Veilig op internet!
Download
1 / 29

Veilig op internet! - PowerPoint PPT Presentation


  • 151 Views
  • Uploaded on

Veilig op internet!. spyware. werking van de pc. wormen. virussen. geschiedenis van internet. botnet.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Veilig op internet!' - callum


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Veilig op internet

Veilig op internet!

spyware

werking van de pc

wormen

virussen

geschiedenis van internet

botnet


Veilig op internet

werking van de PC


Veilig op internet

1946:     

De eerste computer (de ENIAC) was net zo groot alseen klaslokaal en kon nog niet eens de helft van jouw computer!

werking van de PC


Veilig op internet

werking van de PC
Veilig op internet

hardware

werking van de PC


Veilig op internet

Heel belangrijk in de computer is toch wel het moederbord: Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbord

werking van de PC


Veilig op internet

. Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbord

moederbord

werking van de PC


Veilig op internet

- Een Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbordprocessor, ook wel CPU(Engels: central processing unit) of in het Nederlands centrale verwerkingseenheid (CVE) genoemd, is het hart van de computer. De snelheid van je PC hangt dan ook van deze chip af. Want dat is het als je het ziet, een chip! Deze bevindt zich op het moederbord. De snelheid wordt uitgedrukt in Mhz (Megahertz) of Ghz (Gigahertz)

werking van de PC


Veilig op internet

  • De werking van de PC Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbord

processor

werking van de PC


Veilig op internet

  • Het werkgeheugen (RAM) Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbordHet geheugen van de computer wordt gebruikt voor alles waar de computer mee bezig is. Ga je een spelletje spelen op je pc? Dan leest de computer het spel van de harde schijf en stopt hij het in zijn geheugen. Zo kan hij ermee aan de slag.

werking van de PC


Veilig op internet

  • Het werkgeheugen (RAM) Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbordHet werkgeheugen (Random Access Memory, kortweg RAM) is het korte termijn geheugen van je computer. De gegevens worden slechts kort opgeslagen. Is je computer uit dan is het geheugen leeg. Het RAM zit op losse 'modulen' die je in je moederbord kunt steken. Dit zie je op de volgende foto.

werking van de PC


Veilig op internet

werkgeheugen Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbord

De hoeveelheid RAM-geheugen drukken we uit in Mb’s. Veel pc’s hebben op dit moment een RAM van 512 Mb of 1024 Mb (1Gb)

werking van de PC


Veilig op internet

CD-rom (CDR)of DVD-rom (DVDR) Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbordDie zit altijd aan de voorkant van de computer. Daarmee kun je cd-roms of dvd’s afspelen. Ook gewone muziek-cd's kunnen erin!

werking van de PC


Veilig op internet

Lange termijn geheugen Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbordDe harde schijf is een soort reuzen-bureau-la. Je kunt er van alles in opbergen. Op de harde schijf staan alle programma's die je op je computer kunt gebruiken. Je kunt er ook alles bewaren wat je zelf hebt gemaakt. Bijvoorbeeld werkstukken, tekeningen, of mp3’s die je hebt opgenomen. Ook dingen die je van internet hebt opgenomen (plaatjes, filmpjes)

werking van de PC


Veilig op internet

  • Hoe zit een harde schijf in elkaar? Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbordEen harddisk bestaat uit één of meerdere schijven (platters) met magnetisch materiaal waarop de informatie wordt opgeslagen. Deze platters zitten op dezelfde as vast, en draaien met constant toerental rond.

werking van de PC


Veilig op internet

Vlak boven het oppervlak van de Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbordplatters bevinden zich de harddisk koppen waarmee bytes gelezen of geschreven kunnen worden. Deze zitten vast aan een roterende arm, zodat de kop van de buitenkant naar de binnenkant van de platter kan bewegen. Tegenwoordig zitten alle armen vast aan elkaar, zodat alle koppen tegelijk heen en weer bewegen. Er is altijd slechts één kop actief.

werking van de PC


Veilig op internet

Seriële en parallelle poort Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbordDe computer heeft een aantal aansluitpunten voor externe apparatuur. Zo wordt je muis en het toetsenbord met je computer verbonden. De seriële poort is voor de langzamere apparatuur, de parallelle voor de snellere. De aansluitingen vindt je aan de achterzijde van de computer.

werking van de PC


Veilig op internet

USB Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbordMet de USB-poort (Universal Serial Bus) kun je op een handige manier randapparatuur aansluiten. USB staat voor “Universal Serial Bus” Dit is een standaard voor het aansluiten van apparatuur zoals printers, scanners, webcam's, digitale foto toestellen, toetsenbord, muis, harddisk, cd/dvd-branders enz.

werking van de PC


Veilig op internet

serieele poort Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbord

USB-aansluiting

werking van de PC


Veilig op internet

internet Het is een printplaat met elektronica waarop een aantal andere (insteek-)printplaten gemonteerd kunnen worden. Denk daarbij aan de processor het werkgeheugen en een video-en geluidskaart. Hierna zie je een foto van een moederbord


Veilig op internet

Het Internet is het wereldomspannende netwerk van computers die communiceren met behulp van een gemeenschappelijke taal. Zodra je verbinding hebt met deze weblocatie, ben je aangesloten op het Internet.

internet


Veilig op internet

Het lijkt op het internationale telefoonsysteem: er is niet één eigenaar of toezichthouder, het geheel is zo verbonden dat het als een groot netwerk functioneert. Miljoenen mensen hebben vandaag de dag toegang tot het Internet. Daar hoor jij ook bij!W W W staat voor World Wide Web, oftewel:Werelwijd Netwerk.

internet


Veilig op internet

Elke webpagina, met inbegrip van de introductiepagina van een weblocatie, heeft een uniek adres, een zogenaamde Universal Resource Locator (URL). Voorbeeld: Het adres van de Dalton Den Haag website om je roosterwijzigingen te checken is http://www.daltondenhaag.nl/index.php?go=roosterwijzigingen&page=leerlingen

internet


Veilig op internet

Met een "browser" kun je webpagina's bekijken. Je gebruikt op dit moment een browser om internetpagina’s te kunnen bekijken. Populaire browsers zijn Internet Explorer en Mozilla Firefox

internet


Veilig op internet

De video vind je op johanvandergaag.nl bij ”Dalton Den Haag”,> CV M&M

Video :: de besmette familie van der Ploeg

De gevaren van internet op je pc…

internet


Veilig op internet

De video vind je op johanvandergaag.nl bij ”Dalton Den Haag”,> CV M&M

Video :: Botnet

De gevaren van internet op je pc…

virussen

wormen

botnet

internet


Veilig op internet

Voor volgende week (week 4) Haag”,> CV M&M- Leren deze Powerpoint “veilig op internet”- bekijk de 2 filmpjes: hackfilm enbotnetDe video’s vind je op johanvandergaag.nl bij ”Brugklas > ICT” Tot volgende week!

internet