16.30 – 18.00 Program Reformens formål og rammer Generelt – og om lektier Hvad betyder skolereformen for børnenes skema? Hvad betyder reformen for samarbejdet mellem skole og hjem? Hvad med SFO1 og SFO2? Hvad er status med elevcomputere? Eventuelt.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl. 16.30 – 18.00 Program Reformens formål og rammer' - evita


Download Now An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide1

Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl. 16.30 – 18.00

  • Program
  • Reformens formål og rammer
  • Generelt – og om lektier
  • Hvad betyder skolereformen for børnenes skema?
  • Hvad betyder reformen for samarbejdet mellem skole og hjem?
  • Hvad med SFO1 og SFO2?
  • Hvad er status med elevcomputere?
  • Eventuelt
slide2

Årby Skole

Reformens formål

Der er tre hovedformål med reformen:

• Læring: alle elever skal udfordres, så de bliver så dygtige som de kan

• Inklusion: betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater skal være mindre

•Trivsel: tilliden til folkeskolen skal styrkes blandt anden gennem respekt for professionel viden og praksis

De tre mål er baseret på tre indsatsområder:

• En længere og mere varieret skoledag

• Et kompetenceløft af lærere, pædagoger og skoleledere

• Få, klare mål og regelforenklinger

slide3

Ved lovændringen, skal eleverne have en længere og mere varieret skoledag, konkret betyder det at eleverne skal have:

• 30 timer ugentligt for 0. til 3. klassetrin

• 33 timer ugentligt for 4. til 6. klassetrin

Det betyder hos os:

0. – 3. klasse har en skoledag kl. 8 – 14.

Sprogklasserne har en skoledag kl. 8 – 14.

4. – 6. klasse har en skoledag kl. 8 – 14.45 ma – to.

Fredag 8 – 14.

slide4

Skolereformen er en rejse, der ikke slutter 1. august 2014. Vi prøver vores bedste, men noget af det vi starter op med, vil vise sig ikke at lykkes. Så må vi lave om på det. Det er ikke realistisk at forestille sig det hele vil falde på plads i første forsøg. Det regner vi med at I forstår.

slide5

Generelt om lektier:

Reformen indfører lektiecafe. Vores udgangspunkt er, at I som forældre ikke skal forvente at I nu "slipper" for at hjælpe jeres børn med lektier. Lektier er ikke kun et spørgsmål om noget konkret arbejde; det er også jeres mulighed for at vise jeres børn, at skolearbejde er vigtigt og interessant - det er også her, I har mulighed for at følge jeres barns udvikling. Dette forventer vi, at I fortsat vil gøre.

Fordybelsen og træningen i lektiecafeen kan ikke erstatte en interesseret forælder, men vil understøtte barnets faglige udbytte af undervisningen fra skolens side.

Videre om lektier: lektiecafe er en del af skoledagen, som man frem til næste folketingsvalg kan fravælge.

slide6

En skoledag starter med 20 minutter, hvor alle børn skal læse. Der er også mulighed for en stille snak mellem barnet og en voksen. Dagens program med eventuelle ændringer bliver kort gennemgået, og klokken 8.20 starter de almindelige lektioner.

slide7

"Understøttende undervisning" mandag, onsdag og fredag. Det kan være rigtigt mange forskellige aktiviteter - vi drøfter det lige nu - evt. hukommelsestræning, træning i social omgang, kreative aktiviteter osv. Vi regner med at aktiviteterne placeres i perioder, så de første 5 uger f.eks. kan være et emne, derefter et andet…

slide10

Vedrørende skolebus:

Busselskabet Movia har meddelt, at de ikke har mulighed for at ændre på busforbindelsen til skolen om morgenen. Den vil fortsat ankomme til skolen kl. 7.34. Det er en udfordring, for skolens tilsyn med børnene starter først 10 minutter før skolestart: dvs. kl. 7.50. Vi må finde en særlig løsning for de elever, der ankommer med bussen, og ikke er tilmeldt SFO. Det arbejder vi på.

Om eftermiddagen har Movia givet tilsagn om, at der vil afgå en bus kl. 14.05 fra skolen, og igen kl. 14.50. Disse forbindelser er vi meget tilfredse med. Hertil kommer formentligt endnu en afgang ca. 15.40, men det er endnu ikke fast.

slide11

Vedrørende SFOs åbningstider

Vi har besluttet, at SFO fremover åbner kl. 6.00 om morgenen. Der vil ikke være mulighed for morgen SFO for 5. og 6. klasse.

Om eftermiddagen har SFO1 (0. - 4. klasse) åbent frem til kl. 17, fredag til kl. 16, lige som i dag.

SFO2 (5. og 6. klasse) har åbent kl. 14.45 - 16.45 mandag til torsdag, fredag kl. 14 - 16. Hertil kommer aftenarrangementer ca. 10 gange på et år, for de elever, der er tilmeldt mindst 3 dage/uge.

Som en særlig ny forsøgsordning har vi besluttet at indføre 10 "forældreaftener". 10 fredage i løbet af året, hvor SFO har åbent frem til kl. 21.00, og giver børnene aftensmad osv. Det skulle gerne give forældre en mulighed for en biograftur eller lignende.

slide12

Vedrørende skole-hjemsamarbejdet med lærerne og pædagogerne

Fremover har lærerne og pædagogerne deres arbejdstid på skolen. De fleste lærere møder kl. 7.45 hver dag. De går hjem kl. 15.20 mandag, tirsdag og torsdag. Onsdag er til kl. 17, og fredag er til kl. 14.10. Indenfor denne arbejdstid er de på skolen. De underviser, forbereder sig, svarer på mails, tager telefonen og afholder møder. Det betyder, at lærerne ud over arbejdstiden på skolen har fri. Man kan ikke forvente aftenmøder, svar på SMS, mails eller telefon udenfor arbejdstiden.

For pædagogernes vedkommende bliver mødetiden anderledes, men ellers ligner vilkårene lærernes.

Nogle få arrangementer planlægges fra årets start til at ligge udenfor den almindelige arbejdstid; f.eks. skolefesterne med børnene, Årbyaftenen, julearrangement osv.

slide13

Vedrørende medbragte computere/tablets

Vi har gennemført en ret lang proces om dette. Vi startede i januar 2013, hvor vi holdt et fælles debatmøde med gæster fra kommunens IT-afdeling.

Det er stadig skolens forventning, at alle elever medbringer deres eget udstyr fra august 2014. Dette er IKKE et krav, men en FORVENTNING. Udstyret skal kunne komme på skolens trådløse net, helst med en nogenlunde hastighed. Skærmstørrelsen skal helst ikke være for lille.

slide14

Skolens økonomi giver ikke mulighed for at stille en personlig computer eller en tablet til rådighed for hvert barn. I videst muligt omfang vil vi stille udstyr til rådighed for de elever, der af den ene eller anden grund ikke har udstyr med hjemmefra. Det vil ikke nødvendigvis være hver dag eleven får udstyr stillet til rådighed - det afhænger af aktiviteten - det vil ikke altid være det samme udstyr - det kan være en stationær computer, en bærbar eller en tablet, alt efter hvad aktiviteten er, og hvad der er ledigt.

Skolens anbefaling er, at hvis det kan lade sig gøre, så vil det være en fordel for barnet at medbringe sit eget udstyr. Det er rart, at arbejde med noget velkendt. Det vil spare tid og gøre undervisningen mere rationel.