Calatorie in jurul lumii alaturi de pisici
Download
1 / 4

Calatorie in jurul lumii alaturi de pisici - PowerPoint PPT Presentation


  • 121 Views
  • Uploaded on

Calatorie in jurul lumii alaturi de pisici. Colegiul national Ion Neculce. Dumitrescu Andreea Moraru Aura Prof. coordonator Ioana Copil. Burmeza.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Calatorie in jurul lumii alaturi de pisici' - cadee


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Calatorie in jurul lumii alaturi de pisici

Calatorie in jurullumiialaturi de pisici

Colegiul national Ion Neculce

Dumitrescu Andreea

Moraru Aura

Prof. coordonator

Ioana Copil


Burmeza
Burmeza

  • Ca si stramosii siamezei, stramosii burmezei existau de foarte mult timp in Asia de Sud-Est. Imagini destul de asemanatoare ale acestei rase au fost gasite alaturi de cele ale siamezei pe manuscrise stravechi, provenind din Ayuthia, capitala Siamului intre 1347-1767. Viata

  • occidentala a burmezei incepe in 1930, cand un american, doctorul Joseph Thompson, petrecandu-si vacanta la Rangoon, a fost sedus de aceste pisici indigene cu blana bruna, neintalnita la rasele noastre. A adus cu el in California o femela numita Wong Mau, care era probabil un hibrid, echivalentul a ceea ce numim astazi tonkineza. Pentru a elucida secretul blanii maro, Wong Mau a fost printre primele exemplare studiate in cadrul unui program genetic. Ea a fost mai intai imperecheata cu un motan siamez ciocolatiu la extremitati, apoi au urmat diferite imperecheri inrudite cu puii sai.Astfel s-au obtinut primele burmeze. In 1936, dupa o infuziune de sange de la noi exemplare provenite din Birmania, rasa era suficient de dezvoltata pentru a fi recunoscuta de Cat Franciers’ Association din Statele Unite.


Birmaneza
Birmaneza

  • Pisica Birmaneza are un aspect izbitor. Ochii sunt de un albastru safir distinctiv, iar blana este alba sau crem cu pete mai inchise la culoare, totul "asezonat" cu labute albe ca zapada. Pisicile Birmaneze au parul lung, desi nu la fel de lung ca Persanele cu par lung, de aceea aceasta rasa fiind incadrata in categoria pisicilor cu parul semi-lung. Aceasta rasa nu prezinta sub-strat, iar blana este relativ usor de ingrijit. Din punct de vedere al aspectului general, Birmanezele par niste pisici lungi, mai putin indesate decat alte pisici cu parul lung.Intr-un templu sacru dedicat venerarii lui Tsun-Kyan-Kse, Zeita de Aur cu ochii albastru safir, care vegheaza asupra calatoriei sufletelor. O sute de pisici de un alb pur cu ochi de culoarea chihlimbarului traiau in acel templu. Intr-o zi, templul a fost atacat de banditi. Se spune ca in timp ce Marea Preoteasa era ucisa, una dintre pisicile din templu a sarit cu toate cele patru labe pe trupul stapanei, pentru a o apara. Acest lucru s-a intamplat in fata unei statui a zeitei. In acel moment, pisica s-a transformat intr-o frumoasa culoare aurie, cu exceptia urechilor, nasului, cozii si picioarelor, care s-au transformat in maro inchis. Ochii au devenit albastru sair, la fel ca ochii zeitei, iar cele patru labe au ramas albe, acolo unde au atins preoteasa, ca semn al puritatii preotesei. A doua zi, preotesele care au supravietuit au fost uimite sa constate ca toate pisicile din templu suferisera aceeasi transformare.


Colorpoint shorthair
Colorpoint shorthair

Crearea rasei Colorpoint Shorthair a inceput pentru prima oara in 1940 cand crescatorii americani si englezi de pisici Siameze au incercat sa produca pisici similare Siamezelor, insa cu un colorit distinct. Acestia au incrucisat Siameze cu Abisiene, dar si cu alte pisici domestice de culoare roscata. Pisicile obtinute din aceste incrucisari au fost imperecheate la randul lor cu pisici Siameze.

  • Pisicile rezultate din aceste incrucisari au fost la inceput considerate ca fiind Siameze. Acest lucru a creat controverse printre crescatori. In cele din urma, pisicile au fost recunoscute ca rasa noua si au primit numele de Colorpoint Shorthair.

  • Colorpoint Shorthair a fost recunoscuta oficial ca rasa de catre Cat Fancy Association in 1974. Rasa este in prezent recunoscuta de aproape toate asociatiile feline, ca rasa distincta. Cu toate acestea, American Cat Fanciers Association (AFCA) si The International Cat Association(TICA), recunosc aceste pisici ca fiind o varietate a Siamezei.