Liga
Download
1 / 40

O poveste fără sfârșit... - PowerPoint PPT Presentation


  • 153 Views
  • Uploaded on

Liga Studenților Social Democrați. O poveste fără sfârșit. Tinerii sunt garanţia prezentă pentru orice management politic proiectat viitorului apropiat sau indepartat.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' O poveste fără sfârșit...' - cece


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Liga

Studenților

Social

Democrați

O poveste fără sfârșit...

2


Tinerii sunt garanţia prezentă pentru orice management politic proiectat viitorului apropiat sau indepartat.

Fiind alături de ei, sprijinindu-le proiectele  putem construi împreună o comunitate mai solidară, mai informată şi competentă ce trebuie să aibe ca ţeluri fundamentale îmbunătăţirea calitatii vietii tuturor cetatenilor.

Dragi tineri, fiti consecvenţi proiectelor voastre,  aveti curajul sa visati, credeti in sansa voastra si nu abandonati adevaratele valori! Pe termen lung acestea va vor asigura succesul si satisfactia unei vieti implinite.

Cu prietenie,

Aurelia Cristea, vicepresedinte PSD Cluj

2


Despre noi politic proiectat viitorului apropiat sau indepartat.

TSD CLUJ NAPOCA- O NOUA ECHIPA, UN NOU INCEPUT

Termenul “echipă” denumește un grup de oameni, care îndeplinesc în același timp o muncă sau o actiune comună, animați de o legatură spirituală între ei, de o ideologie sau credintă, care stă la baza conlucrării lor.

Tineri, perseverenți, cu initiațivă , dornici de a învăța și a face politică, echipa TSD CLUJ NAPOCA a luat startul în efortul comun de a schimba ceva in credința si percepția românilor despre politică, de a spune “Da, se poate și in România”.

Stadiul actual este cel al învațării politicii, al indentificării și însușirii unor norme și modele din viata politică românească. Pentru noi politica însumează : multa muncă, ambiție, responsabilitate, pasiune și la un moment dat, profesionalism.

Fie că vorbim de Grecia antică sau de lucrarea lui Thomas Hobbes, “Leviathan”, politica o găsim în mai multe forme și percepții, diferit de la o societate la alta. Modul în care, noi, ca tineri social- democrati vom înțelege și învăța politica se va răsfrânge, peste câțiva ani, în viața politica românească.

Eu, ca și Președinte al TSD Cluj Napoca, cred cu tărie în această echipă, cred în valorile individuale care o alcătuiesc și sunt sigur că, indiferent de provocări, de victorii sau înfrângeri, ne vom bucura sau vom suferi, dar nu ne vom da bătuți.

Cu stimă,

Flavius Milășan

Președinte TSD Cluj-Napoca

3


TSD – O generaţiem nouă, o viziune comună pentru viitor!

Societatea românească supusă unui flux modernizator accelerat a facilitat apariţia unor voci proaspete în politică, mediu de afaceri, cultură dinamizând dezbaterea publică şi generând noi teme sociale, economice.

România de azi are nevoie de implicarea tinerilor în politică. Este necesar să fim solidari cu experienţa seniorilor, nevoile cetăţeanului, urmărind să fim parte decizională pentru viitorul nostru.

Tinerii din politică au acumulat în ultimii ani o experienţă ideologică şi organizatorică substanţială. Desele schimburi de experienţă cu organizaţii frăţeşti la conferinţele europene au stimulat tinerii politicieni, determinându-i să fie mai activi, mai dinamici. Comunicarea, feedback-ul online a apropiat mult tinerii de seniori şi le-a facilitat participarea la răspândirea mesajului politic.

O viziune comună pentru viitor!

Nici o administraţie nu trebuie să ignore nevoia de a menţine solidaritatea societăţii, de a ameliora inechităţile sociale dramatice produse de ultimele guvernări mediocre. TSD constată cu regret că, în timp ce doar o mică parte a societăţii din România se bucură de efectele tranziţiei, majoritatea se simte sărăcită, frustrată şi marginalizată.

