Atelier calatorie in lumea simturilor
Download
1 / 12

ATELIER: Calatorie in lumea simturilor - PowerPoint PPT Presentation


 • 397 Views
 • Uploaded on

ATELIER: Calatorie in lumea simturilor. Cunoastere. Experiment Grupa mica, Grupa Mijlocie si Grupa Mare GRADINITA DON CASTOR. Descrierea Atelierului.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'ATELIER: Calatorie in lumea simturilor' - george-alford


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Atelier calatorie in lumea simturilor

ATELIER: Calatorie in lumea simturilor

Cunoastere. Experiment

Grupa mica, Grupa Mijlocie si Grupa Mare

GRADINITA DON CASTOR


Descrierea atelierului
Descrierea Atelierului

In cadrul atelierului vom introduce copiii in lumea celor 5 simturi: auzul, vazul, gustul, simtul tactil si mirosul. Pentru a le cunoaste mai bine, vom crea o poveste pe intelesul celor mici in care vom identifica impreuna care sunt cele cinci simturi ale omului, la ce ne folosesc ele si care sunt organele corespondente fiecarui simt. Pentru exemplificare vom folosi elemente diverse: instrumente muzicale pentru auz, obiecte cu texturi diferite pentru pipait, planse si obiecte colorate pentru vaz, ierburi aromate si mirodenii pentru miros, ceai aromat/fructe pentru gust.

Fiecare copil va primi un sablon al corpului omenesc pe care, pe masura ce vorbim despre simturi si le exemplificam, copiii vor putea adauga prin prindere/lipire organele corespondente (urechi, ochi, gura, nas, brate), obtinand la finalul atelierului un „personaj” pe care il pot lua acasa. In paralel, indrumatorul va executa aceleasi operatiuni pe un sablon similar, de dimensiune mai mare, pentru o buna vizibilitate a executarii.

Pentru a familiariza copiii cat mai bine cu simturile umane , am identificat urmatoarele obiective de cunoastere:

 • Ce sunt simturile omenesti?

 • Identificarea celor 5 simturi

 • La ce ne folosesc simturile?

 • Identificarea organelor corespondente fiecarui simt

 • Exemplificare pentru fiecare simt in parte

 • Corespondenta dintre simturi si dintre organele receptoare


Atelier calatorie in lumea simturilor

Din punct de vedere al desfasurarii atelierului, vom crea un ambinet potrivit „lectiei” despre simturi. Copiii vor fi asezati la masute in jurul indrumatorului. Pe masute vor fi asezate materialele de lucru (sablon, piese pentru lipire, aracet, pensule). In zona in care va fi amplasata masa de lucru a indrumatorului vom crea un set-up cu toate obiectele pe care le vom folosi pentru exemplificarea celor cinci simturi. Atelierul va fi interactiv, copiii vor fi incantati sa raspunda la intrebari si sa participe la partea practica, in care vor putea sa atinga, sa pipaie, sa guste sau sa miroasa toate obiectele/ingredientele aduse pentru exemplificare. Vom organiza si un mic joc, in care copiii, cu ochisorii inchisi, vor recunoaste sunete (inalte, joase, etc.) sau vor pipai diverse obiecte pentru a le recunoaste textura/consistenta.

La finalul atelierului, copiii vor putea merge acasa cu un „personajul” creat de ei, pe care il vor putea agata in camera lor si un mic cadou.  

Obiective atelier:

 • familiarizarea copiilor cu simturile omenesti:

  • auz, vaz, miros, pipait, gust – prin experienta practica;

  • scurta lectie de anatomie – prin ilustrarea pe intelesul celor mici a organelor corpului uman care sunt receptoare de simturi si a interactiunii dintre acestea.

 • socializare, cunoastere, experiment