Centrale vraag
Download
1 / 1

Leven - PowerPoint PPT Presentation


  • 141 Views
  • Uploaded on

Centrale vraag Onze centrale vraag is: Wat zal het leven op aarde beëindigen? We hebben deze vraag onderzocht met de hulp van 10 artikelen. We hebben deze vraag niet alleen onderzocht voor mensen, maar we hebben is ook onderzocht voor mensen en koraalriffen en andere levende organismen.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Leven' - calla


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Centrale vraag

Onze centrale vraag is: Wat zal het leven op aarde

beëindigen?

We hebben deze vraag onderzocht met de hulp van 10 artikelen. We hebben deze vraag niet alleen onderzocht voor mensen, maar we hebben is ook onderzocht voor mensen en koraalriffen en andere levende organismen.

Leven

Onderzoeksvraag:

Watzal het leven op aardebeëindigen?

Conclusie

Na alleartikelen die we hebbenonderzochtzijn we tot de conclusiegekomendat het mogelijk is om het leven op aardekanwordenbeëindigtr. Al wetenwijnognietwat het zaldoen, maar erzijn in iedergevalmeeralsgenoegmogelijkheden.

Levensgevaarlijke Bacteriën

Het is algemeen bekend dat het leven op aarde wordt bedreigd door allemaal verschillende factoren. Het leven van ons mensen op aarde wordt bedreigd door bacteriën die wij zelf ontwikkeld hebben. Vervolgens komen wij erachter nadat we een bacterie ontwikkeld hebben hoe gevaarlijk het bacterie nu in werkelijkheid is. Als deze bacteriën in de verkeerde handen vallen dan kan dit gevolgen hebben voor het leven op aarde. We kwamen erachter dat er altijd wel een oplossing ontwikkeld kan worden tegen deze bacteriën. De vraag is echter of deze wel op tijd wordt ontwikkeld.

Koraalriffen

Maar als we toch weten te voorkomen dat er een bacterie uitbreekt die het leven op aarde beëdigend. Dan blijven we toch doorgaan met Leven op aarde verwoesten. Namelijk de koraalriffen. We doen dit door te zorgen voor een te hoog gehalte stikstofverbindingen.

Wetenschapper

Een van de meest bekende biologen, en dus ook met alles wat met leven te maken heeft is toch wel Charles Darwin, de vader van de evolutietheorie.

Charles Robert Darwin geboren in Shewsbury was een Engels autodidact op het gebied van Natuurlijke historie, biologie en geologie. Darwin ontleent zijn roem aan zijn theorie dat evolutie van soorten wordt gedreven door natuurlijke selectie. Het bestaan van evolutie werd nog tijdens zijn leven binnen een groot deel van de wetenschappelijke gemeenschap geaccepteerd. De acceptatie van natuurlijke selectie als aandrijvend mechanisme liet langer op zich wachten en is tegenwoordig onomstreden.

Geschiedenis

Het is niet alleen iets van deze tijd dat we bezig zijn met het onderzoeken van hoe wij zullen sterven. Zo is 3200 jaar een man gestorven aan kanker. Terwijl er werd aangenomen dat kanker een vrij moderne ziekte is.

Bacteriën en medicijnen

Gaan bacteriën en medicijnen wel samen. In een artikel kwam naar voren dat de bacteriën steeds meer immuun worden voor medicijnen die wij slikken. Kunnen wij op tijd een nieuw medicijn bedenken. Of zullen de bacteriën deze keer toeslaan voordat we een medicijn hebben ontwikkeld. Of zullen we geen medicijn nodig meer nodig hebben? Volgens onderzoek schijnt dat placebo medicijnen echt te werken. Dit biedt een nieuw beeld op ziekte bestrijding.

Gemaakt door : LuukHartjes, Gillian Larik, Dion Engelen en DaanGehlen


ad