Ca tineri social-democraţi trebuie să construim şi să promovăm o politică socială puternică, focalizată pe combaterea sărăciei şi diminuarea şomajului, o politică destinată obţinerii unui nivel de trai decent, care să permită revenirea celor excluşi la o viaţă socială acceptabilă.

Filozofia noastră politică nu este una fundamental asistenţială. Considerăm că cea mai productivă modalitate de protecţie socială este munca şi credem că este important să punem în mişcare o strategie de ocupare cât mai cuprinzătoare a forţei de muncă.

4


Spre deosebire de actuala guvernare, nu credem că şomajul este un indicator al progresului reformei economice, considerăm că lipsa locurilor de muncă şi sărăcia sunt boli sociale şi nu modalităţi de a stimula o posibilă dezvoltare economică. A-i exclude social pe cei defavorizaţi, a refuza să foloseşti aptitudinile şi potenţialul socail pe care marea masă de cetăţeni îl are semnifică condamnarea naţiunii la eşec şi la izolare într-o lume a integrării.

Opţiunea noastră vizează un stat activ, care să-şi accepte rolul de arhitect al marilor strategii de dezvoltare şi care să asigure numeroase servicii cu caracter social: justiţie, administraţie, sănătate, apărare, educaţie, ordine publică.

Şansele egale la educaţie, securitatea cotidiană, securitatea sanitară şi alimentară, protecţia mediului, dreptul de a comunica în libertate sunt tot atâtea răspunderi ale statului.

Statul nu se poate resemna numai la rolul de supraveghetor sau de animator ci trebuie să-şi îndeplinească principiile fundamentale: garantarea egalităţii şanselor, coeziunea socială, noi forme de protecţie şi noi drepturi, interesul general,

Statul şi serviciile sale instituţionale trebuie să creeze o legătură socială şi să creeze un mediu favorabil dezvoltării economice.

Statul are datoria să reglementeze cadrul competiţiei corecte, cadrul afirmării inteligenţei şi creativităţii.

Educaţia şi dezvoltarea capacităţii de a crea un tezaur cultural naţional, încurajarea cetăţeanului în a-şi folosi resursele intelectuale, spiritul de iniţiativă comun şi adaptarea continuă la schimbare reprezintă punctul forte al progresului social.

Acesta este sistemul de referinţă în care dorim să ne construim viitorul şi totodată aceasta este şansa noastră ca naţiune.

Horia Gabriel Nasra, secretar general TSD Cluj Napoca

5


PSD Cluj sărbătoreşte alături de clujence 1 martie 2011. este un indicator al progresului reformei economice, considerăm că lipsa locurilor de muncă şi sărăcia sunt boli sociale şi nu modalităţi de a stimula o posibilă dezvoltare economică. A-i exclude social pe cei defavorizaţi, a refuza să foloseşti aptitudinile şi potenţialul socail pe care marea masă de cetăţeni îl are semnifică condamnarea naţiunii la eşec şi la izolare într-o lume a integrării.

După o iarnă lungă anticipăm venirea primăverii, acest eveniment fiind cel mai bine marcat prin simbolul fertilităţii, mărțisorul. Gestul nostru de a dărui mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor nu este un mod prin care doar sărbătorim venirea primaverii, ci  păstrarea tradiţiilor romaneşti. Sperăm ca această acţiune să provoace zâmbete pe buzele clujencelor şi o primăvara cât mai veselă.

www.psdcluj.ro

6


TSD Cluj a protestat împotriva cenzurii impusă de PD-L (2 martie 2011)

Tinerii social democraţi au organizat miercuri un flash mob pe bulevardul Eroilor, lângă Statuia Memorandiştilor, prin care au dorit să tragă un semnal de alarmă împotriva măsurilor pe care Guvernul Boc le-a adoptat, referindu-se în special la Legea Educaţiei şi Codul Muncii.

