NUCLI FORMATIU 2: PROCÉS DE CERCA DE FEINA Part teòrica I. Joan Ramon Benaprès Sitges - PowerPoint PPT Presentation

dalton
nucli formatiu 2 proc s de cerca de feina part te rica i joan ramon benapr s sitges fran salvador n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
NUCLI FORMATIU 2: PROCÉS DE CERCA DE FEINA Part teòrica I. Joan Ramon Benaprès Sitges PowerPoint Presentation
Download Presentation
NUCLI FORMATIU 2: PROCÉS DE CERCA DE FEINA Part teòrica I. Joan Ramon Benaprès Sitges

play fullscreen
1 / 21
Download Presentation
NUCLI FORMATIU 2: PROCÉS DE CERCA DE FEINA Part teòrica I. Joan Ramon Benaprès Sitges
107 Views
Download Presentation

NUCLI FORMATIU 2: PROCÉS DE CERCA DE FEINA Part teòrica I. Joan Ramon Benaprès Sitges

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. NUCLI FORMATIU 2: PROCÉS DE CERCA DE FEINA Part teòrica I. Joan Ramon Benaprès Sitges Fran Salvador

 2. Podem trobar ofertes d’ocupació a:

 3. Anuncis d’ofertes : Solen tenir els aspectes següents:

 4. No et preocupis, sinó tots els anuncis són com els anteriors, hi ha excepcions on no trobaràs tantes dades. ● Anuncis enganyosos , com localitzar-los? Solen ser aquells que: - Proposen feines, que són cursos. - Ofereixen feines en les quals has de comprar alguna cosa o cridar a telèfons “estranys” amb tarifes elevades. Nota informativa: Fa un temps va haver un cas de treball per a aeroports on s’havia de fer un curs de preparació que costava 2.500 €. Desprès no hi ha treball i l’acadèmia de formació desapareix.

 5. EL PERFIL DEL CANDIDAT: Les característiques més buscades són:

 6. És un document on es recull de manera resumida i ordenada, les dades personals, formació, experiència, coneixements, actituds i altres dades d’interès per a la persona que ens ha de contractar. Consells de redacció (Criteris de confecció):

 7. TIPUS: bàsicament són tres:

 8. ESTRUCTURA: de manera genèrica, es pot estructurar com segueix:

 9. La Xarxa EURES: És una xarxa de cooperació entre els serveis públics d’ocupació dels Estats membres de la Unió Europea i la Comissió Europea. Ofereix aquest serveis: * Contractació i col·locació: amb ofertes separades per sectors professionals i països. * Informació i assessorament: sobre la vida,el treball i la selecció en cada país membre. * Obrir compte Mi EURES, que permet: - Penjar el CV en línia en cada llengua de la UE. - Rebre avisos per mail i crear/desar perfils de cerca. També hi ha el Europass, que és un conjunt de cinc documents entre els quals hi ha un CV (diferent i més complicat d’omplir)

 10. Document que s’adjunta al CV i serveix d’una presentació bàsica abans d’una possible entrevista. • Consells de redacció:

 11. TIPUS: Serà diferent si: * La carta respon a una oferta concreta: aquí volem participar en un procés de selecció i hem de complir amb els requisits demanats. * La carta s’envia de manera espontània o “auto candidatura”: no sabem ben be a quin lloc podem optar, per tant, indicarem perquè triem l’empresa i parlarem de la nostra validesa per a treballar en ella amb seguretat i fermesa.

 12. ESTRUCTURA:

 13. Es fan quan el candidat està pre seleccionat, és una forma de descartar candidats. No es fan a totes les empreses i tampoc en totes les ocasions. • TIPUS: 1. Test psicotècnics : d’ intel·ligència i aptituds. 2. Test de personalitat: la seva finalitat és examinar problemes conductuals, l’estabilitat emocional, sociabilitat, sinceritat, introversió, extroversió, ansietat, etc. 3. Test de cultura general: sobre història, matemàtiques, llengua, geografia, etc.

 14. És bàsica per al procés de selecció. El seu objectiu és obtenir més informació del candidat per veure si s’adequa al lloc de treball. • TIPUS:

 15. Consells pràctics d’actuació davant una entrevista:

 16. Preguntes més freqüents, de forma general:

 17. Pots trobar més informació a: