Jules
Download
1 / 16

Jules Verne - PowerPoint PPT Presentation


  • 325 Views
  • Uploaded on

Jules Verne. O calatorie fara limite alaturi de Jules Verne. - vizionar al descoperirilor lumii moderne -. Jules Verne s-a născut în portul francez Nantes la data de 8 februarie 1828, într-o familie profund catolică şi este considerat părintele science-fiction.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Jules Verne' - clint


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

JulesVerne

O calatorie fara limite alaturi de Jules Verne

- vizionar al descoperirilorlumiimoderne-


Jules Verne s-a născut în portul francez Nantes la data de 8 februarie 1828, într-o familie profund catolică şi este considerat părintele science-fiction.


Lumii noi pline de aventuri necunoscute au luat naştere sub pana lui maiastră. Într-o carieră care a durat mai bine de 40 de ani, a scris peste 60 de cărţi, acoperind întreaga istorie a existenţei umane.


Tânărul Jules Verne avea o fire visătoare, era chiar retras, cel mai bun prieten al său fiind chiar fratele lui, Paul. Adesea se jucau pe malul râurilor privind vapoarele care treceau, visând la călătorii exotice, pline de aventuri.


În anul 1847 a fost trimis la Paris să studieze dreptul, pentru a urma tradiţiile de familie, deşi tânarul Jules avea mai degrabă înclinaţii catre teatru şi literatură.


A petrecut multe ore în bibliotecile din Paris, învăţând astronomie, geologie şi matematici, studiind temeinic ingineria şi strangând din ziare tot felul de informaţii legate de descoperirile ştiinţifice si tehnologice, reuşind să-şi creeze astfel o cartotecă impresionantă, cu peste 20 000 de informaţii din cele mai variate domenii ştiinţifice.


http://www.youtube.com/watch?v=yUMHEOHW6Gw învăţând astronomie, geologie şi matematici, studiind temeinic ingineria şi strangând din ziare tot felul de informaţii legate de descoperirile ştiinţifice si tehnologice, reuşind să-şi creeze astfel o cartotecă impresionantă, cu peste 20 000 de informaţii din cele mai variate domenii ştiinţifice.


În 1848, împreună cu învăţând astronomie, geologie şi matematici, studiind temeinic ingineria şi strangând din ziare tot felul de informaţii legate de descoperirile ştiinţifice si tehnologice, reuşind să-şi creeze astfel o cartotecă impresionantă, cu peste 20 000 de informaţii din cele mai variate domenii ştiinţifice. Michel Carre, a început să lucreze la operetele muzicale, din punct de vedere literar. Când tatăl lui Jules Verne a aflat că fiul său scria și compunea mai mult decât învăța pentru Drept, i-a întrerupt sprijinul financiar. În perioada aceasta s-a întâlnit cu autori de reputație, cum ar fi Alexandre Dumas și Victor Hugo, care i-au dat niște sfaturi foarte bune. Însă cea mai mare realizare pe plan personal a lui Jules Verne a fost căsătoria sa cu Honorine de Viane Morel, o văduvă cu două fiice. S-au căsătorit la 10 ianuarie 1857. Ajutat de optimismul și încurajările ei, Jules Verne a continuat să scrie și să caute activ un editor ce ar fi putut să-i publice cartea.


Jules învăţând astronomie, geologie şi matematici, studiind temeinic ingineria şi strangând din ziare tot felul de informaţii legate de descoperirile ştiinţifice si tehnologice, reuşind să-şi creeze astfel o cartotecă impresionantă, cu peste 20 000 de informaţii din cele mai variate domenii ştiinţifice. Verne a publicat romanul Călătorie spre centrul Pământului (1864). Au urmat:

-De la Pământ la Lună (1865)

-20.000 de leghe sub mări (1869)

-Ocolul Pământului în 80 de zile (1873)


În cartea Pe urmele lui Jules Verne în România, Simion Săveanu, autorul acesteia, emite ipoteza că între 1882 și 1884 Jules Verne ar fi fost în relații intime cu o anume Luiza Müller, originară din România, mai precis din Homorod. La îndemnul ei, ar fi făcut o călătorie incognito cu o navă pe Dunăre până la Giurgiu, apoi cu trenul la București și apoi la Brașov și, în final, la Homorod. Cu această ocazie ar fi cutrierat prin regiune mai multe săptămâni și ar fi vizitat Castelul Colț, care a devenit sursă de inspirație pentru romanul "Castelul din Carpați


Însă cea mai mare realizare pe plan personal a lui Jules Verne a fost căsătoria sa cu Honorine de Viane Morel, o văduvă cu două fiice. S-au căsătorit la 10 ianuarie 1857. Ajutat de optimismul și încurajările ei, Jules Verne a continuat să scrie și să caute activ un editor ce ar fi putut să-i publice cartea.


Un moment semnificativ în viața literară a lui Jules Verne l-a constituit apariția lui Pierre-Jules Hetzel, unul dintre cei mai importanți editori francezi, care a mai publicat operele lui Victor Hugo,George Sand, Erckmann-Chatrian și mulți alții.


Când s-au întâlnit, Jules Verne avea 35 de ani, iar  Verne l-a constituit apariția lui Pierre-Jules Hetzel avea 50 de ani, și de atunci până la moartea lui Hetzel ei au format un excelent tandem - scriitor și editor. Imediat după această întâlnire norocoasă Verne a publicat romanul Călătorie spre centrul Pământului (1864). Au urmat:

De la Pământ la Lună (1865)

20.000 de leghe sub mări (1869)

Ocolul Pământului în 80 de zile (1873)


Călătorie pe urmele lui Jules Verne în România Verne l-a constituit apariția lui 

De la Cluj la VereştiPovestea se desfăşoară în localitatea imaginară Vereşti, situată undeva la poalele Retezatului. Pădurarul Nicu Deac, ciobanul Frig, dascălul Homorod, jupânul Colţ şi doctorul Paţac au fost însoţitorii din carte ai lui Lucian. Posibilitatea ca localitatea Râu de Mori şi castelul imaginate de autor să nu mai existe era mare, dar fotograful le-a găsit. „Uneori te înfiora coincidenţa. Nălucile, vârcolacii şi stafiile păreau să se ivească din cremene de munte. Am fotografiat <<râul care străpungea ca un cuţit pasul>>, aşa cum scria în carte, precum şi fumul care ieşea din Castel“, îşi aminteşte călătorul. 


Apar Verne l-a constituit apariția lui țineistoriei..

Oricum, prin romanele sale, Jules Verne a reusit sa valorifice la maximum convingerile cititorilor sai in progres si tehnologie, printr-un mix bizar de plasmuire si cugetari stiintifice abstracte credibile, captivand din start un public al carui ideal era dominat de stiintele naturii si descoperirile stiintifice. Lucrarile sale, traduse in 148 de limbi, ocupand cea mai mare pondere conform statisticilor UNESCO, vorbesc despre impresionantul sistem de referinta al unui scriitor a carui limita era... cerul.


Clasa a X Verne l-a constituit apariția lui I-a D

  • Realizatori:

  • Mirion Dorina

  • Marin Andrada

  • Amza Andra

  • Stoica Bianca


ad