Peste 20 de tineri au venit legaţi la mâini cu panglici de culoare portocalie şi au ţinut în mâini foi pe care scria “cenzură”, “muncitori”, “universităţi”, “studenţi”.

“Flash mob-ul organizat de tinerii scoial democraţi de astăzi îşi propune să fie un semnal de alarmă pentru colegii noştri de la Partidul Democrat Liberal care prin măsurile pe care le propun în ultima vreme nu fac altceva decât să obstrucţioneze accesulul oamenilor la luarea deciziilor. Şi aici mă refer strict la codul muncii, o măsura de îngrădire a libertăţilor cetăţeneşti, mă gândesc la recenta propunere a parlamentarului de Iaşi prin care simpli utilizatori de Pre Pay sunt nevoiţi să-şi declare identitatea, este tot o fomă de restrângere a libertăţilor cetăţeneşti şi nu în ultimul rând, poate lucrul care ne doare cel mai tare, este noua formă a legii învăţământului prin care se restricţionează profund şi neconstituţional dreptul studenţilor de a participa la deciziile luate în universităţi. Acesta este un protest simbolic” a declarat Gabriel Oniga, seful TSD Cluj(www.clon.ro)

7Ziua Internaţională a Femeii sărbătorită de PSD în stradă

Clujencele au primit cu ocazia zilei de 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, trandafiri roşii de la reprezentanţii PSD Cluj.

Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj, Dan Cânta, consilier judeţean, Teodor Pop Puşcaş, consilier judeţean şi Gabriel Oniga, preşedinte TSD Cluj, au fost câţiva dintre social-democraţii care au oferit flori doamnelor şi domnişoarelor care au trecut astăzi prin Piaţa Unirii.

Ne bucurăm că a venit primăvara, e o zi foarte frumoasă. Am dori să vină primăvară şi la figurat în România pentru că din păcate sunt foarte multe doamne şi domnişoare nu tocmai fericite din cauza problemelor sociale.” a declarat Remus Lăpuşan.

PSD a desfăşurat acţiunea sub sloganul: „Preţuieşte, sărbătoreşte, dăruieşte de Ziua Femeii”

PSD a pregătit pentru ieri, 08.03.2011 700 de trandafiri roşii şi roz care au avut menirea de a însenina ziua clujencelor

9


10 stradă


Școala politică stradă

T.S.D. Cluj

11


Dialog între generații USL stradă

Rus, Dâncu şi Marga susţin USL Cluj

Prima acţiune comună a Uniunii Social-Liberale Cluj  a avut ca prim-solişti trei seniori ai politicii ardelene: Andrei Marga, Ioan Rus şi Vasile Dâncu.

Cei trei lideri de opinie politică şi-a exprimat interesul pentru susţinerea noului proiect politic USL.

Ioan Rus: “Înainte să fii bun în politică, trebuie să fii bun într-o meserie”

„Încep să cred că este posibil să facem un lucru bun în Cluj. Eu am fost unul din promotorii alianţei PSD-PDL. Însă, golanii din PDL şi PSD nu au mai ţinut de interesul public. Partidele se pot oricînd transforma într-o gaşcă. Acum susţin alianţa USL. Condiţia necesară este îndeplinită, dar nu şi suficientă. Noi tot timpul găsim vinovaţi pentru eşecurile noastre. Puterea în România trebuie să aparţină noii generaţii, care vine cu o altă educaţie. Vă îndemn la muncă, fiindcă nu se poate fără sudoare. Dar înainte să fii bun în politică, trebuie să fii bun într-o meserie. Ca să cîştigăm alegerile, e nevoie să stabilim singur candidat pentru comune, oraşe şi municipii. Noi sîntem doi divizionari B. În condiţiile în care vom reuşi să facem o fuziune a eforturilor, nu a doctrinelor, atunci avem şanse. Semnalul care s-ar da de la Cluj privind cîştigarea alegerilor locale, vă asigur că este la fel de importantă ca şi preşedinţia României” a declarat Ioan Rus.

Andrei Marga: “Cîştigarea Clujului este crucială pentru România”

„Întâlnirea de astăzi reprezintă o victorie a alianţei USL. Presiunile în alianţă sînt enorme, dar dacă intrăm într-o bătălie de orgolii, nu cîştigăm. Trebuie să cădem asupra unui pact şi asupra unor candidaţi comuni. Aşa cum spunea profesorul Rus, cîştigarea Clujului este crucială pentru România. Alianţa nu este un artificiu, cum se crede la noi, de conjunctură, nenaturală, ci este trend-ul internaţional dictat de caracteristicile unei societăţi moderne” a comentat Andrei Marga.

12


Vasile Dâncu: “Oamenii cred mai mult în probe, decît în discursuri afective”

„Să nu ne gîndim că dacă cîştigăm electoratul şi batem PDL-ul, schimbăm România. Nu se poate aşa uşor, peste noapte. Trebuie să dispară acest tip de reformă făcut de contabili. Nu banii sînt totul, iar pentru politică este nevoie de vis şi imaginaţie. Oamenii cred mai mult în probe, decît în discursuri afective”.

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, a făcut o radiografie necruţătoare actualei guvernări: ”România traversează cea mai gravă criză din istoria modernă, şi nu e criza mondială, să fim clari, e o criză internă, o criză administrativă, o criză de motivaţie, o criză economică (…) Avem o democraţie numerică, în care contează câteva voturi în plus în parlament sau un vot în plus la Curtea Constituţională. Apoi, avem o democraţie prin mituire: sunt cumpăraţi parlamentari să treacă dintr-o parte în alta”.

Ioan Rus: “Câştigarea Clujului este la fel de importanta ca si castigarea presedintiei Romaniei”

“Câştigarea Clujului este la fel de importanta ca si castigarea presedintiei Romaniei (…) Noi suntem doi divizionari B si daca vom reusi sa facem o fuziune asa cum se cuvine a eforturilor atunci de adevaratelea avem sanse sa castigam alegerile la Cluj.Va indemn sa nu precupetiti niciun efort pentru ca nu e important numai pentru Cluj ci si pentru toata Romania. Semnalul care s-ar da de la Cluj privind castigarea alegerilor locale e la fel de important ca si presedintia Romaniei”, a declarat Ioan Rus, la intalnirea cu tinerii din PNL, PSD si PC.

www.presalocala.com

13


Rus, Dâncu şi Marga susţin USL Cluj. în discursuri afective”

14


Noua conducere la TSD Cluj-Napoca. Planul pentru 2012: Un Cluj curat, fara Apostu, Tise, Buda sau Moisin

Flavius Milasan a fost ales noul presedinte al organizatiei TSD Cluj-Napoca.

Conducerea TSD Cluj-Napoca va fi asigurata de presedintele Flavius Milasan secondat de urmatoarea echipa: Horia Nasra, secretar general, Sorin Hus, Dan Morar, Raluca Burlacu, Anca Nastai, Mihai Rotar, Tudor Oltean, Marius Andreica, Sebastian Marginean, Raul Pintea, Alin Danci, Traian Vamoş, vicepresedinti.

"Voi insista pentru o profesionalizare sporita o organizatiei. Proiectul meu este cel al eficientizarii echipei TSD Cluj-Napoca care sa reuseasca sa rezoneze cu nevoile tinerilor clujeni, a studentilor si a cetatenilor responsabili, dispusi sa participe la o politica 2.0 intr-o Romanie Europeana", a declarat noul presedinte al TSD Cluj-Napoca, Flavius Milasan.

"Este de datoria noastra sa demascam si sa denuntam Holocaustul politic pe care actualii jupani locali il promoveaza, prin incompetenta, populism actional, cultul personalitatii si afaceri pe banii contribuabililor. In 2012 dorim un Cluj curat, fara Apostu, Tise, Buda sau Moisin!", a completat secretarul general Horia Nasra.

www.stiridecluj.ro

15


Flavius Milasan a fost ales noul Cluj curat, fara Apostu, Tise, Buda sau Moisinpresedinte al organizatiei TSD Cluj-Napoca.

