Israel
Download
1 / 56

ISRAEL - PowerPoint PPT Presentation


 • 160 Views
 • Uploaded on

ISRAEL. Profesor CHETRAN ELENA Scoala cu clasele I-VIII Nr.2 Baia Sprie. DRAPELUL. DATE GENERALE.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'ISRAEL' - calvin


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Israel

ISRAEL

Profesor CHETRAN ELENA

Scoala cu clasele I-VIII Nr.2 Baia SprieDate generale
DATE GENERALE

 • Suprafata: 21,596 kmp, incluzand Ierusalimul de Est, si Inaltimile Golan (regiune din sud-vestul Siriei), ambele cucerite de Israel in urma razboiului de 6 zile din anul 1967.Are lungime maxima de aproximativ 420 km, si o latime intre 16 si 150 km

 • Pozitie geografica si limitele: Statul Israel este cuprins intre Marea Moarta si raul Iordan,in est, si tarmul Marii Mediterane in vest. In nord se invecineaza cu Siria si Liban, in est cu Iordania, iar in sud-vest cu Egiptul. In sud prin Golful Akaba are iesire la Marea Rosie.


Caracteristici geografice
CARACTERISTICI GEOGRAFICE

 • Relieful este incadrat de Marea Mediterana in vest si depresiunea tectonica in est, cuprinde urmatoarele unitati de relief:

 • - campia de coasta, cea mai importanta din tara, mai ingusta in zona Haifa si mai lata in zona sudica;

 • Doua zone montane, desfasurate pe directia nord-sud, paralel cu campia litorala: Muntii Galileii in partea de nord ( 1208m in Vf. Har Meron- altitudinea maxima din Israel), care domina spre est valea raului Iordan, si piemontul Shefela in partea centrala, cu altitudini mai mici ( 500 – 600m), traversat de vaile unor rauri temporare;


Israel


Inaltimile golan
INALTIMILE GOLAN inalta pe directia NV-SE, depasind 1000m si coborand spre Golful Elat de la Marea Rosie.


Harta fizico geografica
HARTA FIZICO- GEOGRAFICA inalta pe directia NV-SE, depasind 1000m si coborand spre Golful Elat de la Marea Rosie.


Israel

 • Clima:- inalta pe directia NV-SE, depasind 1000m si coborand spre Golful Elat de la Marea Rosie.clima mediteraneana innordul Israelului cu ierni blande, umede si veri lungi si calde.

  - In sud este desertul Negev cu o clima desertica, care ocupa 60% din suprafata. Temperatura medie la Elat este de 16°C in ianuarie si 32°C in iulie si o cantitate totala de precipitatii de 3 cm. Cifrele pentru Haifa sunt 14°C, 28°C si 65 cm. Pentru Ierusalim, aflat la o inaltime de 557 m , cifrele sunt 9°C, 24°C si 52 cm.


Israel

 • Hidrografia: inalta pe directia NV-SE, depasind 1000m si coborand spre Golful Elat de la Marea Rosie.Datorita climatului arid exista rauri putine, mai important fiind Iordanul, ce strabate pe rand Lacul Tiberiada ( Marea Galileii) si apoi Marea Moarta


Israel

 • Vegetatia inalta pe directia NV-SE, depasind 1000m si coborand spre Golful Elat de la Marea Rosie.: Biblia descrie tara ca fiind ”un tinut bun pentru cultivarea graului, orzului, a vitei de vie si a smochinelor, a rodiilor si a maslinelor si a mierii”. Suprafete intinse de paduri indigene, perene si de maquis, au fost distruse, dar in jur de 200 milioane de noi copaci au fost plantati de-a lungul acestui secol.Vegetatia este redusa. cu exceptia celei din campia de coasta, unde exista conditii favorabile culturii citricelor. Pe versanti, desi au pierdut o parte din cuvertura forestiera, apar petice de paduri cu pin de Alep, stejar, artar, platan, chiparos, iar pe vai tufisuri de tip maquis sau garriga.


Israel

Vegetatia se degradeaza treptat spre sud, spre Desertul Negev, unde capata pronuntate caractere xerofitice ( plante cu tepi).

Fauna este fomata din sacali si hiene. In zona Lacului Hula traiesc mistreti. Odata cu dezvoltarea vegetatiei si resurselor de apa, numarul pasarilor si caprioarelor a crescut.


Istoric
ISTORIC Negev, unde capata pronuntate caractere xerofitice ( plante cu tepi).

 • Statul Israel i-a fiinta la 14 mai 1948, pe baza hotararii Adunarii Generale a O.N.U., care prevedea impartirea Palestinei ( aflata pana atunci sub mandat britanic) in doua state: arab si israelian.

 • Dupa mai multe conflicte cu statele arabe, Israelul incheie o pace separata cu Egiptul in 1975, apoi urmeaza negocieri interminabile cu OEP ( Organizatia pentru Eliberarea Palestinei), care sunt mereu intrerupte de acte teroriste palestiniene si de interventii ale armatei israeliene in teritoriile ocupate.


Israel


Statul
STATUL sud-vest, Cisiordania si Inaltimile Golan in nord, la granite cu Libanul), o administratie militara cu puteri nelimitate si a promovat o politica de implantare de colonisti.

 • Conform legilor statului ( nu are Constitutie), este o republica parlamentara, in care puterea executiva este exercitata de un cabinet numit de presedinte, iar cea legislativa de un parlament unicameral. Presedintele statului este ales pentru 5 ani.


Populatie
POPULATIE sud-vest, Cisiordania si Inaltimile Golan in nord, la granite cu Libanul), o administratie militara cu puteri nelimitate si a promovat o politica de implantare de colonisti.

 • Populatia Israelului s-a constituit dintr-un nucleu intial de 770 000 de oameni format pe seama unui spor migratoriu masiv in primii ani de existenta a statului (intre 1948 si 1952). Multe comunitati evreiesti au venit din nordul, centrul si estul Europei, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, si mai recent , din fosta URSS.

 • Migratiile au continuat ajungandu-se in 1970 la 2,8 mil, iar in 2001 la 6,2 mil loc cu o densitate medie de 303 loc/ kmp .


Israel


Orasele
ORASELE Circa 1/3 din populatie se concentreaza in arealul urbanizat Tel Aviv unde s-au creat densitati foarte ridicate (6900 loc/kmp). Alte zone importante de concentrare a populatiei sunt Ierusalim si Haifa.

 • Capitala Tel Aviv este proclamat capitala la crarea statului.Guvernul israelian muta la 23 ian 1950 sediul guvernului si Parlamentului in zona zona vestica a orasului Ierusalim, proclamat acum noua capitala, netinand seama de rezolutia ONU care preconiza un statut international pentru acest oras. Comunitatea internationala nu a recunoscut oficial Ierusalimul in calitate de capitala, majoritatea ambasadelor straine aflandu-se in continuare la Tel Aviv. Alte orase importante sunt: Haifa, Jerihon, Elat, Nazaret.


Israel


Agricultura
AGRICULTURA alte minoritati

 • Agricultura: Agricultura angajeaza doar 5% din populatie dar este foarte productiva. Se cultiva 20% din suprafata si alte 40% sunt pasuni. 5% este acoperita cu paduri. Israelul este independent in fructe, legume, bumbac, oua si produse lactate. Citricile sunt principalele produse exportate, dar se cultiva si banane, avocado, masline, rodii, pepeni si alte fructe. Se utilizeaza sere pentru exporturile cu profit mare, precum cele de flori, rosii si capsuni. Pestii de la pescarii se ridica la 12.500 tone pe an.


Israel

 • Irigatiile: alte minoritatiIsraelul se bazeaza pe irigatii. Marea Galileii si raul Iordan sunt principalele surse de apa. Conducta de la Marea Galileii in Desertul Negev este o parte importante a sistemului de irigatie al Israelului, vitala pentru sud. Elat si Ashdod au uzine de desalinizare care furnizeaza apa in plus. 11% din suprafata totala este irigata.


Industria
INDUSTRIA alte minoritati

 • Industria: Israelul are putine materii prime, dar dezvoltarea rapida a creat o natiune industriala moderna. Principalele industrii sunt cea alimentara, a diamantelor (exporturile de diamante slefuite reprezinta 23% din total), textila, chimica, a bunurilor electrice si electronice si a echipamentelor militare. Israelul si-a lansat primul satelit de comunicatii in 1988 si este una dintre putinele natiuni “spatiale” ale lumii. Industriile grele sunt concentrate la Haifa si Tel Aviv. Turismul este de asemenea o industrie importanta.


Transporturile
TRANSPORTURILE alte minoritati

 • Reteaua de drumuri are 12.823 km lungime, autobuzele fiind principalul mijloc de transport. Exista 865 km de cale ferata. Zborurile aeriene interne leaga principalele orase ( 51 aeroporturi, multe cu detinatie militara), iar aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv este international. Principalele porturi sunt Ashdod si Haifa la Marea Mediterana si Elat in Golful Aqaba.


