Dragi copii v ă spun îndată O poveste adevărată Ce nu-ncepe cu ‘’A fost odată’’: - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Dragi copii v ă spun îndată O poveste adevărată Ce nu-ncepe cu ‘’A fost odată’’: PowerPoint Presentation
Download Presentation
Dragi copii v ă spun îndată O poveste adevărată Ce nu-ncepe cu ‘’A fost odată’’:

play fullscreen
1 / 12
Dragi copii v ă spun îndată O poveste adevărată Ce nu-ncepe cu ‘’A fost odată’’:
226 Views
Download Presentation
cricket
Download Presentation

Dragi copii v ă spun îndată O poveste adevărată Ce nu-ncepe cu ‘’A fost odată’’:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Povestea a luat naştere în momentul în care realizam împreună cu copiii aceste personaje din legumele observate.După o noapte de insomnie ....iată ce a ieşit:

  2. Într-o grădină de zarzavat Domnea CARTOFUL Împărat. El se-nfoia ziuluca-ntreagă, Că lumea lui îi este dragă, Că este foarte importantă Pentru omenirea toată. Dragi copii vă spun îndată O poveste adevărată Ce nu-ncepe cu ‘’A fost odată’’:

  3. Avea supuşi...fel de fel: De la bostani la pătrunjel. Cum era o zi de toamnă, Îşi dorea şi el o doamnă Cu care să petreacă iarna toată Că-n curând neaua s-arată Şi grădina-i minunată Rămâne acuşi uitată. Aşadar,trimise –n ţară zvon Toţi supuşii să vină lângă tron. El doreşte din mândrele legume, (Indiferent de al lor nume), La un carnaval să se prezinte Care mai decare-mpodobite, Şi fiecare dintre candidate Să spună cât sunt de importante.

  4. În zeci de fuste înfoiate Verzi şi roşii dantelate, Varza se prezintă mândă În faţa împăratului în tindă: -Eu,şi crudă în salată, Şi călită şi murată, Ştiu că sunt cea potrivită Împărăteasă preamărită! Auzind aste cuvinte Trec pătlăgelele-nainte; Una-i murătură verde, Alta-i vânătă ,se vede, Iar cea roşie, bucălată, Şi-a pus rochie dantelată.

  5. Tot făceau la piruiete.... Pe Cartof, vor să-l îmbete. Cu arome-mbietoare, Că dau gust bun la mâncare! Zicând că rostul lor...ei bine, Doar în faţă se cuvine! ....Fără ele nu se poate! Ele au vitaminele toate.

  6. Vizirul usturoi,maestru mare, Vine şi el la prezentare: -Cu mine, veritabil medicament, Oricând scapi din incident! Când răceala se arată De necaz te scap îndată. Sunt nelipsit de la friptură, Ori ca mujdei...de-ţi lasă apă-n gură... Sunt şi un bun condiment; În cămară sunt mereu prezent.

  7. Trec apoi pe rând: un păstârnac, O morcoviţă, conopida şi-un dovleac, Fasolea, mazărea, ridichea şi-o gulie, Se-nghesuie şi toate vor să fie Alese de măritul împărat, Dorindu-l pe cartof de bărbat;

  8. Mai la sfârşit, o ceapă mai roşcată, În zece cămăşi îmbrăcată, La braţ cu fratele ei prazul Ce-i cam prelung la el obrazul, În faţa împăratului păşeşte, Se-nclină,se roteşte şi şopteşte: -Mărite Cartof Împărat! Azi toate legumele s-au adunat Dorind să-ţi fie la-nălţime Şi să alegi tu din mulţime.

  9. -Eu sunt ceapa usturată Cu vitamine îmbuibată, Sigur cea mai importantă, Cu mine sănătatea ţi-e salvată! Dar spun că-n împărăţie Toate legumele trăiesc în frăţie Oamenilor dau sănătate, Căci au vitamine importante. Eu, propun să rămânem împreună! Doar aşa suntem o hrană bună. Oamenilor vom fi de folos Vor avea trup sănătos......

  10. Toate legumele pe dată, S-au trezit într-o salată De copii iute mâncată. Ei ştiau vedeţi voi bine Că ele au vitamine! Când discuţia era în toi, Cu pas sprinten şi vioi, A venit şi gospodina Şi-ndat’ a golit grădina.