16


Congresul Ligii Studentilor Social Democrati( LSSD) Cluj curat, fara Apostu, Tise, Buda sau Moisin

În perioada 8-10 aprilie s-a reunit în Bucuresti Consiliul LSSD pentru a susține o dezbatere politică cu toți reprezentanții  din Romănia și totodată cu scopul de  a demara proiecte la nivel național. Printre invitații principali ai acestui eveniment se număra Ecaterina Andronescu si Nicolae Bănicioiu, care au purtat o discuție liberă pe tema implicării studenților in politică.

Temele dezbătute în cadrul acestei intruniri au fost : organizarea unor seminarii politice pentru membrii tineri ai  partidului PSD si totodată reticența studenților față de politica manifestată printr-o” apatie generala”, problemă sesizata de Ecaterina Andronescu. Pe langă aceste discuții libere , unde tinerii și-au prezentat propriile puncte de vedere cu privire la guvernarea actuală , cel mai important scop a fost organizarea unor viitoare actiuni pe plan national ” pentru a atrage atenția tinerilor asupra problemelor reale și a-i îndemna la schimbare “, precizează Gabriel Petrea, presedintele LSSD Bucuresti . “Credem ca tinerii sunt in momentul de fata singurii care pot face diferenta intre ceea ce se prevede a fi viitorul sumbru al tarii noastre si ceea ce ar trebui sa fie viitorul Romaniei”,adaugă Gabriel Petrea.

Invitat în cadrul acestui congres a fost Nicolae Bănicioiu, susținător al LSSD, care a punctat necesitatea unei comunicări eficiente cu organizațiile studențesti din cadrul centrelor universitare. Acesta si-a exprimat dorința de informare a tinerilor, purtând un dialog liber cu reprezentatii LSSD:”Promovarea non-valorilor ne-a adus în această situație de indiferență totală față de modul de guvernare al țării noastre”.

În cea de-a doua parte a sesiunilor de discuții, studenții au avut prilejul de a participa la o întălnire cu Ecaterina Andronescu . Potrivit acesteia , “cea mai dramatică problemă care există este dorința studentilor de a părăsi spațiul românesc pentru formarea profesională”, iar cei care decid să urmeze o facultate din cadrul centrelor universitare din România “nu pot să rămână indiferenți , trebuie sa lupte pentru o schimbare”. Totodată , ea sesizeaza dorința celor de la guvernare de a distruge România :”prin atacarea sistemului de învățământ si cel de sănătate , distrugem bazele țării noastre , fără de care ea nu va mai putea functiona “.

17


În prezent , PSD susține implicarea tinerilor în numeroase actiuni care speră ca vor trage un semnal de alarmă si intr-un final vor produce o schimbare.LSSD ofera un spatiu unde tinerii pot să iși exprime nemulțumirile si totodată să acționeze împotriva măsurilor adoptate de Parlament , care ii afectează în mod personal si profesional .

LSSD – Activează si se organizează in cadrul Tineretului Social Democrat, in toate cele 22 de centre universitare

Centrele Universitare unde LSSD are coordonatori sunt urmatoarele : Bucuresti, Alba, Arad,Arges, Bacau,Bihor,Brasov,Caras Severin,Cluj,Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Prahova, Sibiu, Suceava , Timis

www.presalocala.com

18


19 numeroase actiuni care speră ca vor trage un semnal de alarmă si intr-un final vor produce o schimbare.LSSD ofera un spatiu unde tinerii pot să iși exprime nemulțumirile si totodată să acționeze împotriva măsurilor adoptate de Parlament , care ii afectează în mod personal si profesional .