Obiective turistice
OBIECTIVE TURISTICE alte minoritati

 • Nazaret este un oras de aproximativ 60000 de locuitori in nordul Israelului, la aproximativ, 140 de km de Ierusalim. Este capitala regiunii nordice a tarii si cel mai mare oras arab din Israel. Iisus a crescut in Nazaret impreuna cu mama Sa Maria, astfel orasul devenind unul din multele situri de pelerinaj crestine din Tara Sfanta. O vizita reala in Nazaret este mai mult decat un tur al orasului vechi. Una din regulile de baza in a cunoaste Nazaretul este de a-i intelege peisajul inconjurator: o burta in forma unei potcoave, a carei fata concava cade abrupt in campiile din vale.


Israel

 • Inima Nazaretului o reprezinta Vechiul Oras, ce este cuprins in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Nazaret biserica bunei vestiri
NAZARET – BISERICA BUNEI VESTIRI in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Nazaret vedere din orasul vechi
NAZARET- VEDERE DIN ORASUL VECHI in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Tiberias
TIBERIAS in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.

 • Tiberias (Tiber) a fost o destinatie populara pentru turisti de mai bine de 2000 de ani. Inca de pe vremea romanilor, aceast spa (loc de odihna balneoclimateric) de recreatie, construit in jurul a 17 izvoare de apa minerala fierbinte, la peste 180 de m sub nivelul marii, se bucura de vizitatori din toate colturile lumii vechi. Dupa ce Herodot Antipas (unul din cei trei fii ai lui Herodot ce mare, care a divizat Palestina, dupa moartea tatalui sau) l-a construit, orasul a fost numit Tiberias, in onoarea imparatului roman Tiberius. Multe biserici au fost construite in afara zidurilor orasului vechi. Ocazional se tin concerte in modesta Biserica de bazalt a Scotiei, ctitorita de Dr. David Watt Torrance – de asemenea, fondatorul primului spital din Tiberias, sau in luxuriantele sale gradini de pe tarm. Peste drum se afla Hotelul Scotian (Scots Hotel), folosit adesea de pelerinii crestini.


Tiberias1
TIBERIAS in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Tel aviv
TEL AVIV in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.

.

 • Aceste cuvinte fac referire la marele oras Tel Aviv – Yaffo (Yaffo sau Jaffa – reprezinta orasul vechi, antic aflat partea sudica a Tel Avivului). Viziteaza Tell Aviv si bucura-te de nisipoasele si animatele sale plaje, chiar si in lunile de iarna vei fi incantat de vremea linistita. Stilul Bauhaus unic al cladirilor din Tel Aviv i-a adus renumele de “orasul alb”, iar din 2003 acestea au intrat in Patrimoniul UNESCO. Povestea Tel Avivului este strans legata de insasi renasterea Israelului modern. Dar Tel Aviv nu este doar istorie. Astazi este unul din orasele cele mai pline de viata prin care ai putea trece. Te poti bucura de o foarte bogata viata de noapte. Fie ca esti in club, restaurant, cafenea sau baruri pentru fumatori, Tel Aviv are ceva pentru tine.


Tel aviv1
TEL AVIV in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Muntele tabor
MUNTELE TABOR in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.

 • Muntele Tabor este un deal ce se inalta la 500m deasupra vaii Jezreel, in Galileea. Datorita locatiei strategice de-a lungul drumului de la nord la sud, a fost o importanta fortareata in vremurile stravechi. Crestinii au identificat o piatra deasupra muntelui, ca fiind Schimbarea la Fata a lui Cristos, prin secolul patru e.n. Muntele Tabor este localizat in Galileea de jos, la capatul estic al vaii Jezreel, 17 km vest de Marea Galileei, in Israel. Multi crestini cred ca este locul Schimbarii la Fata si locul bataliei dintre Barac si ostile lui Iabin, conduse de Sisera. Muntele Tabor poate fi vazut de la kilometrii distanta, iar de deasupra lui se pot surprinde imagini minunate ale vaii Jezreel, aratand totodata si importanta sa strategica. Zidurile din secolul al XIII-lea, se pot vedea inca in jurul varfului, care este impartit in zona greco-ortodoxa (nordest) si zona latino-catolica (sud-est).


Muntele tabor1
MUNTELE TABOR in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Marea galileii
MAREA GALILEII in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.

