dotarea salonului de servire n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Dotarea salonului de servire PowerPoint Presentation
Download Presentation
Dotarea salonului de servire

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 7

Dotarea salonului de servire - PowerPoint PPT Presentation


  • 152 Views
  • Uploaded on

Dotarea salonului de servire.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

Dotarea salonului de servire


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
slide2

Potrivit legii, dotarea unitatilor de alimentatie publica cu mobilier, utilaje, inventar pentru servire si lucru se realizeazaluindu-se in consideratie: tipul unitatii, numarul de locuri, categoria de preturi aprobata, sortimentul de preparate culinare, produse de cofetarie-patiserie, bauturi si alte marfuri oferite la vinzare, formele si tehnologiile de servire aplicate, structura clientelei, costurile etc.Pentru asigurarea serviciilor la un nivel calitativ cit mai inalt, este necesar ca sa se asigure o dotare corespunzatoare. Pentru aceasta, intreprinderile specializate produc in momentul de fata o gama extreme de variata de mobilier, utilaje si inventar pentru servire, facind fata cerintelor diversificate si specifice fiecarui tip de unitate de alimentatie publica.

slide3

Mobilierul, utilajele si inventarul din dotare trebuie sa poata fi manipulate si intretinuteusor, san u produca zgomot in utilizare, sanu influenteze negativ costurile de exploatare prin consumuri de energie, apa, conbustibil etc. si sa nu prezinte pericole de accidente pentru personalul care le utilizeaza. Se mai iau in consideratie designul, culoarea, durabilitatea, forma, asigurarea organizarii muncii pentru mentinerea ordinii in unitati, efectul psihologic asupra consumatorului.1. Dotarea cu mobilier a unitatilor de alimentatie publicaDotarea cu mobilier a unitatilor de alimentatie publica se face in concordanta cu profilul unitatilor, forma de servire practicata, sortimentele de preparate si bauturi oferite, tehnologia de servire aplicata.Tipul de mobilier din spatiile de servire ale unitatilor are o deosebita importanta in crearea confortului, ambiantei si intimidariiunitatilor respective. In acest caz dotarea cu mobilier se va face avind in vedere unele cerinte specifice: posibilitatea folosirii lui in mai multe scopuri, armonizarea lui cu celelalte elemente constructive si decorative ale salii de consumatie; folosirea integrala, rationala a suprafeteisalilor de servire; amplasarea lui trebuie astfel facuta incit sa permita o buna stabilitate, sa fie realizat din materiale rezistente, care sa-i asigure o folosire indelungata; sa fie usor de intretinut si igienic; sa fie usor de manipulate; sa corespunda conceptiei moderne despre confort, fiind realizat cu respectarea cerintelor ergonomice.

slide4

Mobilierul existent in spatiile pentru servire este format din: - Mese;- Scaune (fotolii, semifotolii, scaune);- Canapele;- Taburete;- Scaune de bar;

slide6

Bibliografie:

http://biblioteca.regielive.ro/proiecte/turism/dotarea-unitatilor-de-alimentatie-publica-cu-mobilier-utilaje-inventar-pentru-servire-si-lucru-120762.htm

http://www.slideshare.net/gabihreniuc/dotarea-salonului-restaurant-ppt

slide7

Proiect realizat de elevii:

-Petrisor George Cristian

-Radu Sergiu Catalin

Clasa a-IX-a E

Profesor: Serban Laura