2 numeroase actiuni care speră ca vor trage un semnal de alarmă si intr-un final vor produce o schimbare.LSSD ofera un spatiu unde tinerii pot să iși exprime nemulțumirile si totodată să acționeze împotriva măsurilor adoptate de Parlament , care ii afectează în mod personal si profesional .0


Cluj: Peste 600 de persoane participă la acţiunea de ecologizare a PSD

Peste 600 de membri şi simpatizanţi ai PSD Cluj au participat la acţiunea de ecologizare iniţiată duminică de partid în mai multe zone din judeţ, care a ajutat la colectarea a peste o sută de metri cubi de deşeuri. Zonele în care s-au derulat acţiunile de ecologizare au fost Lacul Gilău - Tarniţa, spre Someşul Cald şi Someşul Rece, Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla şi Huedin."În întregul judeţ Cluj au participat la acţiune peste 600 de membri şi simpatizanţi ai PSD şi au fost strânşi peste 100 metri cubi de deşeuri. Zonele în care s-au derulat acţiunile au fost Lacul Gilău - Tarniţa, înspre Someşul Cald şi Someşul Rece, Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla şi Huedin. În zona Gilău - Tarniţa s-a făcut curăţenie pe o suprafaţă de aproximativ şase hectare şi au fost colectaţi peste de 40 metri cubi de deşeuri", se arată într-un comunicat al PSD Cluj, citat de Mediafax.Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a subliniat, în comunicat, că acţiunea de curăţenie desfăşurată de 1 Mai a fost un simbol al "luptei cu minciuna, incompetenţa şi demagogia portocalie"."Ne-am propus să începem curăţenia pe 1 Mai, acţiunea noastră fiind un simbol al luptei cu minciuna, incompetenţa şi demagogia portocalie. Când noi, cei din PSD, alături de colegii din PNL şi PC, vom ajunge la putere, promitem să facem curăţenie şi în serviciile deconcentrate pentru că PDL nu a făcut altceva decât să polueze instituţiile statului", a declarat acesta.O altă acțiune de ecologizare inițiată de membrii PSD are loc la Suceava, unde peste150 de membri ai formațiunii locale curățat parcul central şi spaţiul verde din zona Palatului Administrativ din municipiu, în cadrul unei acțiuni denumite "1 Mai - Ziua Muncii Verzi!Strângem mizeriile portocalii!".

www.b1.ro

21Bilanţ” politic, 2010 – PES Cluj ecologizare a PSD

Organizaţia Locală PES Cluj a realizat un „bilanţ” politic al excelentului an 2010. Considerăm că organizaţia noastră a fost una dintre cele mai active din România, ieşind în evidenţă printr-o serie de evenimente ce au captat atenţia presei locale din Ardeal.

PES Activists Cluj, ţine să-i mulţumească în mod deosebit fostului Preşedinte PES Cluj, Adrian Avarvarei fără a cărei contribuţie şi efort intelectual organizaţia ar fi fost mai săracă, fiind convinşi că va rămâne aproape de această structură pe care a consolidat-o în perioada mandatului său.

Activitatea PES Cluj în anul 2010 se poate mândri cu patru realizări notabile:

Conferinţa despre Roşia Montana – Foaia Transilvania, Ziua de Cluj

În dialog cu comunitatea basarabiană – Ziua de Cluj, Foaia Transilvania

Seminar ştiinţific „Comunicare Politică”.

Programul – Solidaritate

“Pentru PES Activists Cluj, 2010, a fost anul consolidării noastre, reuşind să organizăm o serie de evenimente inedite pentru comunitatea clujeană, conform agendei europene. Şi în 2011 vom continua să sprijinim valorile europene, viziunea noastra a unei Europe puternice, progresiste, ce luptă  pentru un viitor mai bun pentru cetatenii nostri” Sebastian Mărginean, Vicepreşedinte – Organizare şi logistică.