 • Marea Galileei (Lacul Tiberiada) are o clima calda si uscata, apa dulce si o atmosfera calma. Aceasta o face un taram de vacanta favorit. Aproape in toata perioada anului lacul, de jur-imprejur, este plin de vizitatori; in special in weekenduri, cand vin multi turisti locali. Lacul este inconjurat in intregime de plaje publice si private si de hotelurile inalte din Tiberias. Marea Galileei, cunoscuta israelitilor si ca Lacul Kinneret, are dimensiuni de doar 21 km cu 11 km, dar este unul dintre corpurile de apa cele mai cunoscute din lume. Se spune ca pe aceste tarmuri Iisus a tinut predici si a facut miracole. Multe situri sunt localizate in jurul lacului, inclusiv Capernaum, casa a cel putin cinci din cei 12 discipoli. Biserica Fericirilor se spune ca este in locul Predicii de pe Munte, iar Tabgha se crede ca este locul unde Iisus a hranit 5000 de persoane cu cinci paini si doi pesti, fiind numit Biserica Inmultirii. Orasul Migdal, din apropierea lacului, este orasul Mariei Magdalena.


Marea galileii1
MAREA GALILEII in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Ierusalim
IERUSALIM in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.

 • Toate ramurile guvernului israelian sunt localizate in Ierusalim, inclusiv parlamentul unicameral israelian (Knesset) si curtea suprema. Orasul este resedinta pentru Universitatea Evreiasca si pentru muzeul Israelului cu Altarul Cartii. Gradina zoologica biblica din Ierusalim este catalogata ca cea mai importanta atractie turistica pentru israelieni. Popularul station Teddy este considerat unul dintre stadioanele de top din tara. Ierusalimul joaca un rol important in iudaism, crestinism si islamism. Anuarul statistic al Ierusalimului in anul 2000 cuprindea 1204 sinagogi, 158 de biserici si 73 de moschei. Reperele religioase din Ierusalim raman si astazi in varful preferintelor turistilor straini, cu o majoritate care viziteaza Zidul Pangerii (Zidul vestic) din vechiul Ierusalim.


Ierusalim1
IERUSALIM in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Haifa
HAIFA in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.

 • Haifa se situeaza pe si in jurul frumosului munte Carmel, aproape de golful Haifa in nordul Israelului. Prima poza este o parte din zona industriala a golfului Haifa (la poalele muntelui Carmel), asa cum se vede din cartierul Nave Sha’anan de pe muntele Carmel. Un raport din 2007 al municipalitatii din Haifa a cerut construirea de mai multe hoteluri, o linei de feriboturi intre Haifa, Acre si Caesarea, dezvoltarea ariei vestice a portului ca o zona de recreere si distractie si extinderea aeroportului si a portului local pentru a se adapta traficului aerian international si a croazierelor navale.


Haifa1
HAIFA in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Israel
ELAT in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.

 • Un oras statiune de 20000 de locuitori si un port aglomerat ce uneste marea cu desertul, Eilat se afla in extremitatea sudica a Israelului. Soarele straluceste intotdeauna in Eilat (ploua cumulat, aproape 6 zile pe an), iar media temperaturilor zilnice rar scade sub 21°C, chiar si in iarna. Cea mai mare atractie in Eliat o reprezinta scufundarile in Marea Rosie (de fapt intr-o extensie a marii, numita golful Eilat sau Aqaba), in una din cele mai spectaculoase rezervatii subacvatice. Poti vedea corali si pesti colorati stralucitor si de asemenea, poti admira orice, de la veninosul peste leu, pana la murena, rechin, broasca testoasa marina sau diavolul de mare (Manta birostris). Imaginile ametitoare ale Muntilor Rosii si apa cristalina a Marii Rosii invaluie glorios o asemenea experienta. Eilat aduce vizitatorilor o relaxare totala prin frumusetea desertului. Toate acestea, impreuna cu nesfarsitul soare si placuta, calda iarna, face Eilatul unul din orasele turistice israeliene de varf, preferat atat de catre turistii straini (in special europeni), cat si de cei istraeliti.


Israel
ELAT in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.


Marea moarta
MAREA MOARTA in doua parti: nucleul – inima istorica si religioasa – si “acoperisul” – pietele, pensiunile si casele de pe cresta dealului Nebi Sa’in. Extinderea zonei turistice a orasului va aduce turistii pe varful crestei si de acolo in oras si in bisericile sale.

 • Suprafata Marii Moarte este undeva la 400 de m sub nivelul marii. Fundul marii, in zona cea mai adanca se gaseste la peste 700 de m sub nivelul marii. Marea Moarta are una din cele mai sarata ape de pe planeta; aproape 35% din aceasta apa reprezinta sare dizolvata. Aceasta mare nu are nici o sursa de apa, fiind complet inconjurata de uscat, astfel devenind din ce in ce mai sarata, odata cu adancimea.

 • Reprezinta cel mai jos corp de apa de pe planeta, cel mai jos punct de pe planeta si sursa cea mai bogata in sare naturala de pe tot mapamondul, ascunzand minunate comori ce s-au acumulat de-a lungul a mii de ani.


Israel

 • Vorbind dintr-o perspectiva stiintifica, apa marii contine mai mult de 35 de minerale diferite, care sunt esentiale pentru sanatate si pentru ingrijirea pielii corpului. Marea furnizeaza, de asemenea, materia prima pentru renumitele bai saline din Marea Moarta iordaniana si pentru produsele cosmetice comercializate in toata lumea.


Marea moarta1
MAREA MOARTA mai mult de 35 de minerale diferite, care sunt esentiale pentru sanatate si pentru ingrijirea pielii corpului. Marea furnizeaza, de asemenea, materia prima pentru renumitele bai saline din Marea Moarta iordaniana si pentru produsele cosmetice comercializate in toata lumea.


Marea moarta2
MAREA MOARTA mai mult de 35 de minerale diferite, care sunt esentiale pentru sanatate si pentru ingrijirea pielii corpului. Marea furnizeaza, de asemenea, materia prima pentru renumitele bai saline din Marea Moarta iordaniana si pentru produsele cosmetice comercializate in toata lumea.


Alte obiective turistice
ALTE OBIECTIVE TURISTICE mai mult de 35 de minerale diferite, care sunt esentiale pentru sanatate si pentru ingrijirea pielii corpului. Marea furnizeaza, de asemenea, materia prima pentru renumitele bai saline din Marea Moarta iordaniana si pentru produsele cosmetice comercializate in toata lumea.

 • Cetatea Ierusalimului – se poate vizita casa in care a locuit Maica Domnului in cetatea Antonia.

 • Orasul lui David: Silwan (in Biblie Siloam ) este cea mai veche parte a Ierusalimului. David, Solomon si profetii au trecut pe aici. Gradinile din Siloam au inspirat Cantecul Cantecelor. Orasul lui David poate fi vizitat cel mai bine impreuna cu un ghid autorizat.

 • Via Dolorosa este drumul pe care Iisus a mers de la judecata catre rastignire. Aici sunt cele „14 opriri ale Crucii” care conduc si spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin , cunoscut ca locul unde a fost ingropat si unde a inviat Hristos – centrul credintei crestine din intreaga lume.

 • Zidul Plangerii

 • Gradinile Suspendate din Haifa

 • Muntele Sionului – pe care se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului,


Israel

 • Muntele Maslinilor – loc in care multimile se intalnesc in Duminica Floriilor ca sa reediteze intrarea lui Iisus in Ierusalim. Se opresc acolo unde Domnul a plans, prevazand soarta sa si a orasului. Locul e marcat de o biserica in forma de lacrima, numita Dominus

  Flevit (“Domnul a plans”). Tot pe acest munte este Gradina Ghetsimani, in care exista inca o mica livada de maslini, despre care se spune ca ar avea aproape 2000 de ani. De pe Muntele Maslinilor putem avea o superba panorama asupra orasului vechi. Alte biserici pe Muntele Maslinilor: Biserica Natiunilor, Biserica Maicii Domnului si Pestera Ghetsimani, Biserica Pater Noster (Tatal Nostru)


Israel

 • Catedrala Catolica Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat, pe locul unde s-a aflat casa Fecioarei Maria;

 • Biserica Sf. Iosif; Sinagoga;

 • Biserica Sf. Gavril, unde se gaseste izvorul Mariei.

  Localitatea Cana Galileei, unde Isus a savarsit prima minune, transformand apa in vin.

  Muzeul Diasporei – situat in campusul Universitatii din Tel Aviv


Masada
MASADA cult din Orientul Apropiat, pe locul unde s-a aflat casa Fecioarei Maria;


Muntele tabor2
MUNTELE TABOR cult din Orientul Apropiat, pe locul unde s-a aflat casa Fecioarei Maria;


Desertul negev si marea moarta
DESERTUL NEGEV SI MAREA MOARTA cult din Orientul Apropiat, pe locul unde s-a aflat casa Fecioarei Maria;


Biserica sfantului mormant
BISERICA SFANTULUI MORMANT cult din Orientul Apropiat, pe locul unde s-a aflat casa Fecioarei Maria;