PES Activists Cluj a organizat pe 13 martie 2010 o dezbatere pe tema viitorului localității Rosia Montana; interogația din titlu reprezintă de fapt esența problemei: fiecare din părțile implicate susține o alta modalitate de a “salva” aceasta zona. Au participat la dezbatere lideri locali si naționali ai PES Activists, senatorul Alexandru Cordos din partea PSD Cluj, seful TSD Cluj Gabriel Oniga, reputatul profesor de istorie Ioan Piso, director al Muzeului National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, reprezentati ai Partidului Verzilor si Partidului Romania Mare, o echipa numeroasa de specialiști din partea Rosia Montana Gold Corporation, presa locala si un public de peste 60 de persoane – membri PSD si invitați – extrem de interesate de acest subiect.

23


PES Activists Cluj ecologizare a PSDa organizat duminica 25 aprilie o întâlnire la cafeneaua Bistro 45, la care au participat liderii locali ai organizației, reprezentanți ai TSD Cluj, secretarul general al PNTCD Cluj, coordonatorul CCDD (Clubul Cetățenilor cu Drepturi Depline), precum si un grup numeros de studenți din Republica Moldova care urmează cursurile facultăților din oraș. Discuțiile au fost libere si animate, axându-se atât pe problemele specifice comunității basarabene din Romania cat si pe contextul politic național si internațional in care evoluează parteneriatul dintre cele doua state.

PES Cluj a participat la un Seminar Ştiinţific organizat de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul UBB. Reprezentanţii PES Cluj (Adrian Avarvarei, Horia Nasra şi Adrian Cadar) au depăşit retoric categoric reprezentanţii TNL şi OTPDL Cluj

Horia Nasra  (preşedinte PES) şi Adrian Cadar (Secretar general) au lansat programul personal, Solidaritate.

www.pes.ro

24


2 ecologizare a PSD5


Bilanţ” politic, 2010 – PES Cluj ecologizare a PSD

Organizaţia Locală PES Cluj a realizat un „bilanţ” politic al excelentului an 2010. Considerăm că organizaţia noastră a fost una dintre cele mai active din România, ieşind în evidenţă printr-o serie de evenimente ce au captat atenţia presei locale din Ardeal

26


Reforma Constituţională a României ecologizare a PSD

În ultimele luni TSD Cluj a demarat o serie de proiecte sociale şi politice în slujba comunităţii. După ultima acțiunea de împărțire a peste 10.000 de constituții în municipiul Cluj-Napoca, tinerii social-democraţi au anunţat şi organizarea unei dezbateri legate de viitorul Constituţiei României intitulată: “Reforma Constituţională a României”.

Potrivit preşedintelui tinerilor social democraţi clujeni, Gabriel Oniga, acţiunea face parte din cadrul campaniei “Nouă ne PaSăDe Constituţia României”, demarată în contextul demersurilor de modificare a legii fundamentale.

“Credem că oamenii nu cunosc efectiv ce prevede Constituţia României şi noi încercăm să-şi ajutăm pentru a-şi face un punct de vedere în contextul dezbaterilor ce vor urma vizavi de modificarea Constituţiei”, a declarat Gabriel Oniga într-o conferinţă de presă săptămâna trecută.

Reprezentanţii TSD Cluj vor fi gazda unei mese rotunde în care vor dezbate posibilele oportunităţi pe care modificarea Constituţiei României le-ar putea genera: “Dezbaterea va aborda atât forma, cât şi fondul eventualelor propuneri de modificare a Constituţiei, în scopul creării unui consens politic care sa conţină direcţiile importante urmărite şi concluzia dezbaterii” susţin reprezentanţii TSD Cluj.

27


TSD Cluj ecologizare a PSD a trimis deja invitaţii partidelor politice parlamentare în care cer organizaţiilor de tineret să desemneze doi parlamentari, un lider a organizaţiei de tineret și un număr de zece susținători care vor fi prezenți în sală și vor putea de asemenea interveni pe parcurs.

Invitat special al tinerilor social-democraţi clujeni va fi Dan Şova: ”Pînă acum aveam confirmarea vicepreşedintelui comisiei de modificare a Constituţiei, Dan Şova şi o aşteptăm şi pe cea a liderului comisiei, domnul Daniel Buda” a declarat Gabriel Oniga.

Scopul dezbaterii constituie crearea unui forum de discuţii avizate şi deschise factorilor implicaţi şi interesaţi de posibilele modificari care pot fi aduse Constituţiei României.

“TSD Cluj este aproape de cetăţean prin fapte. Vrem să fim parteneri cu cetăţenii, să-i încurajăm să intre în politică şi să fie interesaţi de administraţia publică! O politică eficientă este fundamentul primar a unei administraţii profesioniste, dedicate comunităţii” a declarat Secretarul General al TSD Cluj-Napoca, Horia Nasra.

Dezbaterea va avea loc în data de 26 mai 2011 începând cu ora 14.00 la Hotel Akantus, Calea Turzii, nr. 43-51, Cluj-Napoca

www.presalocala.com

28


2 ecologizare a PSD9


30 ecologizare a PSD


Training pe fonduri europene la Liga Studenţilor PSD ecologizare a PSD

Liga Studenţilor PSD şi-a pregătit astăzi studenţii în materie de fonduri europene. Social-democraţii vor să se asigure că au membrii pregătiţi pentru vremea când vor gestiona aceste fonduri.

Liga Studenţilor PSD organizează traininguri pe fonduri europene în 24 de judeţe. Astăzi a fost rândul clujenilor să afle mai multe despre gestionarea dar şi despre absorbţia fondurilor structurale. „3 miliarde de euro pentru resurse umane stau la dispoziţia românilor. Cele mai puţin fonduri sunt absorbite pentru reţeaua naţională de transport.” a explicat Gabriel Petrea, preşedintele Ligii Studenţilor PSD.

România se află în prezent pe ultimul loc la absorbţia fondurilor europene. „Dorim ca 2013 să ne prindă bine pregătiţi. Urmează un nou exerciţiu financiar şi pentru că sunt 99% sigur că PSD va fi responsabil de gestionarea banilor, noi incepem pregătirea de pe acum de la nivel judeţean.” a declarat Gabriel Oniga, preşedintele Organizaţiei judeţene de Tineret a PSD Cluj.

Liga studenţilor din Cluj numără circa 50 de membrii a cărei preşedinte este Ioana Bărăian.

www.cluj-am.ro

31Dezbatere despre viitoarea Constituție a României, în 26 mai, la Cluj

După acțiunea de împărțire a 10.000 de constituții în Cluj-Napoca, tinerii social-democraţi au anunţat şi organizarea unei dezbateri legate de viitorul Constituţiei României. Aceasta va avea loc în 26 mai, iar la ea vor participa parlamentari clujeni, lideri ai tuturor organizaţiilor de tineret din Cluj, membri de partid şi simpatizanţi.

"Pînă acum aveam confirmarea vicepreşedintelui comisiei de modificare a Constituţiei, Dan Şova (senator PSD - n.r.) şi o aşteptăm şi pe cea a liderului comisiei, domnul Daniel Buda", a explicat preşedintele Tineretului Social-Democrat Cluj, Gabriel Oniga, în conferinţa de presă de astăzi.

www.ftr.ro

“România trăieşte într-un regim

cezarist”

TSD Cluj a organizat joi, 26.05.2011 dezbaterea „Reforma Constituțională a României” la care au participat membrii ai PSD, PNL și UDMR, PDL refuzând prezența.

33
Party Time mai, la Cluj

36


Party Time mai, la Cluj

37


Party Time mai, la Cluj

38


Party Time mai, la Cluj

39


Albumul însumează o parte din acțiunile TSD Cluj Napoca. Simbolizează dorința noastră de a produce o schimbare și de a lăsa o amprentă in scena politică actuală. Cuvintele sunt de prisos în fața imaginilor care ascund mult efort, devotament si muncă. Ne îndreptăm cu pași mici spre un țel măreț . Vrem să avem un cuvânt de spus în ceea ce privește prezentul si viitorul nostru , dorim o Romanie Europeană! Pentru noi este o poveste fără sfârșit ...

Anca Gherle, membru al Biroul Executiv TSD Cluj Napoca

2